Honnan tudhatom, hogy jó apa lenne a férjem? (beszélgetős fórum)
"Igen ám, csakhogy én nem a tipikus magyar nőkhöz tartozom, aki önmaga szórakoztatására szülne gyereket."
Hanem a leendő apa szórakoztatására, ezért kérded, hogy jó apa lesz-e?
A puding próbája az evés. De ha biztosra akarsz menni, akkor inkább ne szülj. Csak ebben az esetben nem fognak meglepetések érni.
Abban egyetértek, hogy sokminden lakozik egy emberben, amiről nem még ő maga sem tud sokszor, nemhogy a házastársa. De azért néhány dolgot meg lehet beszélni legalább - pl., hogy ki milyen szerepeket képzel el, a "hagyományosat", amikor apa dolga a pénzkeresés, anyáé meg az otthon és a gyerek, vagy "skandinávot", ahol mindenben próbálnak egyformán részt venni a szülők.
Aztán lehet, hogy nem úgy lesz 100%-ban, de az irány megvan.
"Egyelőre Te sem tudhatod, milyen leszel majd a bébivel."
Igen, csak általában a nő mozgástere szűkül minimálisra a gyerekvállalással.
Nem önmagad szórakoztatására? Azta! Szerinted az a tipikus, hogy "unalmunkban szülünk"? Érdekes meglátás ... Nem igazán hallani olyan nőről, aki egyedül szeretné felnevelni a gyermekét - legalábbis a babavállalás pillanatától biztos nem.
Bizony, a baba "társasjáték": jó, ha ketten nevelik.
Megsúgom: a legtöbb kapcsolatban az az alap gyermekvállaláskor, hogy a párunkat még nem láttuk apa/anyaszerepben. (Ráadásul még ő sem látott Téged anyaként. És akkor mi van? Egyelőre Te sem tudhatod, milyen leszel majd a bébivel.)
Te tényleg komolyan gondoltad ezt?
"aki önmaga szórakoztatására szülne gyereket"
94-éves korában halt meg, úgy h elütötte egy teherautó, az átkelőhelyen. Ment hazafelé az 50-éves barátnőjétől, mert a második felesége is elhúnyt. Azt mondta a 60-éveseknek, h ők neki már túl öregek.
Sokfélék vagyunk.
Ezt úgy nevezném ,,elszabtad,,,,
Az a pasi előtte sem csinált semmit.
További ajánlott fórumok:
- Honnan tudhatom, ha a barátom eljegyzésre készül?
- Honnan tudhatom meg, hogy rajta vagyok-e a BAR listán?
- Honnan tudhatom meg, hogy az iskolakezdési támogatást igényelték-e a nevemben?
- Honnan tudhatom, hogy egy kozmetikumban vannak-e kőolajszármazékok? Hogyan jelölik ezeket?
- Honnan tudhatom meg, hogy valójában mágus vagyok-e vagy sem?
- Honnan tudhatom meg a volt férjem új munkáltatóját? Tartásdíj miatt kérdezem.