Húgom nem gondol a jövőre? (beszélgetés)
Igen. Az örökség az különvagyon. A feleség szülei dolgoztak meg érte, nem a házaspár.
Igazságos az lenne, ha a nővér,- vagyis FI - előbb halna meg, mint a húga, akkor a húgáé lenne az egész ingatlan, mivel az egész örökség.
Más helyzet lenne, ha a házaspár vett volna magának házat, akkor természetes, hogy az egyik fél halála után a másiké lesz az egész jogilag is, mivel nincs gyerekük.
Szerintem mindenre gondolni kell, még balesetre is, bármi megtörténhet.
Én kérnék tanácsot ügyvédtől, hogyan lehetne a legigazságosabban megoldani ezt a helyzetet ?
A mostani helyzet : Ha az egyedülálló húg hal meg előbb, az egész ingatlan a nővéréé lenne utána.
Ha a nővér hal meg előbb, akkor ott marad a férj a sógornőjével egy házban ? Eladnák ? Vajon a férj örökölne-e a neje után ? Vagy mivel örökség, nem járna neki ? Nem tudom, csak gondolkodom...
Úgy tűnik, csak jól elvan a 3 ember az örökölt házban, de nem gondolnak sem hosszabb távra, sem váratlan helyzetekre.
Szerintem sem egészséges így az együttlakás.
Ha a húg nem akarja eladni a házat akkor max. bíróságon lehet kikényszeríteni a közös tulajdon megosztását.
Hosszú időt és sok pénzt igényel.
Ha nincsenek gyerekeitek, akkor a Te halálod után a férjed örökli a fele ingatlant. Jelenleg ő a Te részedben lakik, azt használhatja, de nem tulajdonos.
Az örökség az ingatlan, aminek fele a húgodé. Nekem a "velünk lakik"-nak olyan a hangzása, mintha a Ti házatokban lakna a húgod, pedig a férjed lakik a Ti ( a húgod és a Te) házatokban. A húgod tehát a saját tulajdonában lakik. A helyes : együtt lakunk a közösen örökölt házunkban.
Az én véleményem az, hogy nem laknék így együtt a tesómmal, hogy a férjemmel élek. Én eladnám, és elfelezném a pénzt, mindenki élje az életét. Ha olyan az ingatlan, hogy két lakás vásárlása után maradna pénz, akkor a húgodon nem kellene segítenetek anyagilag, és megtanulna megállni a saját lábán. Lehet, hogy nem nőtt fel igazán, a nővére a pótmamája, amíg csak él, ha együtt lakik vele. A férjednek is lehetne félretett pénze, ha 40 év körüliek vagytok vagy idősebbek. Persze, nem tudjuk, mióta éltek együtt, lehet, hogy fiatal kora óta, lehet az 15 év is.
Valahogy nekem nem egészséges ez a mostani helyzet. Talán nem véletlen, hogy a húgod nem szerencsés a párkapcsolataiban.
5 év után csak a használati dolgok lesznek közösek.
Az ingatlan, ami a házasság alatt megvolt, illetve a házasság alatt az egyik fél örökölte, ajándékba kapta, soha nem lesz közös tulajdon.
Ha a testvéreddel közösen örököltétek, akkor mindkettőtöknek ugyanannyi joga van használni az ingatlant.
A férjed max. a te részedet használhatja.
Elvileg csak a hugod csoro, o meg berleti dij nelkul elt
...miota is?
Mennyi felre tett penze van?
Egy orokolt hazrol van szo, fele-fele. Te megoszthatod a szobad. Lehet hogy rosszul tudom, de ha eletszeruen mukodik, akkor kell a masik beleegyezese is kell. Mivel a lakcim bejelenteshez a tulaj(ok) alairasa kell, aligha tevedek.
Te kihasznalod a tesod balgasagat es szemetnek allitod be.
Ha nem tetszik a helyzet adjatokn el a hazat, koltozzetek szet! Gondolom a faszingerednek az nem tetszene, mert most "van egy haza", valakit csak be kell kergetnie a szogajaba.
Ez a dalia mennyit Donna a kozosbe, ha lakast kellene venni??
A tesod meg nem ker kulon fizetseget arra, hogy a ferjed ott lakik. Ennyit a kajarol. Ennel olcsobban hol fizetne hiteltnvagy berletet?
A rezsi osztasa rendben van, ha mindenki fizet.
Én nem nagyon értem, hogy mi a valós problémád. Gondolom a ház közös (örökség, vagy ilyesmi), tehát feltételezhető hogy albérletre nem kell költenie, ennek megfelelően bármilyen keveset is keres, a rezsi és a kaja felére elégnek kellene lennie. Ha meg ti már nem lesztek, ami gondolom nem ma-holnapi esemény, akkor majd megoldja...
Ha meg a ki-mennyit költ zavar, akkor állj elé, és mondd meg, hogy mennyit kell beadnia, hogy egálban legyetek. Ennek semmi köze a makacssághoz, hogy hol akar dolgozni teljesen az ő dolga, ahogy az is, hogy akar-e párt, vagy sem...
Az meg hogy anyagilag támogatjátok, az a ti döntésetek. Ha teszitek, akkor tegyétek szívesen, ha meg nem, akkor egész egyszerűen ne adjatok, hisz közös a hűtő, nem az éhenhalás fenyegeti...
Hát akkor cselekedjetek valamit,,ha a szóból nem ért.Húzzatok kicsit a madzagon.
Inkább legyen sértődött egy darabig,,de tudjon kicsit észbekapni.
További ajánlott fórumok:
- Mire gondolsz MOST?
- Mi jut eszedbe az előző szóról? Gondolkozzuk a szerelemben-párkapcsolatban.
- Mi volt ma az első gondolatod?
- Gondolj, gondolj valamire :D
- Szólánc nevekből (írók, költők, tudósok, gondolkodók, történelmi személyek; magyar vagy egyetemes, teljes v. vezeték név)
- Nem tudom élvezni a pillanat örömét. Mindig a következményekre, jövőre gondolok, hogy mi lesz ekkor és ekkor...