Illik-e a gyümölcssalátába az avokádó? (tudásbázis)
Ha nem snagyon szerettek kísérletezni, és vendégeket vársz, vagy előételt szeretnél készíteni, a következőt javaslom, még a gyerekek is szeretik:
egy kis csésze vajat engedj fel teljesen szobahőmérsékletűre (NEM margarint, finom, drága vajat!)
egy gerezd fokhagymát NAGYON apróra készíts, a kés pengéjével ha kapargatod, kicsit macerás, de tényleg jobb, mint a nyomó
villával törd egybe az avokádót, a vajat és a fokhagymát, keverd ki egész habosra, jól sózd meg, egy pici fehérborsot adj hozzá, és kész az avokádókrém.
Finom meleg friss pirítósra kell kenni, és javaslok egy tányéron nyers paradicsomokat felvágva kínálni hozzá. Egyszerűen mennyei.
Úgy tűnik, Amerikában viszont népszerű az avokádó-grapefruit-saláta, van, aki balzsamecettel készíti, én tuti a lime juice-os változatot fogom kipróbálni...
én az avokádót koktélrákkal, koktélparadicsommal és egy kevés összevágott salátával, olívabogyóval szoktam összekeverni, kevés fokhagyma, olívaolaj, balzsamecet, egy pirítós, és hamm. :)
de gondolkodom, milyen gyümölcshöz passzolhanta... almás-körtés-avokádós valamit egész szívesen kipróbálnék!
További ajánlott fórumok:
- Illik-e levetetni a cipőt a vendégeddel? Illik-e kutyával érkezni vendégségbe?
- A gyümölcssalátába mennyi mézet rakjak?
- Alkohol tartalmú gyümölcssaláta receptet keresek!
- Probáltátok már a gyümölcssavas arc kezelést?Látványos?
- Ismer valaki a Ferencvárosban, a Mester utca mentén olyan vendéglátóipari egységet, ahol zöld- illetve gyümölcssaláta is kapható?
- Az igaz, hogy a gyümölcssavas hámlasztás halványítja a kozmetikai tetoválást?