Ínhüvelygyulladás (beszélgetés)
Fú, nekem gazdagon.
Megoldás: csuklóvédő, fásli, pihentetés, jegelés, ALEVE. (Ez utóbbi fájdalomcsillapító és gyulladás gátló is.)
Huszonévesen, amikor építkezés közben lapátoltam sódert, homokot, lett egy hatalmas, fájdalmas pukli a jobb csuklóm belső oldalán. Pihentetés után pár hét alatt elmúlt.
Bő tíz éve horrorisztikus mennyiségű hivatali számítógépezés hatására (programozó matematikus vagyok) úgy bedurrant a jobb vállam, hogy kocsival csak úgy tudtam dolgozni menni, hogy bal kézzel váltottam sebességet. (Enyhe életveszély.)
Beraktam a hűtőbe egy vízzel teli gumikesztyűt, ami alá tettem egy kisebb méretű palackot, hogy homorúra fagyjon. Meló közben a felsőm alá tettem a vállamra. Pár nap után rendbejöttem.
Most kb. 2 hete napi 8 órai intenzív számítógépes munka hatására masszív ínhüvelygyulladásom lett a jobb könyökömtől az ujjaim végéig. Jegelten, kentem fekete nadálytő-árnika krémmel, fásliztam, csuklóvédőztem, s 4 napig szedtem ALEVE-t. Már sokkal jobb, de nagyon kímélem a kezem; pl. a tojásokat a fiamnak kell lecsapnia és felvernie. :)
Szóval bármit teszel, a kímélést nem tudod megúszni. Csak gipszelni ne kelljen!
Gipszeléssel nekem az a " meglátásom ", ha leszedik, mindjárt mindent amit elhalasztottál meg akarsz csinálni. ( akarunk )
És kezdődik az egész előről.
Éjszakára bekenni, és ha lehet napközben kevesebbet használni.
A reumongél, és az a mentolos illatú ( gyógyszertárba kevernek ki. mondjuk a nyakam fájt mert sajna huzatba is vagyunk, arra jó volt a mentolos ) nem igazán használt, azért kérdeztem " vissza " a lejjebb írt krémre...
Gyógytorna esetleg. ( vállam fájt, az a " luk ". dokim gyógytornát javasolt. Adott beutalót 10 alkalomra szólt. nekem jót tett a torna, mozogtam is vele. de az ujjaim is fájtak, hát azt sajna nem mondta el a gyógytornász, hogy milyen ujjgyakorlatot csináljak ).
Vállfájdalmat " pénztáros vállnak " nevezték, úgy emlékszem..
Elmondtam milyen munkát végzünk, és abból mondták.
Ujjainkba is lehet inhüvely gyulladás úgy tudom.
Arra is érdemes ezt a gélt kipróbálni? Nekem reggelre szokott mindig fájni az ujjam mindkét kezemen. Persze nem egyforma a fájdalom. És mihelyt a szokásos reggeli dolgaimat csinálom, el is múlik.
Este, éjszaka, amikor csak teheted, hidegvizes borogatás és cserélni rajta, no meg a pihentetés!!
Persze, ha nem javul, valóban be szokták gipszelni, attól kezdve biztos, hogy pihentetni fogod!
Sziasztok.
Egy kis segítséget kérnék tőletek erre a problémára.
Másfél,lassan két hónappal ezelőtt egy bemelegítetlen kondis edzés közben meghúztam a csuklómat.Másnap olyan szinten fájt a csuklóm,hogy mozgatni sem tudtam. Elmentem a háziorvosomhoz,utána pedig a sebészetre,és azt mondták mind a ketten,hogy ez ínhüvelygyulladás.Javasoltak egy krémet,amitől elmúlik ha teljesen elhasználom. Már lassan másfél hete hogy üres a kenőcs,ám a probléma azóta is fennáll.
A sportról már azóta lemondtam,mondván pihenni kell,de ez a munkámat is megkeseríti ( eladó munka,nem kimondottan emelgetős fizikai) ahol csak egy fél kilós árú felemelése is probléma a bal kezemmel.
Mi tévő legyek? 24 éves vagyok,és nem szeretnék beletörődni abba,hogy akkor a bal kezem "kuka".
Volt már valamelyikőtöknek hasonló problémája?
További ajánlott fórumok:
- Mik az ínhüvelygyulladás tünetei? Elmúlik magától vagy muszáj dokihoz mennem, ha igen milyenhez?
- Az ínhüvelygyulladást csak injekciós kezeléssel lehet gyógyítani, vagy létezik más megoldás is?
- Bal kéz inhüvelygyulladás esetén mi a gyors teendő a fájdalomra?
- A talpon lévő ínhüvelygyulladást hogyan kezeljem?