Hosszabb tanítási idő, rövidebb nyári szünet. Mi a véleményetek róla? (beszélgetés)
Én is azt veszem észre, hogy az utolsó 3-4 hétben a gyerekeim már unatkoznak.
És szerintem ahol a család nem engedheti meg magának a változatos nyári programokat, valószínű, hogy mindenhol így van...:(
Mikor a választ írtam még meg volt...:)
De én is kíváncsi vagyok...
Ez klassz!
És hol van Mosoly30 69. hozzászólása?
Gyerekek többsége nevelhetetlen...igazad van vannak gyerekek akik más példát követnek, mert mást látnak otthon.
Az én gyerekeim olyan iskolába járnak ahol bőven van ilyen gyerek, mert a szülők szerint a nevelés a pedagógus feladata.
Sajnos a kamaszok sokszor elragadtatják magukat, de sokszor a tanár se mutat jó példát:(
Tavaly azzal fogadtak az akkor 6 lányom osztály társai, hogy hallottam, hogy a tanár kiküldte a gyereket a főútra, és még azt is megmondta neki, mit csináljon, amivel pénzt kereshet.
Megkérdeztem, a lányom ez miért történt, és mért nem ő szólt. Azért mert testnevelés órán kényeskedve tornáztak, mire a tanár engem emlegetett nem, megfelelő hangnemben, erre a kislány közölte vele, hogy az ő anyukája az. Mire elhangzott az a mondat ami még a gyerekeket is felháborította.
Én elmagyaráztam a lányomnak, dolgozzon rendesen órán, és adja meg a tiszteletet, de azért szóltam a tanárnak is.
Szeptemberben megint megállítottak, hogy semmi nem változott. Mikor megkérdeztem a lányom, mért nem szólt, azt mondta miért szólt volna, hiszen nem álltam ki mellette.
Felmentem az iskolába, megkértem az igazgatót, hogy legyen ott a tanárral folytatott beszélgetésen. A tanár először letagadta, majd mikor mondtam, hogy hívjuk be a gyerekeket, elismerte, és azzal védekezett, hogy 18 gyerekből 15 rossz.
Megpróbáltam neki elmagyarázni, hogy ő a pedagógus, ha ilyen példát mutat, mit vár a gyerekektől? De szerinte, neki olt igaza, és semmi rossz nem volt abban amit tett.
Elhiszem, hogy túl terheltek a tanárok, hogy vannak rossz gyerekek, problémás szülök, de akkor is azt gondolom a tanárok is ( tisztelet a kivételnek,és szerencsére még ők vannak többen) néha magukba nézhetnének.
Aki pedig belefásult az próbáljon meg pályát módosítani.
További ajánlott fórumok:
- Írj egy betűt, a következő ír hozzá még egyet. Minél hosszabb legyen a szó. Ha már nem bővíthető kezdd új betűvel.
- Igaz, hogy áprilistól megszűnik a hosszabbított GYES, a tartós beteg gyerek után?
- Mi a furcsa abban, ha valaki hosszabb ideje egyedülálló és nem keres párt?
- Mit csináltok, ha hosszabb ideig fáj a fejetek?
- Elől hosszabb, hátuk rövidebb frizurára mi a megoldás?
- Téglalap alakú szobát, hogy lehet festéssel nyújtani? A hosszabb vagy rövidebb oldal legyen világosabb?