Hülyeséget csináltam? Lehet bajuk a kiscicáknak így? (tudásbázis)
Nálam jelenleg hat cica van,abból csak egyet akartam én,a többi,befogadott.
Mondhatom ahány cicus ,annyi féle,az anya cica,aki már négy éves,idén azzal lepett meg,hogy szinte az orrom előtt kezdte ki potyogtatni a kicsiket,még jó hogy számitottam rá,hogy hamarosan jön a szaporulat.Egy másik pedig a szbad ég alatt csövezett az öt kis kölyökkel,pedig lett volna helye nálam fáskamrában is,ami olyan hogy mge oldott a szabad ki be járkálás .Ő végül el vitte őket,többé nem is hozta vissza.
Most három ki cica kölyök van nálunk,de már van gazdájuk,igy marad a törzs tagság,őszig.
A nagybátyám állatorvos, ő intézi ezt nálunk...sok befogadott állatunk volt már, soknak találtunk is gazdit...most is úgy tervezem, hogy kettőt megtartunk, kettőnek pedig gazdit keresünk...
Nagyon szépek amúgy: van egy hófehér, és a másik három pedig zsemle szinü, de más-más árnyalat...:)
Az! :)
Vérmacska! :D
Szia!
Az én cicám is így lett, ablak alatt találtuk, picike volt, fekete és nagyon hangos:) Azóta 3 éves, ivartalaníttattuk, 2x szült is, elpusztultak a kicsik sajnos. Jó hallani ilyen állatszerető emberekről:) Off vége, bocsi:)
Ha érzi hogy szereted, nem zargatod őket, ott hagyja, akkor megbízik Benned :) szerintem se aggódj, ha egészségesek, megmaradnak, felnőnek, csak ivartalaníttasd őket, mielőtt 20 cicád lenne egy szép reggelen:)
Én a kamrában találtam egyszer egy pici cicát, annyira apró volt, valszeg az anya elvitte a többit, ezt meg ittfelejtette, vagy elcsavargott addig a pici, nem tudom.
Zabpelyhes tejjel neveltem fel. Én már elköltöztem, de anyumék gondozzák azóta is, ivartalanítva is lett. Nagyon ronda szegény, meg nyáron nagyon vékony, szinte 2D-s, egész nap "melózik", kergeti a pockokat a szántóföldön, meg sajnos felmászik a tujákra és elkapja a rigókat...
Nem lesz semmi bajuk,de ha a mamacica gazdátlan akkor etesd-itasd őt mindig:)
Örülök hogy vannak ilyen emberek mint Te:)
A cica választja ki magának a számára legjobb helyet a világrahozatalról. És ez mindegy, hogy a rekamié alja, vagy a padlás eldugott sarka, amit ő a legbiztonságosabbnak érez. Ha van gazdája, akkor semmi tennivalód. De nincs kizárva, hogy esetleg majd leteszi eléd 3-4 hét múlva a cicákat bemutatni.
Ha pedig veszélyt érez, már költözteti is a családot .)
Az a gond a macskákkal, hogy exponenciálisan szaporodnak.
Régebben a fölös macskatermést vízbe fojtották.
Ma már ivartalanítással megelőzhető a dolog.
én azért szeretném ezeket most megvédeni, mert megtartanám őket!
Én nagyon állatszerető vagyok, ha tehetném az összeset befogadnám...:)
Akkor hagyjam a kicsiket, de az anyának tehetek ki ennivalót és vizet?
Nem a mi macskánk, szóval lehet hazajár enni...
Az nem igaz, hogy eldobja a kiscicát az idegen szag miatt. Nagyon erős az anyai ösztöne. Ha aggódik, legfeljebb elviszi őket.
Az már inkább gáz, hogy miért nem otthon szült. Remélem, nem dobják ki a kismacskákat a gazdái. Júniusban és szeptemberben tele az út széle kidobott kiscicákkal.
Tiszta lelki beteg vagyok tőle :(
A nyest marása valóban veszélyes a cicákra.
A melegtől viszont nem lesz semmi bajuk.
Az anyacicának legyen bőven enni- és innivalója.
A macskának 9 élete van...
Egy szomszéd cica a tetőnk alá szült meg 4 kiscicát...kb 1 hetesek lehetnek, ma vettem észre. A szobámból nyilik egy kis ajtó, a mi a tető alá vezet. Nos, mivel ott ez a szúrós üveggyapot van, a cicák alá tettem egy puha törölközőt és raktam be az anyacicának ebédről megmaradt husit.
Attól félek, hogyha megérzi a szagomat rajtuk, elviszi őket...
A másik baj, hogy sajnos felénk nagyon sok nyest van és ide is fel szoktak jönni, a múltkor üres tojáshéjat találtam..:(
A harmadik probláma, hogy kb 40 fok van a tető alatt, nem lesz bajuk a kicsiknek?
Segitsetek légyszi, mert nem szeretném, ha bajuk lenne!
Köszönöm.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet olyan fiúval kezdeni, akinek elvileg tetszem, de mikor odajön hozzám zavarba jön és össze-vissza beszél hülyeségeket?
- Késik.Csináltam három tesztet de mind negatív. Mi lehet?
- 21 napja késik. 2 negatív teszt és 2 teszten nagyon halvány csík. A legutolsót 20-án csináltam és az konkrét negatív. Mi bajom lehet?
- Szeretnék egy tortát fondanttal beboritani, valaki tud segiteni, hogy hogy lehet szépen rátenni a fondantot? még sose csináltam ilyent
- Múltkor zöldborsófőzeléket csináltam, keményítővel sűrítettem, de reggelre visszahígult. Mitől lehet ez?
- Csináltam házi vajkaramella cukrot, de nem dermedt meg, nem tudom vágni. Mi lehet a baj?