Igénybe vette már valaki a Fundamenta áthidaló kölcsönt? Megéri? (beszélgetős fórum)
Igen, amit a lakásszámlába fizettél eddig az önerőnek számít, hiszen az önerőt a pénzintézetek kérik számon rajtunk, akitől kölcsönt kérünk, és a Fundamentánál ezt látják a lakásszámlában amire a kölcsönt hozzuk el.
Önerő nélkül hirdetni nem fair dolog egy lakásvásárlást, kivitelezhető, de mázli és egy alkalmi vétel kell hozzá!! Ígérni nem lehet, és aki ígéri az legyen gyanús! A minimális önerő igény az országban kölcsönöket illetően 20% hivatalosan kiemelt városokban pl.
Lentebbi kommentben láttam ilyet: - attól félni nem kell, hogy azért ígérik be, hogy nem kell önerő, hogy aláírja bárki is a szerződést!
Hiszen addig amíg nincs meg a teljes vételár addig a pénzintézetek nem fizetnek, így nem lép életbe a szerződés sem, a közvetítő sem kap jutalékot utána. Naki is érdeke megoldást keresni a vevő/eladónak!
Hogy pontositsam a kerdest:
Ha a teljes szerzodeses osszeget szeretnem athidalo kolcsonkent akkor gyakorlatilag felveszek egy 8.1%-os fix kamatu hitelt. Kerdes, hogy a hitel torleszto fizetese mellett tovabbra is kell elotakarekoskodnom havi 20-al?
Sziasztok,
A Fundamenta Azonnali HItelnel nem teljesen ertem a mukodest.
Eloszor is ha hitel kepes vagyok, akkor a Fundamenta megelolegezi nekem a szerzodeses osszeget, ami 8.4 millio. A hitelkama fix 8.1%. Kerdes az hogy hogyan alakul a torlesztoreszlet, gondolom a havi 20-on felul meg van a torleszto. A web-es kalkulator erre nem tud semmit. Segitenetek?
Koszonom,
Balazs
igen!
mert kiszámítható
mert nem olyan drága, mint a bankoknál,
mert állami támogatás van benne
mert garancia van rá...
ha a Fundát választod, jó döntést hozol.
nekem semmi bajom a Fundával!
én itt gyűjtögetek.
kiszámítható, garancia van rá...
az egész Fundamenta nem éri meg
hát még a hitelük.............
További ajánlott fórumok:
- Mi a teendő Fundamenta, Lakáskassza lejárata esetén?
- OTP lakástakarék és Fundamenta lakástakarék. Vélemények, tapasztalatok? Melyiket válasszam?
- Van itt valaki, aki a Fundamentánál dolgozik ügyintézőként?
- Valaki vett már fel Fundamenta kölcsönt?
- Valaki közületek vett már igénybe osztrák személyi kölcsönt fedezet nélkülit? Mik a feltételek? Hol lehet intézkedni?
- Ki vett fel mostanában áthidaló kölcsönt? Mik a tapasztalatok?