Mekkora büntetésre számíthatunk az ELMŰ-től? És az megkérhető részletre? (beszélgetős fórum)
Áramlopás büntetési tétele:
Van amikor megadják részletre a büntetést:
Köszönöm azoknak, akik a kérdésemre válaszoltak!
Sziasztok.
A konkurenciánál dolgozom, s hidd el, nem fogjátok olcsón megúszni, de az fizet, akinek a nevén a mérő, kivéve ha konkrétan titeket jelentettek fel (a tulaj nagy valószínűséggel meglépte ezt).
A digitális mérő kiépítésének is díja van, mivel lakosságnál nem az az alap, de mivel az negyedórás mérési adatokat továbbít, s nem lehet befolyásolni, manipulálni, gondolom a további lopás megelőzésére helyezik ki.
Jelen esetben, ha a nevetek nem szerepel sehol, akkor én a gyors albérlet cserét tudom javasolni, mivel ez elég hosszú folyamat lesz, s nagyot fogtok bukni.
A főbérlőtől minden esetben kérj NULLÁS IGAZOLÁST, vagy vedd a nevedre a mérőt, mint bérlő. Így nem adsz esélyt az ilyen kihasználásra/csalásra és ha tovább állsz, akkor nem a főbérlőn követelik a te fogyasztásod, s vissza.
Én sem értek egyet azzal, amit tettetek, de a történet elejét átérzem, hogy átvert a főbérlőd, de a mai világban mindennek utána kell járni, s ennyire nem bízni a szóban.
Albérleti szerződésetek van? Azon szerepelnek az óra állások?
semmi értelmeset? olvass vissza! Gondolom azt még nem tetted meg!
Bocsáss meg felidegesítenek az ilyen naiv kis hölgyek,pedig idősebb nálam!
És 1 hétre - mert annyira akarta csak - megérte neki a 12 500 Ft-ot kifizetni! :O)
Azt gondolta, 1 hónap alatt bejön a lopás ára, ha nem kell fizetniük...
Igazad van, a kerdesedre välaszoljunk!
Minimum 500e ft büntetesre szämithatsz, es kerheted reszletre, pl. 5 honap alatt kfizetheted.
En ennyit tudok erröl.
Hát nekem a 12ezer elég borsos ár... Pláne, hogy nem erről volt szó.
Tudom, hogy én jöttem kérdezni.
Nem kell mindenbe mást belelátni...
Az neked borsos ár??? :O
Te jöttél kérdezni! itt csak az ívet fogod tőlünk kapni!
4000,- ért kötötte vissza, és arról volt szó, hogy 3000,-ért le is köti. Aztán ebből a 3000,-ből mostanra lett 12500,-
De nem hiszem, hogy magyarázkodnom kellene nektek!
Kapásból kezdjük ott az egészet,hogy olyan lakást nem bérlünk ahol elmaradás van...:S
Valami nem stimm veletek!
Biztos kijött volna, de ha jelen pillanatban nekem sincs arra pénzem, hogy be tudjam fizetni azt a pár csekket...
Nem az volt a cél, hogy x ideig "megspóroljunk" x összeget, hanem az, hogy ne legyek áram nélkül egy gyerekkel. Eredetileg az volt a terv, hogy 1 hét, és visszacsináljuk, de nem úgy jöttek össze a dolgok.
Megérdemeljük, tény, ezzel nem is vitatkozok. Jogosan kapjuk. Majd kinyögjük valahogy.
A jó borsós árból nem jött volna ki a 4 elmaradt villanyszámla összege? :) Gondoltátok, hogy havonta mennyit megspóroltok majd nulla Ft befizetésével a használatért.
Megérdemlitek a több 100 ezres büntit.
Áh inkább be kellett volna fizetni az elmaradást és lelakni az árát.
Bár ezek szerint nem vagytok túl jó viszonyban a tulajjal...
Azért mi fogjuk fizetni, mert mi kötettük vissza. Tény, hogy a tulajjal is megbeszéltük (utólag), de persze nem örült neki.
Valamilyen szinten az ő hibája is, mert úgy adta ki a lakást, hogy elmaradása van, de viszont nagyobb részben a mi hibánk, mert visszaköttettük.
A "szaki" aki megcsinálta, régen állítólag az ELMŰ-nél dolgozott, ezért bíztunk benne, hogy tudja mit csinál. És persze jó borsos áron...
Mindig arról van szó, hogy tutira nem fogsz lebukni.
Ehhez mondjuk nem árt egy ELMŰ-s ismerős sem :)
De akkor azt az egyet se fizettétek be ti ezek szerint...
Mindegy is, a lényeg, hogy itt több 100.000Ft-ról lesz szó valószínűleg.
További ajánlott fórumok:
- Császármetszéses szülés után, mire számíthatok?
- Rendszeresen kiderül, hogy nem számíthatok a páromra
- Ha nincs valakinek világítása a biciklire, akkor mennyi büntetésre számíthat?
- Milyen összegű büntetésre számíthat az, aki nem adta be időben, az adóbevallását?
- 40 km/h helyett 78 km/h Milyen büntetésre számíthatunk?
- Ha 70-nel mentem 40-es táblánál mennyi büntetésre számíthatok?