Hogyan változott idén, az ápolásidíjra való jogosultság megállapítása? (tudásbázis)
7. kszilvi
2010. júl. 1. 07:56
Sziasztok!
Érdeklődnék, hátha tud valaki segíteni!
Kisfiam 4 éves lesz, tartósan beteg(cukorbeteg) oviba jár, de nekem is be kell segítenem az ovis munkába (étkezés-ételkészítés, inzulin adás, vc. mérés).
Igényelhetem az ápolásit gyes mellett?
Olyat is olvastam, hogy csak 5 órában lehet oviban...-az se lenne gond.
A pici lányom 2 éves lesz, jó lenne, ha maradhatnék itthon ápolisi+gyes-en.
Fontos lenne, ha tudtok, írjatok!
Köszönöm!
6. SF
2009. júl. 31. 12:03
Ez egy kicsit értelmesebb leírás. Eszerint súlyosan fogyatékos, VAGY 18 éven aluli tartósan beteg hozzátartozó után lehet igényelni.
5. katka70
2009. júl. 30. 19:52
Nekem 2006-ban állapították meg, kétévente felülvizsgálták. Én anyósom után kapom. csak most bukkantam erre a szövegre, és nem tudom mit is akarnak ezzel mondani,ha valaki tudja segítsen !!köszi!!!
4. katka70
2009. júl. 30. 19:47
A 18. életévét betöltött tartósan beteg személy ápolása, gondozása végett nyújtott ápolási díj mint szociális ellátási forma megszűnt, azonban ezen változtatás a szociális igazgatás és szociális ellátások helyi szabályairól szóló 4/2007.(II.13.) számú rendelet 12. §-ában foglalt rendelkezések alapján megállapított ápolási díjakat nem érinti.
3. Sirga
2009. júl. 30. 19:18
Júniusban hoztam el az igénylőlapot, júliusban vittem vissza. Az ügyintéző 3x kérdezte meg, honnan vettem a lapot, mert ő nem ismeri. Ha jól vettem ki, csak annyi változott, hogy más az igénylőlap formája - esetleg 1-2 igazolással kevesebb kell, de ez nem biztos.
2. SF
2009. júl. 30. 18:42
Miért? Változott? Mert akkor engem is érdekel!
1. katka70
2009. júl. 30. 17:51
Hogyan változott idén, az ápolásidíjra való jogosultság megállapítása?
További ajánlott fórumok:
- A világ változott vagy a szülők nevelnek "lazán" gyermeket?!!
- Miben változott a párod azóta amióta elmúlt az udvarlós időszak?
- Barátom belépett egy pártba, most már képviselőjelölt. Amióta politizál, sokat változott a viselkedése. Mit tegyek?
- A nagy atvaltozas - Te hogyan elted meg, mi valtozott miota lefogytal?
- Hogyan lehet megállapítani egy férfiról, hogy a saját neméhez vonzódik?
- Fényképről megállapítom