Húzgálta a száját a bankban a csaj, mikor a papírért... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Micsoda passzív-agresszív mondat ez itt a végén egy empátiabajnoktól, gyönyörű.
Nem, senkit nem kell becsapni, ez alapvető.
Mindent el kell olvasni, amit az ember aláír, ez alapvető.
Aki nem képes a saját ügyei felelős vitelére, annak esetében a hasznos lehet a gyámság megfontolása a saját érdekében is, ez alapvető.
A passzív agresszió nem kommunikáció, ez alapvető.
Sajnálom, hogy édesanyád így járt, de amit aláír az ember, azt mindig el kell olvasni, ez alapvető bármilyen életkorban, ez nem empátia kérdése.
Aki nincs ebben belátási képességei tudatában, ott hasznos lehet a gondnokság megfontolása.
Rendben, ez a te véleményed. Az enyém szerint: Gyakran ránk akarnak tukmálni ezt-azt. És nincs mindenkinek módja neten intézni a dolgait. Vagy egyszerűen nem akarja. És sajnos nem mindig "kettőn áll a vásár". Persze könnyebb ítélkezni, mint empátiával közeledni az idős emberek baklövéseihez. (Anyukám abban a hiszemben írta alá az adott papírt, hogy adatot egyeztetnek vele.)
És változatlanul azt állítom, hogy semmi sincs ingyen ...
Életszerűtlen, amit írsz. Semmit nem "tukmálnak" rád, semmilyen energia nem szükséges.
A modern bankolás nem otp és takarék színvonalon zajlik már régen. Szinte mindenkinek módja van neten intézni a pénzügyeket: ha nem segítséggel.
Az, hogy az egyik szülődre rátukmáltak szerinted valami betétkönyvet az otp-ben, az sajnálatos, de valljuk be: kettőn áll a vásár.
Az anyukámra például rátukmáltak egy gépkocsi nyereménybetétkönyvet úgy, hogy szegény azt sem tudta mit ír alá, mert előtte egyéb nyomtatványokat is az orra elé raktak. De mesélhetnék még ...
Ja, és nem mindenkinek van módja neten intézni a pénzügyeket.
Egyébként egy bankfiók pont azért fontos, mert személyesen, emberekkel való tényleges kommunikációval lehet (kellene) elintézni dolgokat.
Én még olyan esettel nem találkoztam bankfiókban, hogy rám akarnának valamit tukmálni és ezzel rabolják az időmet. Felajánlanak pl. egy befektetési lehetőséget, aztán az vagy érdekel, vagy nem.
Ja, és a legritkább, hogy bankfiókba menjek! Minek? Intézd a pénzügyeidet a neten.
Amikor azt írtam, hogy "a dolgok árát nem csupán pénzben mérjük", kicsit elvonatkoztatva értettem. Az életben úgy általában.
De kérdésedre válaszolva: adom nekik ("nem pénzben") az időmet és figyelmemet, amit a különböző ügyletek rám tukmálásakor vagyok kénytelen pazarolni. Adom a sok energiát, hisz állandóan alkalmazkodnom kell a folyamatos változásokhoz. Mindig kitalálnak valamit, ami miatt lépéskényszerben vagyunk.
Nem vélemény, hogy számtalan ingyenes bankszámlacsomag van számos banknál.
Mivel pénzügyi kapcsolatban állsz a bankokkal, ha nem fizetsz nekik, akkor akkor ugyan mit adsz nekik nem pénzben?
Én néztem nagyokat, amikor tavaly 31.000 forintért vettem fel 2.000.000-t a saját számlámról az Unicreditnél.
Az igaz, hogy a számlavezetésem ingyenes volt, igaz ennek feltétele volt, hogy - ha jól emlékszem - 300 ezernél magasabb legyen a rendszeres havi beérkező, és hogy app-on bankoljak. Talán az átutalások is ingyenesek voltak.
Az OTP-ről szerintem még mindig a fél ország azt hiszi, hogy állami bank.
További ajánlott fórumok:
- Szerinted szebbek a bankban dolgozó nők, mint az "átlag"?
- Két és fél millió kivétele után kb. mennyit kell a bankban fizetni?
- Táppénzes papírért kell előbb telefonálni az orvoshoz?
- Kötelező 2 hetente menni a 9-es kódú táppénzes papírért?
- Terhesség alatt milyen gyakran kell táppénzes papírért menni a terhesgondozóba?
- Csepeli Egyesített Bölcsődék. Azt tudom, hogy szerdánként lehet menni beiratkozós papírért, de mettől meddig?