Hogyan tudnám kideríteni, hogy milyen hardverekből áll egy számítógép, ha nincs monitor? (tudásbázis)
Ne haragudj :) szóval ezek akis piszok merevlemezeket nem úgy kell elképzelni mint egy szatyrot hogy beledobálsz egybe mindent és az jól elvan úgy hanem úgy kell elképzelni mint egy hajótestet ami több kisebb részből áll amiatt hogy ha netán sérülés éri ne süllyedjen el, nos a winyóknál is valami ilyesmi célt szolgál hogy nem egyszerre megy tönkre (olyat is tud persze) hanem ezek a kis "zsebek", szektorok sérülnek. ezek már többé nem javíthatóak és kis tároló esetén cserére szorulnak. Nekem a laptopom járt így a 40 GB-ból 30 GB meghót, így még ezt azt le tudtam menteni róla.
remélem így már nem annyira kínai :)
Nem kínaiaknak... :DDDD :)))))))
Ez nekem is eszembe jutott, úgy hogy ezzel kezdtem. ;-)
Sajnos a hátulján a cég, csak a saját kis cég információs matricáját ragasztotta fel, meg van egy szám rajta. Alul pedig csak a gépház model száma látható.
Igen. Amit tudhatsz, az az alaplap típusa és pár adat ezzel kapcsolatban:
LGA 775-ös processzorfoglalat, max két magos processzorokkal
Intel 945GC csipkészlet
integrált gigabites LAN
integrált videovezérlő
integrált 7.1-es hangvezérlő
Amit nem tudhatsz, az a processzor típusa.
Hát igen. A Google elég veszélyes lehet ha nem tudod mit keresel. 😯
Ők amúgy is tabletet fognak kérni majd vagy okostelefont . Na ott elvEsZíted az irányítást .. Persze csak ha nem figyelsz
Igen, sokáig vártunk vele, mert úgy volt, hogy megtartjuk a gyerekeknek, és majd veszünk hozzá egy monitort. De egyenlőre a mai világot elnézve, nem bánom, hogy nem számítógépeznek a gyerekeim.
A múltkor egy képet kerestem a googlen, kukac formájú tortát. Tök ártatlan szerintem! Mondjam milyen képeket dobott ki a találat?..... :/ Pedig nem vok prűd, de a gyerekeim ezeket ne lássák.
Igen, 32 bites win7.
Lehet, hogy a nő anyja, akinek netezéshez kell, nem akar minimum HD filmeket nézni.
De én sem akarok minimum HD filmeket nézni, ha egyszer vannak nem HD-s filmjeim DVD minőségben, amelyeket így is tudtam élvezni, mert nem csak a HD a lényeg.
Ez az alaplapod:
Hivatalosan nem támogatott a Windows 7, de unom-mal ellentétben úgy gondolom, hogy gond nélkül futna rajta. Általában amin a Vista megy, azon a 7-es is.
Egy memóriamodul látszik, az valószínűleg nem nagyobb 512 MB-nál és az kevés.
Processzorokból ez legfeljebb 2 magosokat visz, valószínűleg ami benne van, az egy olcsó és nem túl gyors lehet.
Jó pont a SATA merevlemez, bár nem tudni a méretét, sem azt, hogy mennyire van leharcolva.
Memóriával felbővítve és Windows 7-et rárakva ez egy internetezésre, filmnézésre (nem HD!) használható gép lehet.
Szerintem kb. 10000 Ft-ot ér.
Igen, a férjem is mondta ezt az XP dolgot, emiatt is döntöttünk amellett, hogy eladjuk. Egy nő szeretné megvenni az anyjának, hogy tudjon netezni. Gyakorlatilag mi is arra használtuk.
Nem akarok "Trabantot Mercedes áron adni".... :)))))) Ez eszembe sem jutott. :D
További ajánlott fórumok:
- Kinek melyik oldalon van a számítógép asztalon a monitor?
- Mivel tisztítjátok a számítógép monitorját?
- Segítséget szeretnék: A 30 cm-es számítógép monitor jobb oldalán egy 5, 5 cm-es csík sokkal halványabb lett, mit tudok tenni?
- Az Xbox 360-at be tudom úgy állítani, hogy az legyen rajta látható, ami a számítógép monitorán?
- A számítógépemen elnémult a monitorba beépített hangszóró, mi lehet a baj?
- Ha a számítógépbe begépeltek egy mailt jelszóval de nem lett elmentve, lehetséges kideríteni hogy mi a jelszó?