Hogyan lehet kiszárítani egy elázott Samsung S7-es telefont? (tudásbázis)
Ultrahanggal csak az esetleges koszt szedig le, aztán normál hőmérsékleten, szétszedve ventilátor
Legalább 24 óra szobahőmérsékleten
Igaz. Nem tudhatom fejből az IP szabványt és annak sem néztem utána, hogy a S7 milyen szabvánnyal jött ki. A készülék tulajdonosának kéne ezzel tisztában lennie.
De most utána néztem. Az usb port védtelen. Ha ott egy páraszenzor nedvességet érzékel, akkor nem lehet tölteni.
Mivel ezt a telefont kifejezetten víz alatti tevékenységekre is fejlesztették, szerintem a garancia erre is kiterjed.
Remélem, a tulajdonos néhány óra usb szárítást követően újra tudja tölteni a készüléket!
👋
Ha ennyire zárt dobozban van, akkor kell néhány nap, mire valóban kiszárad.
Sóra semmiképp se rakd - árthat az elektronikának!
4-5 nap után elvinném egy szakszervizbe.
Én is ezt hittem az enyémről, amíg egy műszaki kütyüs barátom szét nem kapta előttem. :) (Nekem Iphone készülék volt, hangszóró problémával.)
Szóval aki ért az ilyesmihez, szét tudja szedni. Esetleg GSM boltban/szervizben is meg lehet próbálni.
Szerintem keress valakit, aki ért az ilyen kütyük szétszedéséhez, vedd ki az akksit, szárítsd ki az egész készüléket, hátha.
Ha jól tudom, a beázásos károk sajnos nem tartoznak bele a garanciába, ha esetleg van rá. :( De azért nézz utána.
További ajánlott fórumok:
- Samsung Star S 5260 típusú telefont hogyan tudom beüzemelni?
- Melyik telefont ajánlanád: Samsung A51 vagy Xiaomi Redmi Note 9 Pro?
- Milyen mobiltelefont vegyek? LG vagy Samsung
- Eladó Samsung telefont vásárolnék
- Huawei vagy Samsung telefont érdemes választani?
- Mennyiért lehet eladni egy Xiaomi Redmi Note 10 Pro-t és egy Samsung Galaxy S10+ telefont?