Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hogyan viselkedik egy nárcisztikus szülő? fórum

Hogyan viselkedik egy nárcisztikus szülő? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Hogyan viselkedik egy nárcisztikus szülő? (Napi érdekes)

jan. 7. 13:24
Szerintem sem stimmel teljesen a leírás. A nárcisztikus ember/ szülõ nem kegyetlen, és nem is szigorú. Különösen, ha különbözõ engedmènyekkel manipulálhatja a gyerekét, vagy állíthatja maga mellé. A fõ dolog, hogy õ legyen a csodálatra méltó bármi áron. Mégha a gyerek kárt is szenved emiatt, mert az empátia nem a nárcisztikus ember erõssége.
11. Enés
dec. 23. 04:47

Jaj az “anyám” is azzzzz…., még színészkedni is profin tud, Oscar-díjat érdemelne!!!! Nárcisztikus anya felnőtt gyermekének lenni pokol volt!

Brrrrr….

Soha nem bírja elviselni, ha nem ő a leg, leg, legjobb, szeret a középpontban lenni, végtelenül hiú! Hírnévrontásban, rágalmazásban, kavarásban mester!

Gyerekeit megkülönbözteti, “természetesen” én vagyok a fekete bárány, testvérem az “aranygyermek”….

Nekem a nem regisztrált pszichológusok, tanácsadók segítettek sokat a lelki gyógyulásban, neveket nem mondok.

Édesapám sajnos meghalt…, végtelenül jó ember, egy angyal volt. Több-több évvel Apám halála után teljesen megszakítottam “anyámmal” a kapcsolatot.

Azóta jobban vagyok, sikerült túllépni rajta. Van munkahelyem, de bal térdproblémám miatt hosszú ideje betegállományban vagyok.

Felfogadtam egy barátnőt régen, Ő lett a fogadott testvérem, lelki társam is jóban-rosszban, nincs neki facebook profilja (de jó!), betegsége miatt sajnos jelenleg kórházban van, az ünnepeket is bent tölti. Kórházi bennfekvése előtt orvosai nem kezelték őt megfelelően, egyik rendelőnek a stílusa is borzalmas! De most jó helyen van, kezelőorvosa rendesen bánik vele, nehezen, de lassan kezd gyógyulgatni, előbb-utóbb felépül és hazatérhet saját otthonába, alig várom ezt a pillanatot!

Fogadott testvérem családja is teljesen hasonló mint a biológiai “családom”…..

Uhhhh…!!!!

“A család nem a vérről szól. Hanem arról, hogy ki fogja kezedet amikor legjobban szükséged van rá.”

“Az egyetlenek, akiket felzaklatnak a határaid, azok az emberek, akik csak profitálnak abból, ha neked nincsenek határaid.”

10. gigi> (válaszként erre: 9. - Abigél121)
2024. ápr. 11. 22:25
A fiam két évig élt együtt egy ilyen nővel. Öt hónapja, végre végleg eltünt az életéből. Azóta sem tud helyre jönni.
2024. ápr. 11. 12:37

A nárcisztikus ember MAGÁT TARTJA A LEGJOBB-nak: mindenben,kivétel nélkül: mondjuk Ő alegokosabb, alegszebb, a leg legek mindenben.

Nagyon nehéz a velük való közös élet!: magát alázza meg , aki vele képes élni.

Sajnos saját tapasztalat.

8. 55Judit (válaszként erre: 2. - 996b40d6f5)
2024. ápr. 10. 15:55
Ó, pont ezt akartam írni.
7. birebora (válaszként erre: 6. - Ágio8405)
2024. ápr. 10. 15:52
Én sem. Tumbo2 néha nem a témában ír:)
6. Ágio8405 (válaszként erre: 3. - Tumbo2)
2024. ápr. 10. 15:49
Nem értem ezt a hozzászólásod.
5. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Zsebóka)
2024. ápr. 10. 13:33
Az anyósom diagnosztizált nárcisztikus személyiség, de rá nem egészen illik a leírt viselkedésmód. Neki nem voltak ilyen elvárásai a gyerekeivel szemben, azaz nem a tanulásra feküdt rá. A gyerekei, férje érte kellett éljenek. Szépen öltöztette őket, azért, hogy lássa mindenki ő milyen gondos anyuka és feleség. Csak olyasmit követelt tőlük, amiből kiderült, hogy ő milyen nagyszerű. Amikor eljutottunk oda, hogy már untuk az állandó dicsekvését, az elvárásait, akkor megszakítottuk vele a kapcsolatot. Sajnos nárcisztikussal másképp nem lehet, hosszú távon tönkretesz mindent és mindenkit maga körül.
2024. ápr. 10. 10:11
én mindig dicsértem,milyen szép,okos,a húgom szerint elfogult vagyok.de ki ne dicsérné,ha nem én,meg a férje,a húgom sem sokra ment a szépségével.
2024. ápr. 10. 10:04
mondom a lányomnak,egy óra múlva jöjjenek,elég a kislánnyal játszadozásból.nem vagyok én gyerek,persze,hogy nem,de még kapálni kell,feltölteni az autót.narcisztikus nem vagyok,csak realista.
2024. ápr. 10. 10:00
Ahogyan anyám és apám.
2024. ápr. 10. 09:35
Szülőként sok problémával nézünk szembe. A gyermekvállalás nem kis feladat, de egy anya vagy apa normál esetben, megpróbálja kihozni magából a legjobbat, persze időnként akaratunk ellenére is „hibázhatunk”. Hozhatunk olyan nevelési mintákat a saját gyermekkorunkból, amelyek előjönnek ugyan, de nem szeretnénk alkalmazni sem továbbadni, mert tudjuk nekünk sem tett jót... Sokfélék vagyunk, ahogy a gyermekeink sem egyformák.

Van egy szülőtípus, aki óriási sérüléseket okozhat a gyermekének a viselkedésével, ez pedig a nárcisztikus szülő.

Ugrás a teljes írásra: Hogyan viselkedik egy nárcisztikus szülő?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook