Igaz , hogy az anyasági támogatást most már a gyerek kapja és 18 éves koráig nem veheti fel? (tudásbázis)
Na igen ezek a kedves jóakarók. Dumálnak de fogalmuk sincs a valós tényekről.
Örülök,hogy sikerült tisztáznod. Ezek szerint ő rá másban sem biztos,hogy hallgatnod kell.
Egyébként én febr-ban szültem és én kaptam az anyaságit ami nagyon jól jött. Bár ne csak egyszeri juttatás lenne.
kÖSZI A VÁLASZOKAT ÉN IS ÍGY GONDOLTAM!!!
EGY ISMERŐSÜNK VOLT MA ITT ÉS AZ ÁLLÍTOTTA EZT!!!A BABAKÖTVÉNY AKKOR NEM JUTOTT ESZEMBE!!!
EGYÉBKÉNT AZ INTERNETEN IS UTÁNANÉZTEM ,DE HIÁBA MONDTAM NEKI , CSAK ADDIG ERŐSKÖDÖTT HOGY ELBIZONYTALANÍTOTT!!!
MÉG EGYSZER KÖSZI!!
Szerintem is kevered.
Anyasági támogatás-nevében is benne van,az anyának jár.Kizárt,hogy a gyerek nevére menne,értelmét nem látom.
Ha jól tudom,az Államkincstár folyósítja,tehát náluk meg is lehet érdeklődni.
Én nem idén szültem, de szerintem ez nem igaz. Valószínűleg kevered a babakötvénnyel - ez egy "új" állami támogatási forma, minden születendő baba automatikusan (azaz igénylés nélkül) megkapja - ha jól emlékszem 2006-tól. Ezt valóban nem a szülő kapja, hanem a gyermek, aki valóban 18 éves koráig nem nyúlhat hozzá.
...de majd jönnek az idén szülők és megmondják, mi az igazság. :)
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogy az egyszeri anyasági támogatást mennyi idő alatt szokták utalni?
- Anyasági támogatást mennyi időn belül utalták az igényléstől számítottan?
- Igényelt valaki mostanában anyasági támogatást? Ha igen, mennyi idő múlva utalták?
- Az egyszeri anyasági támogatás az igénylés után mennyi idővel érkezik meg?
- Minden, ami GYES, családi, anyasági támogatás
- Ha a 3. kerületben lakom, hova kell címezni a családi támogatás igénylés papírjait? Egy borítékban feladhatom a családi, gyes, és anyaságit?