Hólabda2 recept

A Hólabda2 hozzávalói:
6 tojás
6 kanál liszt
6 kanál cukor
6 kanál víz
1 sütőpor
5-6 kanál darált dió

A krémhez:
1/2 l. tej
4 kanál liszt
20 dkg porcukor
1 van.cukor
1 liga margarin

1 cs kókuszreszelék


A Hólabda2 elkészítési módja:
Az alapanyagokból piskótát sütünk, a dió hozzáadásával. Amikor kihűlt kb. 5cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk belőle. Közben elkészítjük a krémet: A lisztet a tejjel, a cukorral a van. cukorral sűrűre főzzük. Amikorlangyos hozzákeverjük a liga margarint.( Azért liga, mert attól nem sárgul be a krém, szép fehér marad). A pogácsákat középen ketté vágjuk, közepét oldalátés a tetejét megkenjük a krémmel majd a kókuszreszelékbe forgatjuk. Hűtőben tároljuk.

Finomabb 1-2 óra múlva amikor már összeértek az ízek.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hólabda2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook