Inhüvelygyulladást mivel lehet gyógyítani? (tudásbázis)
A hideg borogatás, és krémek hasznalata akár egész éjszakára dunsztkötéssel sokat segít a fájdalom és gyulladáscsökkentésben, de közel nem elég. (rozmaring,fekete nadálytő legjobb) Jó gyógyszer szerintem erre nincs, én kurkumát, folyékony kollagént és egy kötőszövet támogató készítményt javaslok. A végére belinkelem én mit szedtem. Ezek a gyulladt sérült részeket szépen helyreaalitjak és megerositik. Bár ezeket elsősorban izulekre írjak, az inakat is gyönyörűen rendbe teszik. Legalább három hónapig szedni. Fontos a kurkuma zsírban oldódó! A kihagyhatatlan azonban a heti egy masszázs és a gyógytorna. Meg kell értenünk, hogy ilyen esetekben rövidülnek az inak, letapadasok és csomók vannak testünkben, nyújtani kell. Minden nap legalabb 30 perc. Ha le is huzzod a gyulladást, de nem szánsz időt szakszerű tornara, a tünetek kis idő múlva jelentkezni fognak és sosem tűnnek el. 3 évig volt inhuvelygyulladasom, mire beleaaltam, hogy végett vettek ennek, vállalom a tornát a pihentetést. Hónapokig dolgoztam rajta, hogy szép tartasom, erős hatizmom, de ugyanakkor laza hátam vállaim legyenek. Nem volt könnyű, 1 lépést előre felet hátra ment hónapokig. 5 hónap után lettem tünetmentes. Jobbulast és legfőképp kitartást! [link]
Köszönöm, megjegyzem!
A Richtofit sport-nak épp az az előnye, hogy lehet vele massszírozni.
Próbáld egyszer ezt meg. Mi ezt a kenőcsőt használjuk legtöbbet férjemmel. Most sajnos épp nincs itthon, de nekem ez viszi a prímet ha fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő kenőcs kell.
Nem mindig pattog.
A lényeg, hogy ínhüvelygyulladásnál tényleg fontos a kímélet.
Itt azt írják, hogy a terhelés máshova helyezése, de a kenőcsös átmasszírozás is segíthet.
Nekem a Richtofit sportkrémmel voltak régebben jó tapasztalataim, mert jó darabig masszírozható, és gyógynövényes. Hogy a ma kapható ugyanolyan-e, mint a régi, azt nem tudom.
nekem gépeléstől sokszor volt inhüvelygyulladásom. Gyakran elég volt néhány napig befáslizni, elmulott magától. Mertaz orvos irt valamilyen tablettát, az többet ártott mint használt, rosszul voltam tőle, emléklszem hogy szédültem és hánytam. Ez még a mechanikus irőgépes világban volt.
Nekem nem égett, csak nehezen mozgott és nagyon fájt.
Csúfoltak, hogy un gépirónő betegség.
Mindenesetre a fájdalom mellett az égő érzés is inhüvely gyulladásra utalhat? 🤔 Bocsi, hogy titeket kérdezlek orvos helyett. De tényleg úgy utálok már orvoshoz menni mert annyi bajom van, így tényleg akkor megyek ha már muszáj már pedig rendszerint muszáj.
Rendszerint a nődoki van mindig soron 🤦♀️ oda járok a legtöbbet. 33 éves vagyok de mint egy öreg leharcolt nyugdíjas. - és most bocsánat minden nyugdíjastól.
Nagyon szépen köszi. A kérdésem már csak az mikor "kell" vagy célszerű orvoshoz menni ezzel?
Tudom buta kérdés, mindenkinek más az inger küszöbe, fájdalomtűrő képessége. Nekem mondjuk marha nagy, de folyton visszatér majd elmúlik 2-3 nap múlva. 1-2 hét megint újra jön.
Szóval gondolom célszerű lenne elslattyognom vele 🤔
Gyógyászati segédeszközök üzletben lehet kapni sint, ami a csuklód tehermentesíti. A tenyered alatt fut egy fémcsík.
Ha nagyon fáj, akkor esetleg injekció, illetve gyulladáscsökkentő tabletta is hat. Ezt persze orvos írja fel. Otthon befáslizhatod az is sokat segít, ha nagyon kitartó a dolog egy apró műtéttel megszüntethető.
Hm most látom,hogy átírták a fórum címem éa nem is helyesen 🙈😂
Bár az előbb én is sikeresen félre gépeltem az előző hsz-ben 🤦♀️
További ajánlott fórumok:
- Meg lehet-e gyógyítani az ekcémát? Mivel?
- Az ínhüvelygyulladást csak injekciós kezeléssel lehet gyógyítani, vagy létezik más megoldás is?
- Mivel lehet a megfázást gyógyítani néhány hetes terhesen?
- Étel vagy gyógyszerallergia miatt kialakult tüneteket mivel lehet gyógyítani vagy enyhiteni? Akinek van hasonló tapasztalata ossza meg.
- Calici vírust mivel lehet itthon gyógyítani? Muszáj orvoshoz mennem?
- Lábon " talpon" ekcéma, pedikűrös örökség, mivel lehet gyógyítani?