Hosszútávon óvszerrel védekezni? (beszélgetés)
Hozzáteszem a Pharmatexnek volt egyellen megbízható terméke a hüvelytampon. Ez egy kerek szivacs spermiciddel átitatva, vett kellett felhelyezni és max 24 órán át lehetett fenn. Mi ezt használtunk majd 2 éven át, csak sajna utána nem lehetett kapni sehol. Nem tudom most lehet e esetleg kapni. Ára borsosnak mondható volt, mert 2 dbos volt 2500 fölött, 4dbos volt 4500 körül. Anno azért volt jó, mert párom akkori munkája miatt hétvégente volt itthon csak. Arra még az orvosom is azt mondta hogy megbízható, de a többire már nem.
Aki korábban írta a hormonmentes spirált igaza van, szerintem is jó megoldás lenne. Egy hátránya amit anyu is tapasztalt, hogy a vérzés kicsit hosszabb ideig tart és erősebb.
Igen, pont ez a baj, hogy hormonmentes fogamzásgátló megoldás eléggé kevés van.
Ott van pl a Pharmatex termékcsalád. Bár hormonmentes, de arról nem beszéltek a tv reklámba hogy mennyire nem megbízható. Mikor az orvos azt mondja hogy használják ha nem baj ha becsúszik egy baba... Gondolható mennyire megbízható.
A hőmérős módszerre van aki esküszik, van aki nem. Érthető. Én hőmérőzök hogy elcsípjük mikor van ovu, és ugye ezzel a módszerrel aki nem akar babát az a baj, hogy utólag mutatja csak ki, és ugye ott van az a 2-3 napos spermium élettartama...
Barátnőmékhez 2 gyerek után nem akartak többet, hát megszakítása védekeztek. Egy ideig jó is volt, vagy inkább szerencséje volt. Egyszer párja véletlen nem szállt ki időben és bumm. Másnap azonnal vett esemény utáni tablettát, nyugodtak is voltak hogy baj nemlehet. Hát lett, kb 4 hétre az esemény utánira derült ki véletlenül orvosi vizsgálat során. Szóvás vannak véletlenek minden ellenére is.
Attól függ hol veszed.
Nekünk Lidl 12db-os óvszer nagyon bevált, azok közül is az, ameiken tollpihe van rajta. Természetes éetet ad, és nem érezni hogy "ott van".
Még most is van itthon a szekrény mélyén, de nem használjuk. Remélheőleg jó soká is fog kelleni, mert most épp az ellenkezőjére, a babára gyúrtunk rá az utóbbi időben.
Én 7 éve óvszerezek, és előtte is ez volt, kb. 20 év alatt nem volt semmi gond.
Ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor esetleg még hormonmentes spermaölőt is használhattok pluszban.
Pesszárium már nem kapható nálunk. Azt szerettem volna én is, de már nincs.
Én hormonos cuccot nem használhatok, nem is akarok.
További ajánlott fórumok:
- Elektroszmog: milyen hatása van ránk és hogy lehet ellene védekezni?
- Hogyan lehetne védekezni a dohányosokkal szemben?
- Működhet egy kapcsolat hosszútávon egy 46 éves nő és 36 éves férfi között?
- Hogyan lehet védekezni a túl sok gyomorsav ellen?
- Szeretkezes óvszerrel vagy megszakítással? Hogyan csinálnád?
- Hosszútávon milyen óvszerrel védekezni?