Hozzátáplálás! (beszélgetés)
Szia!
Én is aszerint a táblázat szerint vezettem be az ételeket, amit neked adott a védőnő. Tápszeres a lányom, így 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást. 8 hónaposan kapott heti egyszer főtt sárgáját, 10 hónaposan fehérjével együtt keményre főzve szintén heti egyszer. Majd még mindig heti egyszer bundáskenyérként, jól átsült tükörtojásként.
Mindjárt 1 éves lesz, így rákérdeztem a dokinál, hogy mennyi ideig legyen ez a max. heti egy, de azt mondta, hogy különböző formákban ehet most már többször is. (egyszerre persze soha nem adok neki sokat)
Ilyen nincs!
Egyél nyugodtan,ne akkor amikor alszik,de magyarázd el neki,hogy ő még nem ehet ilyet,mert nagyon fájna tőle a pocija és ajánlj neki valamit helyette amit szeret!
Kicsi,de nem hülye.Beszélgetés és magyarázás mindennek az alapja!
Nem akartam én neki adni, csak főt tojás van (ham end eggs) és nagyon hisztizik érte. Kaptam egy hozzátáőlálási táblázatot a védőnőtől abban az van,hogy a hozzátáplálás megkezdésétől számítva a 4 hónap,normál esetben (ha 6 hónaposan kezdték) 10 hónaposan (tojás sárgája)
De akkor nem adok neki, én meg majd eszek ha alszik....
tojásfehérjét csak 1 éves kor után kaphat, ez tuti
persze, lesznek olyanok , akik majd jönnek az "enyém már tojásos nokedlit evett fél évesen" jellegű történetekkel, de a tojás ugyebár nem kötelező, nem marad el/le a gyerek semmiről, ha akkor kapja, amikortól a legbiztonságosabb neki
Nem
tojást csak egy éves kortól ehet!
További ajánlott fórumok:
- Beszélgessünk a hozzátáplálásról!
- Korai hozzátáplálás.
- A hozzátáplálásról, és ami nagyon kiborít...
- Ha nem eszik a baba....a hozzátáplálásról.
- 3 hós a babám. Tudom, hogy csak 4 hós kortól lehet elkezdeni a hozzátáplálást, de mégis mikor? És mivel?
- Szerintetek a 4 hónapos fiam hozzátáplálása megkezdésével a pocakfájás javulna vagy csak rontanék a helyzeten?