Igazán szépet a természet képes alkotni (beszélgetés)
Én közel lakok hozzá. Voltam a régi fürdőben is és a szállodában is. A szálloda nem nyűgözött le, de a régi fürdő se. Az árak magasak, a szobák kicsik, a kilátás se túl jó. A fürdő ami a szállodához van tetszik, de ami kint van, az már nem. Inkább járok Demjénbe...
Régi szép idők!!
Két éve voltunk arra legutóbb, de nem mentünk be a luxusfürdőbe.Nekünk túl sok.
Helyette a két km-re mellette lévő Demjén fürdőjét választottuk, ami ugyan szépen kiépített, de nem túl kivikszolt, kellemes, családias,éjjel is használható.Jól éreztük magunkat, és még mások is, mert elég sokan voltak.
Vagyis a régi, szép, nyugalmas egerszalóki csodának már szerintem végérvényesen vége.
Jómagam nem, de a gyerekem volt az új szálló megépítése óta is ott. Véleménye szerint a medence megmaradt, de a kilátás, a hangulat, a miliő az elveszett. Tudom, KEL A PÉNZ. Ettől még sajnálhatom a régit, s lehet nekem az kedves emlék. Ahogy haladsz előre a korban, egyre inkább ragaszkodsz múltadhoz. Ez nem baj.
egy hete sincs hogy ebben a szállodában(Solaris) voltam,de a CSODÁLKOZVA néztük a külső medencéből,hogy a kis szoba nagyságu medencében sok sok ember megfordul.azt háboritatlanul hagyták. ma is ua mint anno,mert mi is jártunk a kezdetekkor is ott és semmit nem változott. Azt viszont meg kell érteni,hogy a befektetők keresik az ilyen helyeket ami természeti ritkaság.
A szép, szubjektív fogalom, erről nem lehet vitatkozni.Az viszont tény, hogy az ilyet fajta építkezésekkel a természet rendjébe szól bele az ember, kíméletlenül átrendezve azt. Kell ez nekünk minden áron? Nekem , nem. Szeretném, ha az unokáimnak is maradna valami belőle, pusztán azért, hogy ne csak a luxus szállókat ismerjék, hanem természet szépségét is. Luxus szállót építeni sokan tudnak, ilyen természeti szépséget embere alkotni képtelen. A kérdés adott, ha nem tudja megépíteni, van-e joga tönkre tenni?
Én itt lakok a környéken, gyerek korom óta jártunk oda. Kamasz koromba is több szombat estét töltöttünk ott, mint discoba, vagy bárhol máshol. Én imádtam a puritánságát. A szálloda óta nem voltam még ott, lehet hogy egyszer elmegyünk,de félek a csalódástól. Nekem olyan zegzugosan, egyszerűen tetszett, kevés emberrel. Tömegben nem tudom jól érezni magam.
Oda kellett nekik építeni a szállodát, ha azt akarják, hogy ugyan olyan minőségű legyen a fürdőzés.
Itt a sóra gondolok!
Azon a dombon, ahol most a szálloda van, nem volt semmi,csak nagy gaz, mikor én először jártam ott.
Ezért én nem is sajnálom.
Örülök, hogy ilyen gyönyörű építményt emeltek oda.
Bár gondolom az árak a csillagos ég, ezért egy kicsit sajnálom, hogy anyagiak miatt,nem mehetünk olyan sűrűn oda.
Egyetétek Veled! Régen mi még úgy jártunk oda, hogy csak egy medence volt ott semmi más! Régi szép idők! :)
Ha majd unokáimnak megmutatom azokat a képeket, amiket anno csináltunk, a mai luxusszálló helyén, könnyen járhatok ugyan úgy, ahogy az én nagymamám, mikor nekünk, gyerekeknek arról mesélt miként utaztak Ők...
Ugrás a teljes írásra:
Igazán szépet a természet képes alkotni
További ajánlott fórumok: