Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hortenzia teleltetése fórum

Hortenzia teleltetése (tudásbázis kérdés)

1 2
2019. nov. 20. 18:40
De jó! Köszönöm szépen :)
34. Lávli (válaszként erre: 33. - Knetundi)
2019. nov. 19. 12:09

Rákattintasz valaki nevére, akkor meglátod a "profil"-ját. Bemutatkozását, ha írt, képet, jeleket, amiket kapott mástól, van e naplója, stb.

Használd bátran az egeredet, kattints ide oda vele, és megmutatja, mi nyílik meg :))

Látsz az adatlapon kis rajzokat is sorban. Ajándék doboz, katica, cseresznye, falevél, stb.

Mindegyik egy nagyobb halmaz.

Katt rájuk, a katica alatt állatok vannak, a cseresznye alatt gyümölcsök, a falevél alatt ősszel kapcsolatos jelek.

Eldöntöd, hogy melyik halmazból akarsz választani, és amelyikre rákattintasz azon belül, azt fogja megkapni az a személy, akinek a profiljára mentél.

Hogy miért kap az ember ilyet? Kedvességből, szimpátiábol. Néha unszimpátiából, ha valakit az tesz boldoggá.

Küldök neked egy virágot :)

2019. nov. 19. 08:48
Egy nem ide illő téma: Az utóbbi napokban kaptam "bajbaj"-tól 3 jelet.Mindegyik aranyos kis figura :) Nem kaptam még soha ilyet, nem is értek hozzá, hogy hogyan lehet ilyet küldeni,és hogy miért kap az ember ilyet és mit jelentenek?!Keresgéltem itt az oldalon, de nem akadtam a nyomára.Ti tudjátok, hogy hogy működik ez a "jeles" dolog?
2019. nov. 19. 08:35
Köszönöm szépen Lávli :) Külön jó, hogy Komáromtól 15 km-re lakom, és ha szükséges lesz akár személyesen is fel tudom keresni ezt a kertészt!
31. Lávli (válaszként erre: 30. - Knetundi)
2019. nov. 18. 20:17

Itt nagyon részletesen le van írva, és jó fotók is vannak, hogy pontosan hol jó metszeni.

[link]

2019. nov. 18. 19:50
Lávli, azt hogy érted hogy a bimbó felett metszem vissza tavasszal?Vágjam le a bimbót? Vagy majd ha elvirágzott akkor vágjam le, vagy hogyan?Felette nincs semmi, csak alatta az ág ahonnan a bimbó jön.
29. Bless the child (válaszként erre: 28. - Lávli)
2019. nov. 18. 17:11
💞💞💞
28. Lávli (válaszként erre: 27. - Bless the child)
2019. nov. 18. 17:09
Ugye 😌😂 🌷 pár szép kővel körberakod, akkor el se felejted, hol dugdostál :)) és az első ágyásod is meg lesz így. 😘
27. Bless the child (válaszként erre: 26. - Lávli)
2019. nov. 18. 17:06
Végülis igazad van, majd keresek egy helyet, oda ledugdosom. 4800nm-en csak találok egy kevésbé gazost
26. Lávli (válaszként erre: 24. - Bless the child)
2019. nov. 18. 16:48

Jó, hát tudom, hogy mindent egyszerre nem lehet, meg első a benti munka.

De gondoltam, ha veszel pár hagymát és csak úgy eldugdosod egy kis helyre, akkor tavasszal már saját kis virágok mosolyognak rád, mielőtt még ágyásod lenne :)) Aztán majd felszeded a hagymákat :)

25. Bless the child (válaszként erre: 23. - Lávli)
2019. nov. 18. 16:47
Ez a botanikaland nagyon tetszik, elraktam könyvjelzőbe
24. Bless the child (válaszként erre: 23. - Lávli)
2019. nov. 18. 16:45
Még nem dughatok😂😂😂 mármint bele a gazba. Majd tavasszal az ember csinál nekem a ház köré virágágyást.
23. Lávli (válaszként erre: 22. - Bless the child)
2019. nov. 18. 16:42

Földet? 😳 Talán azt nagyon jól tetted, hogy levágtad. Rózsákhoz nem nagyon értek.

De te majd jól belejössz :)

Nézegesd a botanikaland-on az évelőket, mik vannak egyáltalán, mihez van helyed, mi tetszene. Aztán tavasszal gyerünk a kertészet ... :))

Viszont most van a hagymások ideje. 😍

[link]

És tulipán hagymákat is most dugdoshatsz:)

22. Bless the child (válaszként erre: 21. - Lávli)
2019. nov. 18. 16:22
Szeretnék majd virágokat, olyat, amivel nincs sok gond. Van 2 rózsabokrom, vagyis nem tudom, hogy az bokor e, 3-4 méteres hosszú szárak lepték el körben a gaz alatt a földet. Azokat levagdostam. Nem kellett volna? Hú, de béna vagyok virágból😢
21. Lávli (válaszként erre: 20. - Bless the child)
2019. nov. 18. 16:00

Kertészek azt javasolják. Meg a tűlevelet. Minél savasabb a földje, annál kékebb lesz :)

Jó lesz, várom :) <3

20. Bless the child (válaszként erre: 19. - Lávli)
2019. nov. 18. 15:57

Köszönöm!😘

A kávézacctól kék virágok lesznek?

Kertészeti tanácsokat fogok tőled kérni folymatosan majd, készülj fel, nem hagylak békén😘😂

19. Lávli (válaszként erre: 18. - Bless the child)
2019. nov. 18. 15:41

Ó, ez tavasszal csodaszép lesz!!!

Szépen gazold ki a környezetét, az elszáradt szárakhoz, virágokhoz most ne nyúlj már, majd tavasszal vágd le azokat.

Az egyik felére a tőhöz szórj jó vastagon tűleveleket, vagy kisebb fenyőágakkal tedd körbe, esetleg kávézacc, de nekem az nem jött be, ott kék virágok lesznek :))) A másik oldalra ne tegyél, ott akkor világosabbak lesznek a virágok :)

Picit locsold meg, majd mulcsozd le, vagy legalább avarral jól töltsd fel a tövét!

Jajj, nagyon szép ám!

18. Bless the child (válaszként erre: 16. - Lávli)
2019. nov. 18. 15:00
Drágám! Raktam fel képet az adatlapomra. Ez a hortenzia még megmenthető? 8-9 éves dzsumbujból szabadítottam ki. Mit csináljak vele?
17. ad9ccf0b1c (válaszként erre: 16. - Lávli)
2019. nov. 18. 12:54

Köszi a válaszodat:)

Tavalyelőtt virágzott, úgyhogy valószínű, hogy a metszés hiánya a gond. Valóban, úgy emlékszem, hogy nem metszettem.

16. Lávli (válaszként erre: 14. - Ad9ccf0b1c)
2019. nov. 17. 20:14
Szerintem 2 oka lehet: vagy elmaradt tavasszal a metszés, vagy cserjés hortenziád van, és az csak a második nyártól virágzik, akkor viszont hatalmas óriási gömböket. Nálunk legalábbis így volt. Eléggé ideges voltam, hogy első évben csak nagy lapulevelei voltak. Na de bepótolta ... :)
15. Lávli (válaszként erre: 13. - Knetundi)
2019. nov. 17. 20:10

Nagyon szépek :)

A bimbó felett feltétlen metszd vissza tavasszal!

2019. nov. 17. 20:00
Annak mi lehet az oka ha egész nyáron nem virágzik a hortenzia?
2019. nov. 17. 11:34
Lávli, uyge milyen szépek? Még bimbó is van az egyiken :) Nem akarom túlaggódni, csak féltem őket :) Kint fogom őket hagyni akkor a kertben, de jól betakargatom :)
12. meer
2019. nov. 17. 10:14
Ha földben van ültetve.. akkor simán áttelel.. mi elég magas helyen élünk.. tavasszal simán kihajt.. nem kell aggódni miatta.
11. Lávli (válaszként erre: 10. - Knetundi)
2019. nov. 17. 10:12

Szépek!!

Ha hirtelen jött volna tartós fagy eddig, akkor levelestől mindenestől takarni kellett volna, de szerencsére nem így történt.

Amúgy a gyökérzetet kell védeni a konténeres/dézsás növényeknél, az fagy meg könnyebben annál, mint ami be van ültetve. A férjem szerintem túlaggódja a dolgot :)

2019. nov. 17. 09:45
Köszönöm a tanácsokat!Elolvastam a cikket is.Egész nyáron esővízzel öntöztem :) Megpróbálok az adatlapomra én is feltenni képet arról, hogy most hogy néznek ki. Tele vannak még levéllel, ezért forszírozom annyira hogy a takaráskor rajta vannak-e még a levelek :)
2019. nov. 16. 22:05

Ezt a linket olvasd el:

[link]

8. Lávli (válaszként erre: 7. - Knetundi)
2019. nov. 16. 20:53

Ez nem a levéltől függ, hanem az időjárástól, hőmérséklettől. Amikor kezdik ígérni a fagyokat, akkor "zsákolja" be a növényeket.

A leveleket meg folyamatosan gereblyézzük a tövekbe.

Úgy csinálja a férjem a textiles betakarást, hogy a tetején kis rést hagyva köti össze az anyagot, a növény fölött úgy 10 centivel kb, hogy időnként lehessen kis vizet becsurgatni, anélkül, hogy szétbontaná a takarást.

2019. nov. 16. 19:36
Lávli-tól kédezném még, hogy a férjed amikor betakarja a növényt, akkor még rajta vannak a levelei és úgy,teszi rá a takarót?
2019. nov. 16. 19:33
Megnéztem ám a feltett képeiteket :) Szépek nagyon!Jövő tavasszal én is kiültetem őket,remélem megérik a tavaszt :)
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook