Hűtővásárlás részletre (beszélgetés)
Én hiszek neked! És szerintem nem holmi síma telefonbetyárok voltak, hanem az üzletből kalózkodik valaki, aki hozzáfér az ottani papirokhoz. Hiszen ott látja, hogy mit vettél, és már haza is vitted, és melyik bankon keresztül. (Vagy esetleg a könyvelő közvetlen környezetéből??)
A gubanc ott kezdődik, amikor a bank ennek ellenére kiküldi az ügyfélnek a csekket is.
Van "bankos" vagy ha tetszik bankban dolgozó ismerősöm (fiókvezető helyettes)
Ő szokta mondani, a hitel nem ajándék. Általa olyan termékhez (ingatlan, autó, hűtő, stb) jutunk hozzá és tudunk megvásárolni amihez nincs pénzünk. Tehát kölcsön nélkül nem vehetnénk meg.
Az, hogy mennyi a kamat és, hogy emelkedik más tészta.
"Ebből a szempontból is teljesen egyformák."
Természetesen kinek-kinek a tapasztalata szerint jó, vagy rossz valami, illetve az igényeinek melyik felel meg.
Az általam említett bank egyik ismerősömet nagyon átvágta, most segítem kibogozni neki, sőt javasoltam már neki, hogy kérjen ügyvédi segítséget, helyesebben kérjenek.
Ugyanis egymástól hallják mit csináljanak, többeket megtévesztettek. (nem a fiatal korosztályhoz tartoznak)
Majd meglátjuk mi lesz, biztos nem lesz könnyű játszma.
Na, megkérdeztem, és ilyen csalás nincs.
Ez a történet vagy nem igaz, vagy teljesen más történt.
Ha meg valóban ez, akkor ismerős a tettes, aki tudott a részletvásárlásról.
Ebből a szempontból is teljesen egyformák. Minden bankban vannak hozzá nem értők és vannak nagyon jó szakemberek. Ki kell fogni;)
És igen, ha nincs némi ismereted, tapasztalatod, akkor akár a hozzá nem értésük miatt pórul járhatsz.
A saját munkahelyemen nem beszélek meg bárkivel valamit, csak azzal, akinek a tudásában megbízok, ahogy idegen banknál is több ügyintézőt lecsekkolok, mielőtt leülök végleg tárgyalni velük.
Én személy szerint az unicreditet, erstét és a cib-et nem szeretem.
A többiben vannak olyanok, akiket szakembernek tekintek.
Azért vannak különbségek, nem mindegy a szolgáltatás, a dolgozók hozzáértése.
Pont egy hazai banktól várnék nagyobb figyelmet az ügyfelek felé. Még akkor is, ha az ügyfelekből élnek, de pont azért kellene korrektebbnek lenni. Mondjuk hála az égieknek megadatik a választás lehetősége,(MÉG) ismerősök kárán tanulva messzire el is kerülném. A saját bankommal meg vagyok elégedve és az állandó ügyintézőmmel. Nem magyar bank, de már sajnos nemcsak x ország bankja. :/ az a szomorú, hogy jobban bízom egy külföldiben, mint egy hazaiban.
Én nem tudom, hogy milyen csatornákon mozog az infó üzlet és bank között, úgy tűnik, jelen esetben homokszem került a gépezetbe.
Ez nem olyan klasszikus átverés, hogy felhívok blikkre valakit, hátha bekapja a horgot, hanem célzott.
Minden bank megpróbálja az ügyfeleinek kiajánlani az összes termékét, amelyik ügyfél vevő rá, az viszi, csak utána nem kellene nyafogni, hogy magas a kamat, sokat kell visszafizetni, stb...
Tehát, a BB nem volt rosszabb, mint a többi...
Erre én is kíváncsi lennék.
Gondolom nem faggatták előbb ki FI-t, hogy vásárolt e mostanában bármit részletre.
Nagyon kíváncsi lennék rá, hogy mi is történt valójában, mert most úgy érzem, hogy át vagyunk vágva mi is...
Már nem létezik. Április 1-től beleolvadt az MKB, és majd jövőre jön a Takarékbank is.
Lesz nagy bankholding lölö érdekeltség;)
Na, szuper!
Csak óvatosan!
Azér megilyedtem hogy akkor most mi is van?! Egész hétvégén ez járt az eszembe😞
Sajnos egy összegbe nem tudtam megvenni, mert most összecsaptak a fejem felett a dolgok
Na mindegy 😃hál isten rendbe van☺️
Köszönöm a hozzászolásokat☺️Segitségeket☺️
Sziasztok
Voltam benn ma a bankba. Kiderült, hogy kamu telefonom volt. Valaki jól szórakozik😡! Figyelmeztettek hogy semmi adatot ne adjak meg!
A gépbe minden rendbe van. 1-2 nap és megkapom a csekkeket is. Hál isten ☺️Megnyugodtam☺️
További ajánlott fórumok:
- Mekkora büntetésre számíthatunk az ELMŰ-től? És az megkérhető részletre?
- Hol tudnék részletre laptopot venni?
- Tud valaki olyan bababoltot, ahol részletre lehet gyerekülést vásárolni?
- Van egy vevő az autómra, részletre venné meg és addig üzembentartóit szeretne kötni, mit tegyek?
- Kamatmentes részletre komplett számítógépet + internetet lehet vásárolni?
- Ha veszek egy laptopot részletre valamelyik szolgáltanál, utána az átírható más nevére?