Inyenc rakott tészta recept
Az Inyenc rakott tészta hozzávalói:6 főre
50 dkg fodros kocka tészta
60 dkg csiperke gomba
50 dkg cukkini
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
1 csokor petrezselyem zöldje
3+1+2 ek olaj
1+1+2 tk só
1 tk őrölt paprika
1/2 mk kakukkfű
1/2 mk őrölt bors
4 dl tejföl
2 db tojás
Az Inyenc rakott tészta elkészítési módja:
1. A hagymát megtisztítjuk és apró kockára vágva 3 ek olajon megpároljuk. 2. A gombát megtisztítjuk, kicsi kockára vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, felkockázzuk és a megpárolt hagymára tesszük, belekeverjük a borsot, paprikát, kakukkfűvet és 1 tk sót. 3. Rövid levű gombapörköltet főzünk, a végén 2 ek tejfölt adunk hozzá. 4. Közben megtisztítjuk a cukkinit és apró kockára vágjuk. 5. 2 ek olajon a szétzúzott fokhagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a cukkinit és 1 tk sót, fedő alatt puhára pároljuk. 6. Közben megfőzzük a tésztát.(Sós, olajos vízben(2 tk só- 1 ek olaj), ügyeljünk arra, hogy a tészta ne főjjön szét.) 7. A sütőt előmelegítjük 220°-ra. 8. Felaprítjuk a petrezslyemzöldet, felverjük a 2 tojást és belekeverjük a tejfölbe. 9. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk vajjal, a tészta 1/3-át beleterítjük, rá a gombapörköltet, majd a maradék tészta felét, erre kerül a cukkini, amire a tejföl felét símítjuk. 10.A maradék tésztával zárunk, amire rásímítjuk a maradék tejfölt. 11.Betesszük az előmelegített sütőbe és szép pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. nov. 9. 07:17
Az inyenc rakott tészta elkészítési módja és hozzávalói.