Huszárcsók recept

A Huszárcsók hozzávalói:
2 db tojás
10 dkg porcukor
1 zacskó sütőpor
20 dkg liszt
15 dkg vaj
1 db citrom

szeletelt mandula
baracklekvár


A Huszárcsók elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat a porcukorral habosra keverjük. Beleszórjuk a sütőport, a lisztet és egy csipet sót. Hozzáadjuk a vajat, egy citrom reszelt héját, és kézzel alaposan összedolgozzuk. A tésztát hűtőben legalább fél órát pihentetjük. A tojásfehérjéket kicsit felverjük, egy tepsit pedig kivajazunk. A tésztából golyókat formázunk, és beleforgatjuk először tojásfehérjébe, majd a szeletelt mandulába. A tepsire helyezzük a golyókat, és a tetejükbe kis mélyedéseket csinálunk. Előmelegített, 180°C fokos sütőben aranybarnára sütjük. Tálaláskor a mélyedésekbe baracklekvárt töltünk, és az elkészült süteményeket meghintjük porcukorral.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A huszárcsók elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook