Hortenzia teleltetése (tudásbázis kérdés)
Rákattintasz valaki nevére, akkor meglátod a "profil"-ját. Bemutatkozását, ha írt, képet, jeleket, amiket kapott mástól, van e naplója, stb.
Használd bátran az egeredet, kattints ide oda vele, és megmutatja, mi nyílik meg :))
Látsz az adatlapon kis rajzokat is sorban. Ajándék doboz, katica, cseresznye, falevél, stb.
Mindegyik egy nagyobb halmaz.
Katt rájuk, a katica alatt állatok vannak, a cseresznye alatt gyümölcsök, a falevél alatt ősszel kapcsolatos jelek.
Eldöntöd, hogy melyik halmazból akarsz választani, és amelyikre rákattintasz azon belül, azt fogja megkapni az a személy, akinek a profiljára mentél.
Hogy miért kap az ember ilyet? Kedvességből, szimpátiábol. Néha unszimpátiából, ha valakit az tesz boldoggá.
Küldök neked egy virágot :)
Jó, hát tudom, hogy mindent egyszerre nem lehet, meg első a benti munka.
De gondoltam, ha veszel pár hagymát és csak úgy eldugdosod egy kis helyre, akkor tavasszal már saját kis virágok mosolyognak rád, mielőtt még ágyásod lenne :)) Aztán majd felszeded a hagymákat :)
Földet? 😳 Talán azt nagyon jól tetted, hogy levágtad. Rózsákhoz nem nagyon értek.
De te majd jól belejössz :)
Nézegesd a botanikaland-on az évelőket, mik vannak egyáltalán, mihez van helyed, mi tetszene. Aztán tavasszal gyerünk a kertészet ... :))
Viszont most van a hagymások ideje. 😍
És tulipán hagymákat is most dugdoshatsz:)
Kertészek azt javasolják. Meg a tűlevelet. Minél savasabb a földje, annál kékebb lesz :)
Jó lesz, várom :) <3
Köszönöm!😘
A kávézacctól kék virágok lesznek?
Kertészeti tanácsokat fogok tőled kérni folymatosan majd, készülj fel, nem hagylak békén😘😂
Ó, ez tavasszal csodaszép lesz!!!
Szépen gazold ki a környezetét, az elszáradt szárakhoz, virágokhoz most ne nyúlj már, majd tavasszal vágd le azokat.
Az egyik felére a tőhöz szórj jó vastagon tűleveleket, vagy kisebb fenyőágakkal tedd körbe, esetleg kávézacc, de nekem az nem jött be, ott kék virágok lesznek :))) A másik oldalra ne tegyél, ott akkor világosabbak lesznek a virágok :)
Picit locsold meg, majd mulcsozd le, vagy legalább avarral jól töltsd fel a tövét!
Jajj, nagyon szép ám!
Köszi a válaszodat:)
Tavalyelőtt virágzott, úgyhogy valószínű, hogy a metszés hiánya a gond. Valóban, úgy emlékszem, hogy nem metszettem.
Nagyon szépek :)
A bimbó felett feltétlen metszd vissza tavasszal!
Szépek!!
Ha hirtelen jött volna tartós fagy eddig, akkor levelestől mindenestől takarni kellett volna, de szerencsére nem így történt.
Amúgy a gyökérzetet kell védeni a konténeres/dézsás növényeknél, az fagy meg könnyebben annál, mint ami be van ültetve. A férjem szerintem túlaggódja a dolgot :)
Ez nem a levéltől függ, hanem az időjárástól, hőmérséklettől. Amikor kezdik ígérni a fagyokat, akkor "zsákolja" be a növényeket.
A leveleket meg folyamatosan gereblyézzük a tövekbe.
Úgy csinálja a férjem a textiles betakarást, hogy a tetején kis rést hagyva köti össze az anyagot, a növény fölött úgy 10 centivel kb, hogy időnként lehessen kis vizet becsurgatni, anélkül, hogy szétbontaná a takarást.