Hol voltatok mikor elfolyt a magzatvíz? (beszélgetés)
1. otthon, a szobában - épp vasaltam
2. a szülőszobában - épp szültem (éppenhogycsak nem burokban született a drága:D)
3. otthon, - épp a vécén ültem :)
Otthon, három héttel a kiírt időpont előtt. Lefekvés után, este 10-kor az ágyban. De fájás semmi egész éjjel, csak várakoztunk a kórházban. Reggel oxitocinra kötöttek, este 6-ra született meg a nagyfiam.
A kicsinél császár lett.
Az elsőnél otthon,épp készülődtem ctg-re menni,szóval pont jókor...:)
A másodiknál a kórházban,mert akkor burkot kellett repeszteni.
Útban a kórház felé félúton....Reggel a ctg már mutatta, hogy ebből ma baba lesz, de semmi bajom nem volt. Azért még bevásároltunk a párommal átugrottunk anyuékhoz én meg ebédre bevágtam egy fél grillcsirkét ubival, kenyérrel, biztos ami biztos ki tudja mikor ehetek legközelebb.... Persze ennyi kajától álmos lesz az ember jánya, úgyhogy én is ledőltem. 1/2 3-kor arra ébredtem, de fáj a derekam. 1/2 4-kor már a wc-n ücsörögtem hasmenéssel - bár mint utóbb dokinénim mondta, hogy ez természetes, elkezd felkészülni a szervezet - 1/2 5-kor meg már a kórházban voltam 2 perces fájásokkal. Bár este 10-kor császár lett a vége, mert a kisfiam nem fért ki, de a műtőbe már intenzív tolófájásokkal vittek. Úgyhogy viszonylag gyors volt.
Ja, túlhordtam és a kisfiam már akkor is szart a világra, úgyhogy kakais volt a magzatvíz. A bugyim a kórházban ment a szemétbe, mondtam én nem mosogatom úgyis direkt olyat vettem fel, ha véres lesz hát annyi. A nadrágom meg még a zoknim is kakis vizes volt elég volt azt kimosni. Nem tudom mennyi a normális mennyiség de az előző napi uh-n azt írták a papíromra, hogy jelentősen megkevesbedett magzatvíz. Ehhez képest betéttel együtt eláztattam a kocsit, pedig Csepelről a MÁV kórházba 15 perc alatt értünk be, dugóban!
az elsőnél a profi pénztárában, éppen vásárolni voltunk...
a másodiknál, amikor fölmásztam a szülőágyra...
a harmadiknál is a szülőágyon, de nem spontán, akkor burkot repesztettek
A nappaliban az ágyon.
Úgy ömlött mint a niagara:)pedig azt mondták nem folyik az olyan nagyon.A vécéről alig bírtam felállni nagyon fura volt. Mire a korházba értem már tök lement a hasam.
Nekem a végére nem volt magzatvízem. A doki szülés közben "engedte ki" a pár millilitert. Érdekes lett volna pedig megtapasztalni a természetes módon történő elfolyását.
Azt is sajnálom, hogy egy darab jelzőfájás, vajúdás, semmi nem volt. Mikor oxitocinra kötöttek, is mondták hogy ezek fájások, én meg csak annyit éreztem, hogy kemény lett a hasfalam. Aztán ez is elmaradt, hiába növelték az adagot. A gyerek meg elaludt közben :-D.
kórházban, álmomban:S
Arra keltem h görcsölök és bevagyok pisilve:DD