Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hogyan lehet elintézni egy 14 éves gyerek másik szülőnél való elhelyezését? fórum

Hogyan lehet elintézni egy 14 éves gyerek másik szülőnél való elhelyezését? (tudásbázis)

22. Lili74
2010. márc. 19. 19:12

Egyébként úgy tudom, h mivel a gyámhivatal nem hozhat ítéletet, mindenképp kell kérni a gyermekelhelyezés megváltoztatását a bíróságon.

Ha a gyerek igazolhatóan nálatok lakik, akkor a bíróságon ( ha nyertek) kérni kell, h anyuka a másik szülő részére fizesse ki. Azt ő ugyanis jogosulatlanul veszi fel. Sajna ezt csak ott lehet kérni, mivel bírósági végzés hiányában MÁK nem kompetens az ügyben. Ha pedig majd meglesz a végzés, akkor onnantól kell igényelni a csp-t egyenesen a MÁK-tól.

21. Lili74
2010. márc. 19. 19:05
*meghallgattak
20. Lili74 (válaszként erre: 9. - Tavaszilány)
2010. márc. 19. 19:05
Ez mondjuk 30 éve volt, de én is bementem a gyámügyre, h apámmal akarok élni. Bár utána volt bírósági tárgyalás is és ott is meghallgattam 14 évesen, szóval valszeg ez így van, mert csak nem visszafelé fejlődött ez a dolog.
19. tavaszilány (válaszként erre: 18. - NÁgi)
2008. jún. 22. 07:03
nem tudtam, és köszi a segitséget :)))
18. NÁgi (válaszként erre: 15. - Tavaszilány)
2008. jún. 21. 20:26
Azt tudjátok, hogy a gyereknek természetben is oda adhatod a gyerektartást? Növéremmel így nyertünk pert a férj ellen, mert az is meg csinálta, hogy utólag követelte az elmardt gyerektartást.és akkor viszont a gyerek szava már tökéletes, hogy ott élt nálatok hány napot és azt eleve le vonják a gyerektartásból, mert az idő alatt nem tartotta vagy ha vett neki pl. cipő, ruha vagy ilyesmit akkor azt is levonhata.
17. tavaszilány (válaszként erre: 14. - NÁgi)
2008. jún. 21. 20:18
persze, azért próbálkozom itt is :)))
16. tavaszilány (válaszként erre: 15. - Tavaszilány)
2008. jún. 21. 20:17
Na, ezt nem szeretnénk mégegyszer...
2008. jún. 21. 20:16
És nem is lényeges a gyerektartás fizetése, igazából azért kellene a papir a gy.elhelyezésről, mert már egyszer megcsinálta ugyanezt a másik gyerekkel. Amikor ő nálunk lakott, arra a gyerekre nem fizettünk gytartást (a másik 2re, aki az anyukánál volt, természetesen igen), ő feljelentette a férjemet a bíróságon elmaradt gytartás miatt, az idézést (valszeg) szándékosan eltüntette, és mi csak a végrehajtó papirját kaptuk meg, igencsak szép összegről (amiben persze még per- vagymittudoménmilyen költség is volt) és 8 napos határidővel. Esélyünk sem volt bizonyitani, hogy nálunk lakott a gyerek.
14. NÁgi (válaszként erre: 12. - Tavaszilány)
2008. jún. 21. 20:12
Egy próbát megérne, nem?
13. NÁgi (válaszként erre: 9. - Tavaszilány)
2008. jún. 21. 20:12
Hát ezt sajna nem tudom.
12. tavaszilány (válaszként erre: 11. - NÁgi)
2008. jún. 21. 20:11
persze, hogy nem fizet, sőt, még a családi pótlékot is zsebre teszi. Sajnos majdnem 100 %, hogy nem egyezne bele.
11. NÁgi (válaszként erre: 8. - Tavaszilány)
2008. jún. 21. 20:10
hát az gáz, mert akkor biztos hogy per lesz belőle, már csak azért is, mert gondolom most sem támogatja anyagilag a gyereket. Ha viszont hivatalosan átkerül akkor gyerektartást kell fizetnie. Szerintem próbáljátok meg úgy, (hogy ha meg tehetitek) akkor mondjatok le a gyerektartásról és cserébe kérjétek az Anyuka hozzájárulását az elhelyezésnek.
2008. jún. 21. 20:07
Bírósági harcot szeretnénk elkerülni,mert az senkinek sem lenne jó, főleg nem a gyereknek. Viszont ha ez a gyámhivatalos dolog igaz, jó volna hivatalos formába önteni a dolgot, mert egyszer már megjártuk nagyon.
9. tavaszilány (válaszként erre: 7. - NÁgi)
2008. jún. 21. 20:05
Azt hallottam, hogy ha a gyerek betöltötte a 14-et, és a gyámhivatalba tesz egy nyilatkozatot, hogy a másik szülővel akar élni, akkor nem kell a bíróság, merthogy már dönthet a gyerek.
8. tavaszilány (válaszként erre: 6. - NÁgi)
2008. jún. 21. 20:04
Húú, hát nálunk kicsit más...anyuka félévkor "átküldte" pár hétre a kislányt, költözzön ide, mert megbukott. De a kislány nem szeretne már visszamenni, és mi is örülnénk, ha maradna...sztem viszont anyuka presztizskérdésnek fogja felfogni..és nem támogatja majd az ötletet.
7. NÁgi (válaszként erre: 4. - Tavaszilány)
2008. jún. 21. 20:01
de azt bírosági tárgyalásnál veszik figyelembe.
2008. jún. 21. 20:00
Nálunk növéremnél volt ilyen, ez attól függ hogy az Anyuka engedi-e vagy hogy miért van az Apukánál. Náluk az volt, hogy növéremhez helyezték el a 3 gyereket és egy idő után meg szünt a munkahelye és nem tudta eltartani a 3 gyereket. Megbeszélte a volt férjével és 2 gyerek át került hozzá a legnagyobbik pedig vele maradt.
5. tavaszilány (válaszként erre: 4. - Tavaszilány)
2008. jún. 21. 20:00
És reménykedem benne, hogy a bírósági herce-hurca elkerülhető...
4. tavaszilány (válaszként erre: 3. - NÁgi)
2008. jún. 21. 19:58
Úgy tudom, ha betöltötte a 14. évét, már ő is beleszólhat a döntésbe. Mármint a kislány.
2008. jún. 21. 19:56
Már mint bíroságilag gondolod?
2008. jún. 21. 19:56
6 évvel ezelőtti válásnál az anyukánál helyezte el a bíróság (közös megegyezéssel). A kislány fél éve az apukájával él, ezt kéne hivatalossá tenni. Elintézhető a gyámhivatalban vagy mindenképp bíróságra kell menni?
2008. jún. 21. 19:54
Hogyan lehet elintézni egy 14 éves gyerek másik szülőnél való elhelyezését?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook