Hol találunk segítséget szoptatási problémákban? (tudásbázis kérdés)
Nalam a Garmastan nevu kenocs valt be.
Biztos valamiert jobban esik egyik oldalrol szopizni, lehet, hogy a kis ozmai miatt, csuda tudja. Ez olyan lehet, mint nalam is jobban esett egyik oldalra tenni, mint a masikra, ki tudja miert. Remeljuk majd belejon a kicsi.
Sziasztok!!
Ez még nem az én fórumom, én még csak 10 hetes kismama vagyok, de egy barátnőmnek szeretném, ha segítenétek:)
Április elsején született a kisfia, és azóta szegéyn nagyon szenved a szoptatással, nagyon ki van sebesedve a melle, a védőnő szerint jól rakja mellre a babát, de mégis csak az egyik mellből akar enni, a másikat csak cincálja, ami persze nem jó senkinek, mert így marad forráskétnt csak a másik mell.
Már rémisztgették tályoggal, mellfelnyitással, stb.
Ha van valami ötletetek, tapasztalatotok, küldjétek el nekem privát üziben,nem szoktam itt lenni közetetek;) vagy neki ide:
mihjud@gmail.com
Nagyon szépen köszönünk minden hasznos infót, vagy csak pár bátorító szót is!
Fórumozni sajnos most nincs ideje, de az emiljeire rá-ránéz néha!!
Ne mérd. Felesleges. Ha van pisis-kakis pelus naponta 6-7, akkor minden oké.
Hasfájásra én infacolt adtam a bébinek, illetve én tornáztattam, simiztem a pociját óramutató irányával megegyezően, így nem volt nagy gondunk. Főle, nyugalom, neked. Próbálj higgadtan, nyugisan beszélni hozzá, nagyon sokat jelenthet.
Remélem tudtam segíteni. Bármi van írj.
Még lenne egy kérdésem. Jelenleg még úgy szoptatjuk a kisbabánkat, hogy felkeltjük. Nem 3 óránként de ébresztgetjük. Alapvetően azért mert még egy picit sárga. Csak az a gond, hogy ébresztés után jön szopás majd a tortúra azzal hogy elaltassuk. Egy picit hasfájós szegény biztos ez is az oka, de lehet az is hogy felkeltjük és ezzel felstresszeljük? Mert miután befejezte a szopást elalszik a karjaimba hátsimogatás közben de ha be akarom tenni a kiságyába egyből felébred. Gyakran egy óra kell hogy elaludjon. Viszont ha ealszik akkor nagyon mélyen alszik úgy kell keltegetni. És kezdődik minden előlről... Amint elmúlik a sárgaság (remélhetőleg 1-2 nap) nem keltegetjük. Ez lehet megoldás erre a gondra?
Köszönöm
Ti mértétek, hogy egy nap mennyit szopott(alkalom, gramm)? Csak azért kérdem mert nekünk a gyermekorvos azt mondta, hogy egy 3 kg-os babának napi 450-500 g-ot kell szopnia. A miénk (mivel most még mérjük, de már nem sokáig) alkalmanként 40-60 g-ot szopik ha tartani akarnánk ezt a 450-500 g-ot akkor szinte 2 óránként kellene szoptatni.
A hasfájásra Te mit javasolnál?
Köszönöm a válszt előre is.
Szia!
Werner Katalin IBCLC,kataluna@freemail.hu
Én tőle kértem tanácsot, segített.
Sziasztok!
A segítségeteket kérném! 8 napos a kisbabánk, egy kicsit hasfájós szegény. A szoptatásról annyi mindent hallottam hogy keltsük fel, ne keltsük fel mennyit szopjon egy nap stb.
Szerintetek ezt hogyan érdemes csinálni? Várjuk meg hogy magától felébredjen vagy keltsük fel, esetleg napközben 3 óránkét ébresszük este magától keljen fel?
Ti mit gondoltok erről?
Köszönöm
Én csak az előző tanácsot tudom adni, keresd a www.nlcafe.hu-n Schneiderné Diószegi Eszter
IBCLC szoptatási szaktanácsadót. Meglátod, biztosan tud tanácsot adni. Remélem, helyre jöttök ti is.
Sziasztok!
Polgi vagyok, és igaz hogy az előbb már elküldtem egy kérdést az egyik fórumra, de aztán rájöttem, hogy a kérdésem jobb helyen lesz ezen a fórumon. Van egy Áron nevű négyhónapos kisfiam, és tanácsot szeretnék kérni szoptatás-ügyben. Röviden az a gond, hogy a gyerekorvos a harmadik hónapban jól rámijesztett,hogy Áron nem gyarapszik jól, ezért vagy egy hónapig minden szopi után még lefejt tejet adtam neki cumiból, és most itt a cumizavar. Az állkapcsával elnyomja egyik oldalt a tejcsatornákat, a nyelvével nyomja a mellbimbót, így kevesebbet ehet, nekem meg pang a tejem. Ha sűrűn mellre teszem és váltogatom a szoptatási pózokat, akkor még így is elég táplálékhoz jut kb. egy napig, aztán egy napig jöhet az óránkénti mellretevés és így tovább. Ez már egy hete így megy. Kanálból/kis pohárból nem fogad el hozzátáplálást, cumit meg ugye nem adhatok neki. Egyre jobban ki van készülve, meg én is. Az ujjtréning nem működik, mert már kialudt a szopóreflexe.
Ha valakinek volna ehhez bármi ötlete vagy tanácsa, annak nagyon örülnék.
Szeretettel
Polgi
Szent István Kórház
1096 Budapest, Nagyvárad tér 1. N épület T.: 216-0350/1644,
vagy 455-5700/1644, Dr. Sarlai Katalin
Ózd, Városi Kórház
T.: 48/473-222/145, Dr. Koós Csaba
Gyõr, Petz Aladár Megyei Kórház
T.: 96/418-244/1156, Dr. Horváth Mária
Debrecen, a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nogyógyászati Klinikája
T.: 52-417-144/5454, Dr. Kovács Judit adjunktus, Dr. Ádám Borbála, T.:20/942-4896
Szoptatási szakrendelés
Budapest, MÁV Kórház
T.: bejelentkezés: 20/9609-114. Csütörtökön 8-12. Vezeti: Dr. Németh Tünde
Telefonos tanácsadás 0-24: 475-2531
Szoptatós baba-mama csoportok
Kõszegen:
Jurisics tér 5. Minden páros héten csütörtökön 10.30-kor
T: 94/364-252 Leopoldné Cs. Szilvia
Esztergomban:
Rózsa Ibolya
T: 30/226-4542
Pándon:
Muvelodési ház, minden hónap második szerdáján
9-11-ig Ágostonné Szocs Anna T: 29/430-166
Budapesten:
Balogh Anna, XIII. ker. Gyermek tér 2.
Minden hó második pénteken 10-12
valamint: Martinovichné Debulay Bianca, I. ker. Attila u. 89. (februártól!)
Minden hó elso csütörtök 10-12