Hogyan lehet elmondani kíméletesen valakinek akit szeretsz, hogy nem megy tovább? (beszélgetés)
Sziasztok,
megígértem, hogy leírom, mi történt. Hát, elmondtam, hogy mik a problémáim, ecsetelgettem egy ideig, mondtam, hogy nem kellene tovább húznunk ezt a dolgot, mert mindketten csak szenvedünk benne. De igazából nem történt semmi. Mivel nincs is semmi. Eljöttünk, minden ugyanolyan. Talán én dramatizálom túl és ha kitartok az álláspontom mellett, akkor nem is lesz itt akkora lelki törés. :)
biztos nőben is van ilyen, majd megtalálja a p
rját.
Ha a szülők melletted állnak akkor már sokkal könnyebb döntened.
A gyereked és a saját érdekedet nézd, most az a fontos, a "kémia" legyőzhető.
Én azt olvasom ki a szavaidból, hogy a döntés már megszületett benned, de a kivitelezés még várat magára és ezt nagyon jónak tartom, egy anyukától ez természetes is, mert a gyerek dolgairól is dönt.
Sok sikert, dönts úgy, ahogy a gyereknek és neked a legjobb lesz, hosszútávon.
Na nézzük :) :
nem akartalak leszúri, csak azt gondoltam, nem annyira értetted a lényegét a kérdésemnek, mint a többiek.
A sok hozzászólás azért volt, mert a gyerekem picit hiperaktív, így általában 1 mondat után kér vizet, sajtoskiflit, kezet akar mosni, stb és nem mondhatom, hogy szűnjön meg, amíg én netezek.
Igazad lehet abban, hogy nem másokkal kellene megbeszélnem ezeket a dolgokat, de amiket leírtam, azok igazak és Te sem reagálnál másképp, bármennyit is olvasol ebben a témában. Úgy mondom ezt, hogy tanultam pszichológiát, van 1-2 szigorlat a hátam mögött. :)
Bucika :D
Helyes meglatas ;) Valoban, menekulhetne munkaba is. Csakhat az emberek nem egyformak, lehet, hogy neki nem olyan munkaja van, amit otthon is vagy tuloraban vegezhetne. A TV-nezes a ferfiaknal amolyan "tuzbe-bamulas", amikor valojaban pihen es kikapcsolodik, elfeledkezik a mindennapi gondjairol. Nem az en okossagom, egy remek konyvben olvastam (Pease-Pease: Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő?) Ajanlom mindenkinek, noknek es ferfiaknak egyarant ;)
Szinte semmi jót nem írsz a párodról, csak rosszakat, mi tart mellette?
Nem segít semmiben, csak hátráltat.
A szüleid mit mondanak, ők nem támogatják a szakítást?
Nem haragszom, csak osszefoglaltam par szoban azt, amit _te magad_ irtal. Oldalakon keresztul panaszkosz, micsoda alak, utana meg leszurod az elso embert, aki ezt vissza mereszeli mondani :D:D
A hozzaszolasaid pedig (foleg az elejen, mivel kesobb mar hozzaszolasokra valaszolsz) konnyebben kovethetoek lennenek, ha nem kellene lougrasban olvasni alulrol felfele. Gondoltam, hatha van valami konkret okod ra.
Ha otthon is ilyen agressziven reagalsz 2 pofonegyszeru kerdesre, es csak a rosszindulatot feltetelezed mogotte, nem csodalom, hogy az exed naphosszat focit nez. Az enyem is azt tenne.
Peace.
További ajánlott fórumok:
- Mit ér elmondani az egész életed, ha válaszra se méltatják?
- Hogy mondjam el a nagymamának, hogy a harmadikat várom, mikor az első kettőnek se örült? Hogy lehet úgy elmondani, hogy végre örüljön?
- Ha meghal a magzat az anya meheben, miert kell az anyanak megszulnie? Nem lehet kimeletesebben kezelni a tragediat?
- Várom beszélgetni azokat akik legmélyebb gondolataikat nem merik elmondani senkinek mégis elmondják mindenkinek!
- Férfiak, nők írjatok le bármit, amit most nyomja a szíveteket, vagy máshol nem tudjátok elmondani!!
- 15 hós kisfiam köztünk alszik, éjjel sokat szopizik.Hogy lehetne kíméletesen az ágyból ki, a szopiról leszoktatni?