Tampon felhelyezése közben hüvelyi fájdalmat érzek, még szűz vagyok, ez normális? (tudásbázis kérdés)
Én szinte mindig tampont használtam, de most itt nem, mert nincs.
Az OB-nak van egy Sikk Touch nevű kiadása, azt használtam 1000 éve, és otthonról azt hozom, mint a csempész árut.
Az applikatoros tamponokst tudom használni úgy ahogy.
Bár már nem verték úgy mint régen.
Viszont azzal a mai napig nincs bajom se felhelyezesnel, se utána, még akkor sem, ha gyengén verzek.
De az is fájdalmat okoz, ha csak megnyomom, ha nem probálok semmit sem magamba tuszkolni.
Utána néztem a dolgoknak és egy hüvelyi-szeméremtesti érzékenységre akadtam az a neve,hogy vulvodynia, hát csak remélni tudom, hogy nem ez a bajom, igazából csak ezt látom reális magyarázatnak.
Tökéletes számomra a betét, most mem azon van a hangsúly, hogy azt szeretnék használni, hanem azon, hogy megpróbáltam és nem tudtam, mert fájt a nyílásnál, csak sajnos nem is tudom mióta áll fenn nálam ez a dolog, csak én meg azt hittem, hogy ez természetes, az ott érintő kellemetlenség, és amikor mások azt mondták, hogy nekik fájt a szűzesség elvesztése akkor erre a fájdalomra gondoltak.
De már megbeszéltem édesanyámmal, elfogunk menni az orvoshoz, de holnap a barátnőm anyukája szülésznő illetve a nőgyógyászati részen is szokott dolgozni és elmondom neki is a problémám,kiváncsi leszek mi lehet a baj.
Igen, nem is erőlködöm már, csak ami igazán aggaszt, hogy, ha hozzá érek vagy megnyomom is olyan kellemetlen, ez lehetetleníti el számomra a tampon felhelyezését.
Már évek óta ez van, csak arra lennék kiváncsi, hogy ez normális?
Vagy orvoshoz kellene fordulnom?
Ha kevés a vérzésed akkor használj csak betétet. Láthatóan idegenkedsz a tampontól, valószínűleg a fájdalom miatt. Ezt okozhatja az (ahogyan előttem is írták), hogy rossz szögben, testtartásban próbálod felhelyezni vagy az, hogy nem vagy elég síkos. Ha már bőséges vérzés mellett próbálod lehet könnyebben fog menni.
Ne ragaszkodj a tamponhoz, ha nem szereted!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ti tapasztaltotok-e ilyet vagy,hogy ez egyáltalán normális-e?
Még szűz vagyok, és valahányszor megpróbáltam a tampont felhelyezni hüvelynyílásomnál fájdalmat érzek, de szimplán már csak attól is, ha erőteljesebben megnyomom, igazából még semmi " nem járt arra" éppen emiatt is.
Ez a szűzeknél normálisnak mondható?
Vagy nem ilyen fájdalmat kellene éreznem?
További ajánlott fórumok:
- Sarokcsont kinövés!!Van valakinek ezzel kapcsolatosan tanácsa?Műtét, vagy elviselni a fájdalmat ...
- Mihez hasonlítanád a szülési fájdalmat/makat?
- Erős vérzés esetén mit javasolnátok egy 14 éves lánynak, ha a tampon felhelyezése gondot jelent?
- Van valaki akinek az a problémája, hogy szülés után nem tud tampont felhelyezni?
- Balkezesek hogyan oldják meg a tampon felhelyezését?
- Miért nem tudom felhelyezni a tampont?