Hozzátáplálás - 6 hónapos anyatejes kisfiamat miből ittassam? (tudásbázis)
Nem lesz cumizavaros, az én kisfiam, amikor 6 hósan elkezdtük hozzátáplálni cumisüvegeztünk, de nagyon nehezen, bár lehet nem volt szomjas, hiszen még nagyon sokat szopizott akkor....
Most 16 hónapos és még mindig szopizunk, most már szoktatom át a szelepes csőrösre, 4 napja nincs cumisüvegünk.....
De ha elfogadja akkor próbálj csőrös poharat adni, ne cumisüveget....
Én úgy emlékszem, nekünk DM-es volt (de kaptunk a védőnőtől Aventet később, ami ugyanilyen), szerintem az a jó, ha kemény a csőre és nem szilikonos, mert a puhát rágják és folyik a nyakukba. Két fokozatban állítható, van egy gyorsabb és egy lassabb. Az elején nem tudott inni vele a lányom, ezért egyszer kivettem a szelepet, és anélkül adtam oda, akkor rájött, hogy szívni kell, és utána már ment szeleppel is. Később kivettem a szelepet belőle, és csak simán használtuk.
Ha már itt tartotok, az Euro Family-ben kapható néha 290 Ft-ért kétfüles műanyag pohárka levehető tetővel, ez az elején jó tetővel, később anélkül.
Sima hagyományos kis kávéspohár. Ha van otthon még belőle, az tökéletes. Kórházban is az használják.
De egyébként bármilyen kispohár jó.
Én annyira a csőröset még nem javasolnám. Majd később. De ha rákap a pohárra, akkor az tökéletes később is.:-)
Sziasztok! Mint ahogy a címben is írtam, most 6 hónapos a kisfiam és idáig csak szopizott. Viszont most pár hete elkezdtem vele kóstoltatni a gyümölcsöket és zöldségeket. Az a kérdés merült fel bennem, hogy miből itassam, amikor már megeszik egy egész adag pürét. Cumisüvegből nem szeretném, mert félek, hogy cumizavaros lesz és szeretném még sokáig szoptatni :)
Pohárból nemigazán fogadja el, a kanalazás meg enyhén szólva sem szapora mutatvány. Idáig szoptatás után adtam neki a püréket, de ha már ki szeretnék váltani egy étkezést, akkor már innia is kell.
Ti hogy csináltátok?
További ajánlott fórumok:
- Beszélgessünk a hozzátáplálásról!
- Korai hozzátáplálás.
- A hozzátáplálásról, és ami nagyon kiborít...
- 2 és fél éves kisfiamat semmilyen módszerrel nem tudom leszoktatni a ciciről. Tanácsokat várok.
- Anyatejes babák hozzátáplálása
- Hány kiló a 9 hónapos babátok? Írjátok le azt is mennyivel született és azt is, hogy tejporos, anyatejes vagy kevert volt a hozzátáplálásig?