Hogyan tudok a kiskorú gyermekem nevére bankszámlát nyitni, és utaltathatom-e rá a családi pótlékját? (tudásbázis)
Nálunk nem közös,Ő csak meghatalmazott.De tényleg a nevére küldik és nincs ebből gond.
Akkor Te duplán adózol??? :D
Rossz hírem van, az én lányomnak is van OTP számlája, de mivel a csp az én nevemre érkezik, a számla meg az övén van, az OTP nem fogadja az utalást.
Takarékszövetkezetnél viszont ilyen gond nem volt, igaz, külön figyeltek a csp utalás napján, és nem utasították vissza automatikusan, mert nem a tulaj nevére érkezett a pénz. Nem tudom, hogyan csinálták, de megoldják mindn hónapban.
Szia simán lehet a gyermek nevére kérni.
Nekem a gyerektartást raktuk és kiskorú voltam akkor.
Azóta is azt használom.
Erste bank :-D
Nekem is közös a számlám a párommal, de az Ő bérénél csak a munkaadója szerepel (az Ő neve nem).
Így most az a látszat, hogy 2 helyről kapok munkabért. :-)
köszi
és a MÁK-kal ugyanez a helyzet?
Ha jól tudom az Otp-nél már kisebb gyereknek is lehet nyitni, de 6 év a korhatár gondolom hogy letudja írni a nevét.
de egyszerűbb ha bemész és megkérdezed
OTP: A Junior Mini folyószámla egy, a 0-7 évesek részére kialakított folyószámla, ahol a számla tulajdonosa jogilag a szülő (törvényes képviselő), aki társtulajdonosként kapcsolódik a számlához. A számlához bankkártya és elektronikus banki szolgáltatások nem igényelhetők.
Csak azt kell kideríteni, erre van-e inkasszó
A munkáltató NEM NÉVRE, hanem SZÁMLASZÁMRA utal.
A többi adathoz SEMMI KÖZE!
Sziasztok!
Kérdésem a címben leírt lenne.Szeretnék bankszámlával rendelkezni, de sajnos bizonyos okok miatt a nevemre nem lenne tanácsos nyitni... 5 éves gyermekem nevére nyithatok? Illetve utaltahatom rá a családi pótlékot, amit utána kapok? köszi!