Idén 2 dinnye volt ehető, amit vettünk, a többi vagy nem... (beszélgetés)
en nem otthon elek,de itt sincs ez maskepp!
Az idén nem vettem boltban dinnyét, kidobni az akciós is drága. Rátaláltam egy útszéli árusra, őstermelő, a saját cecei dinnyéjüket árulták. Onnan vettem többször, drága volt az ára is és ráadásul óriásiak, de mindegyik nagyon finom volt.Ha élek, jövőre is oda megyek hozzájuk.
Régen csináltak bort is a dinnyéből, valami miatt már nem. Talán régebben kellett volna élni, nem ebben a modern világban.
[link]
Én csak a piacon veszek dinnyét. Ott félbevágva kínálják. Láttam egy helyen, de nem volt lefóliázva. Mondom a csajszinak, hogy elvinném, de most egy frisset vágjon fel. Azt mondta rendben, de legalább a felét vigyem el. Kiválasztott egyet, hát pont olyan volt, amilyennek lennie kell. Azt mondja, na akkor elviszem a felét? Nem, mondom, de az egészet igen. Lefóliázta én meg majd beleszakadtam a cipelésbe, mert messze parkoltam. Legközelebb ( már csak jövőre ) két kosárral megyek, hogy meglegyen a ballansz.
Miért nem csinálnak dinnyelét, úgy mint a mustot?
Ez azért van, mert mindennel spórolnak. Még a dinnyéből és a szőlőből is kispórolják a magokat. Persze, hogy nagyobb legyen a profit... :) Pusztul a világ...
Mi jó dinnyéket fogtunk ki.
Valószínű, hogy azért nincs több lékelés, mert másoknak is megfordult a fejében, hogy visszaéljenek a lehetőséggel. :D
Sok dinnyét vettem az idén, 1 db nem volt jó, egy pedig , na egye fene, megeszem, ahogy Vigyefene kopogtatással, helyesebben az ujjaimmal ráütögetek, a hangja alapján választom ki.
Rengeteg dinnyét ettünk idén nyáron, és mind kifejezetten jó volt.
Az is van sok magnélküli, én a nagyszeműeket szoktam venni, azt hiszem kecskecsöcsűnek nevezik.
Télen is lehet dinnyét venni bármikor, de legtöbb helyen a kisebbek vannak.
Csak a koránérő illatos csabagyöngyét még nem hallottam magnélkülit.
Régen a vevőnek volt lehetősége a vásárlás előtt meglékeltetni a dinnyét és megkóstolni. Bár én sosem szerettem a görögdinnyét, a barátaimmal sokszor gondolkodtunk, hogy meglékeltetünk 3-4 dinnyét megesszük a kivágott kis darabokat, majd távozunk a zöldségesből, hogy most mégsem szeretnénk vásárolni, meggondoltuk magunkat. :)
Sajnálom. Én jót ettem, mint mindig, és olcsón.
A magnélküli az egy fokkal jobb valóban. Én a magnélküli szőlőre kattantam rá egy éve kb., azelőtt sosem szerettem a szőlőt, mert mit csináljak a magjával, kiköpni azt a rengeteg magot fura, összerágni rossz, egyben lenyelni se biztos hogy kéne.... De amióta felfedeztem a magnélkülit, rájöttem hogy egyébként imádom a szőlőt :D
Nálunk sok éve csak magnélkülit lehet venni.
[link]
Főtt répa??? Olyanhoz hálistennek nem volt még szerencsém. Nekem a kásás a legrosszabb, attól az állagtól kb. elhányom magam. Amikor piszkálnám ki a magját és így elfolyik az a része... Amikor finom, roppanós, édes, akkor tényleg nagyon jó, de nekem nem éri meg azt az érzést hajszolni a rengeteg szar dinnyén át :D
Ezek nem tökölődnek, nagyokat termelnek.
[link]
Igen. Meg a szára kezdjen zsugorodni, kezdjen száradni.
Kétféleképpen lehet rossz. Az egyik a kásás, amikor a magok körül már kezd nyálkásodni. Másiknak olyan az állaga, mint a főtt répáé. Az lehet éretlen vagy franc tudja. Mindegy, én eleve nem is ehetem, többiek szerencsére nem hiányolták, hogy nem gurítottam haza. Rengeteg nyári alma, körte, barack van ingyen.
Egy túrót. Az megy az íz rovására, ha a paraszt nyomja a műtrágyát, mint süket a csengőt, és nem ért hozzá.
De amúgy nem annak kéne az alapnak lennie, hogy kopogtatás nélkül is ehető és érett legyen amit drága pénzért veszek, és ne nekem kelljen dinnyehang-szakértőnek lennem hozzá? 😅 Amikor bármilyen más gyümölcsöt vagy zöldséget veszek, akkor sem kell kopogtatni, szagolgatni, vudu varázsigéket meg két miatyánkat elmondani hogy ehetőt tudjak venni, hanem alapból olyat lehet kapni ami nem szar, akkor sem, ha bárminemű válogatás nélkül veszem. A dinnye meg egy szerencsejáték kb., nekem ez egy átverés, a lehúzós dinnyelobbi, el akarják hitetni hogy létezik mézédes nemkásás finom dinnye, de kamu az egész, csak a pénzed kell 😂
A hasán meg jó élénk sárga folt legyen. Ma már fajosítva vannak, ne legyen mag benne, stb. és ez az íz rovására is megy.
Itt egy dinnyelopó. Pontosabban gyerekkoromban az voltam.
Úgy lehet megállapítani h jó-e, h meg kell pogtatni. Minél magasabb, és főleg recsegőbb a hanja, annál jobb. Érettebb, és kásás.
Már nem lopom őket, csak kopogtatom amikor veszem.
Idén kivételesen csak jó dinnyét ettem. Tavaly egy jót se.
Igaz, én nem adok pénzt érte.
Mint mindent. Az ország különbőző pontjain vettem idén is, kóstolás után dobtam is ki. Lehet ezért nem lehet már lékelni, hogy el tudják adni a rosszat?
Cikkekben mindig egekig magasztalják az aktuális évi termést.
Idén egy dinnyét vettem, azt is a lovunk ette meg.
Ezer éve nem vettem dinnyét, engem senki nem tud meggyőzni, hogy érdemes, 10-ből 9-szer majdhogynem ehetetlen. :D Annyi más gyümölcs van, amihez nem kell szerencse hogy kifogj egy finomat véletlenül...
Nekünk az idén sem sikerült, meg legalább az elmúlt 5 évben sem. Mind kásás volt, ment a kukába. Több ezer ft volt darabja. Mintha elfelejtettek volna dinnyét termeszteni, nem értenek hozzá.
Idén szándékosan nem vettem egyszer sem. Elég soká jöttem rá, hogy nincs kidobni való pénzem zsákbamacskára... :D
"Idén 2 dinnye volt ehető, amit vettünk, a többi vagy nem érett, vagy poshadt volt. Csillagászati áron azért..."
További ajánlott fórumok: