Hüvelygyulladás (beszélgetés)
Basszus, nehogy irrigáljatok ecetes vízzel, maró hatású is lehet! Túl savas, a pH skálán 3 körüli, az egészséges hüvely pedig 3,8 és 4,5 pH közötti az értéke! A másik, kimossa a jó és a rossz bacikat és gombákat is. Pedig a jó bacik és gombák védik a hüvelyt a kórokozóktól, ha egyensúlyban vannak. Ha felborul az egyensúly, és túlszaporodik az egyik vagy a másik, akkor van gond. Így jártam, amikor hallgattam az itteni Hoxás féleszű tanácsokra, kipróbáltam az almaecetes irrigálást, és jó kis bakteriális vaginózist kaptam, mert kimosódott minden, és védtelenné vált a hüvelyem. Magán nőgyógyásznál kaptam rá antibiotikumot (aminek a számláját simán kifizettetném azzal, aki ezt tanácsolta), ami sajna erős volt, felborította a hüvelyflórám egyensúlyát, elszaporodott a gomba, így kezdődött elölről a szenvedésem. Csakis tajsavas irrigálást szabad végezni, az ilyeneket pedig felejtsétek el, és ne terjesszétek! Kísérletezés helyett használjatok inkább Betadine hüvelykúpot, utána pedig valamilyen hüvelyflóra visszaállító készítményt. A végleges megoldást még nem találtam meg, és akárhány kókler dokinál jártam, le se tojtak, újra visszatér a panaszom, mindig menzesz előtt egy héttel, úgyhogy hormonális gond lehet. Jó hír, hogy a barátcserjétől legalább a görcseim megszűntek menzeszkor 2-3 hónap szedés után, pedig mindig kellett bevennem fájdalomcsillapítót, és egyre brutálisabb is lett, most nem kellett bevennem, és nem a nőgyógyász ajánlotta, az csak legyint az ilyen panaszokra (csak ne a gyógyszertári Premenst-t, abban alig van hatóanyag, bármelyik biobolti ezerszer jobb). Tovább szedem, minimum 6 hónap szedést javasolnak, remélem a hormonjaim egyensúlyba kerülnek, és remélem segít, mert az ösztrogén dominancia is előidézhet hüvelygombát, a túl sok tesztoszteron pedig összefüggésben van a PCOS-szal, persze ezt se mondják a magukat istennek képzelő dokik. A barátcserje ezeken próbál segíteni. A vacak csodabogyóknak, mint például a Fitotree, ne dőljetek be, semmit se ér, próbáltam!
Szerintem először menjen el ő is orvoshoz,mert ha semmi baja sincs,akkor nem biztos,hogy kap bármilyen kenőcsöt.Igazából a nőgyógyászok is azt szokták ajánlani,hogy amíg nem gyógyulsz meg,addig ne éljetek nemi életet.Mi ezt mindig betartottuk,de így se javultam sose.Szóval csak rajtatok áll,hogy be tartjátok e...
Most neki állok az itthoni praktikáknak. Szerintetek a parteneremnek,milyen gyógyszert vegyek,vagy kencsöcsöt???
szia. Tudtad hogy mi okozza a problémádat? A gyulladást valamilyen baktérium vagy ilyesmi?
Pedig elég " ősrégi megoldás " az ecet.
ecet??? ezt még sose hallotam!!
Sziasztok!!
Én is szenvettem 1éve hasonló tünetekkel,és most gyógyultam ki belőle(méh gyulladás,viszketés).
Csináltam én is minden féle alkalmazásokat...
Segített végre az ecetes irrigálás!!!:))
1lityi vízhez egy evőkanál 10%-os ecet,ezzel irrigáltam.
Szerintem nem, vagy ha igen, akkor úgy nagyon drága.
Nekem olyan 4-5 évvel ezelőtt volt majdnem 5000 Ft, receptre.
Vény nélkül nem lehet kapni??
Köszi! ha megyek megint megkérdezem!
Gynevac a neve, pár hozzászólással ezelőtt írtam
én nagyon ajánlom!
Szia!
Régebben én is így voltam, szinte minden hónapban volt gyulladásom :(
Akkor végre az utolsó orvos akit felkerestem vele, felírt egy injekciós kúrát (tejsav baktériumot tartalmazó), sajnos nevére nem emlékszem már, olyan régen volt.
Azóta talán évente 1* fordul elő :)
Próbálj rákérdezni az orvosnál, hogy hallottál ilyenről.
És természetesen a fiatalembert is alaposan kivizsgáltatni!
Nincs betét, műszálas fehérnemű, illatosított-fehérített wc-papír, ülőfürdő, stb. Egy nagy fokhagyma kúra sem ártana meg...
Intim gél, illatosított betét, törlőkendő, illatos - színes wc papír. Ki a frász tudja mivel kezelik, kamilla illata legyen?
Medve szőlő teát olvastam inni( ilyen panaszokra ) az elpusztítja a bélben azt ami nem oda való.
Ha nem így van, ki lehet javítani annak aki több infóval rendelkezik.
Szia!
Mintha én lennék :(
Én már nem is megyek el orvoshoz,mert sosem használ semmi sem. :(
Nekem kb 4-5 éve van.Folyamatosan ég,sok a folyásom.Van amikor enyhül és átmenetileg jobb,de valamikor meg alig bírom elviselni,annyira fáj.
pamutbugyi vasaalva (nem tanga)
illatmentes nem színes wcpapír
cukor elhagyása az étrendből (lehetőleg a tejet is)
és GYNEVAC injekciókúra, legalább 3 doboznyi!
az ég világon mindent megkaptam. És végül lassan lassan kiderítem az okát. eddig candida is jelen volt, egy fél éve kb nincs.
A folyásodra próbáld meg a hipermangános ülőfürdőt . Ősrégi módszer , de lehet hogy sokszor hatásosabb ,mint a sok gyógyszer ! Égő érzés vizelet után, alhasszúrás, és néha puffadás ..ez lehet egy húgyúti fertőzés tünete is ..lehet nem is nőgyógyászati eredetű ! Vizelet vizsgálatot csináltak már ? Ilyen tünetekkel vittem el a 14 éves lányomat az orvoshoz ..beleérve a folyást is . A doktornő vért és vagy 4 keresztet talált a vizeletében ..további vizsgálat, vizeletleoltás ..majd kiderült, hogy valószínű a suli wc-jén sikerült összeszednie egy "klassz" fertőzést ! Ezt csak azért mesélem el ..mert gyanús nekem, hgy ilyen sokszor voltál már dokinál ..számtalan kúp és gyógyszer ,mégsem javul ..elgondolkodtató ..
tampont nem használok kb3éve! a többin mire gondolsz??? mit változtatni?:)
Néhány körülményt sem ártana megváltoztatni: pl. tampon, betét, fehérnemű, fürdés, gyógyszerszedés, wc-papír használata, stb.
Igen..ezt már olvastam én is! Utána kerestem :D
Őt még nem. . . de gondoltam már én is erre. . . .
Őt még nem...de gondoltam már én is erre....
(Vaginitis)
A hüvelygyulladást - orvosi nevén vaginitist - legtöbbször a hüvelyben elszaporodó mikroorganizmusok okozzák. A fertőzés terjedhet szexuális úton is. A menopauza életkorában lévő hölgyek esetében kifejlődhet ún. atrófiás vaginitis is, melyet nem fertőzések, hanem hormonális változások idéznek elő. A menzesz előtt minden nő hüvelyéből ürül némi váladék, amely kisebb-nagyobb foltot hagy a fehérneműn. A menzesz közti időszakban a hüvelyből észlelt fehérfolyás gyakran nem fertőzéstől ered, hanem okozhatja általános legyengülés, valamilyen szervi betegség, hormonzavar, nemi izgalom, vagy éppen ellenkezőleg, jele lehet a partnertől való idegenkedésnek is. Hüvelybe helyezett fogamzásgátlók elleni allergiás reakció következménye is lehet, de a közösülés is felsértheti a nyálkahártyát, melynek folyás a következménye. A visszatérő hüvelygyulladást kezelni kell, hiszen nagyon kellemetlen tünetekkel jár, és a szexuális életet is megkeserítheti.
Az akut hüvelygyulladás általában felfázás, antibiotikum-szedés, avagy fertőzött fürdővíz, WC használat, de legfőképpen szexuális kontaktus kapcsán alakul ki. A hosszú időn át fennálló, időszakos fellángolásokkal súlyosbított gyulladásoknál a betegség okai a szervezeten belül is keresendők. Ha az immunrendszer és a hüvely helyi védekező mechanizmusai legyengülnek, akkor a hüvelyben jelen lévő baktériumok és/vagy gombák - melyek egészséges nőknél is jelen vannak, de panaszokat nem okoznak - túlszaporodnak, és különféle gyulladásos tüneteket okozhatnak. Mosószer-, kozmetikum- és óvszer-túlérzékenység, vagy cukorbetegség is provokálhat hüvelygyulladást!
A hüvelyben normális körülmények között is élnek baktériumok - Döderlein flóra - melyek kimondottan hasznosak. Legfontosabb "jó" mikroorganizmus a Lactobacillus, a közönséges tejsavbaktérium, amely a joghurtban van a legnagyobb koncentrációban.
Kövezzetek meg, de a párodat vizsgálták már? Nem ő hordoz valamoit?
Betadine kúpot, fluconer tabbletátt, Klion gyógyszert és kúpot is , volt még egy gyulladás csökkentő de nem jut eszembe a neve..előkeresem mindjárt.. te kaptál valamit???