Ház és gyerek elhelyezés (beszélgetés)
Holtig tartó.
Nem akarom leírni, a teljes történetet, mert esetleg magukra ismernek, mert nagyon egyedi eset. Csak leírtam, hogy bizony nem mindig az van, amit a józan ész és a jog leír, mert a jogot is felől tudják írni.
Ha holtig tartó haszonélvezete van, akkor az a halálával szűnik meg.
Ha határozott idejű (pl. 25 év), az akkor, amikor az idő letelik.
Amennyiben csak tulajdonjog van, akkor a bíróság minden további nélkül adhat használati jogot a gyereket gondozó szülőnek, még akkor is, ha nincs semmi köze az ingatlanhoz.
Itt viszont, ha úgy van, ahogy a f.i írta, apukának az egész házon haszonélvezeti joga van.
Ezt nem lehet felülírni, és másnak adni a használati jogot.
Persze, szívességből.
Na de ő a volt élettársával és annak a jelenlegi párjával akar ott élni?
Szerintem hülye lenne, ha ezt tenné.
Persze, mondom én, mert nekem mindig volt megfelelő összegű fizetésem, és sosem okozott volna gondot eltartanom, akárhol is a gyerekemet, és még családom is van.
Ha viszont valaki, mások nyakán akar élősködni, hát tegye.
Ha az apuka vette a házat, esetleg még az élettársi kapcsolat előtt, akkor meg végképp semmi köze hozzá.
Tudom, hogy csúnya, de a fiam ingatlanjaihoz sem lesz köze senkinek.
Na meg erre.
Szerintem is így van...
A bíróság a gyermek érdekében felülírhatja, családban volt egy rafinált nő, aki még azt is megtiltatta. hogy a férje betegye a lábát.
Úgy vált el, hogy a férje nem is tudta, külföldön dolgozott.
A nő 1 bugyival költözött oda, még most is tart a pereskedés.
Tehát senki ne írja, hogy ez, vagy az hülyeség, mert mindig vannak kivételek, egyedi esetek.
A bíróság 99 %-ban a gyermek érdekeit nézi,
Nincs joga. Mivel se nem tulajdonos, se nem haszonélvező.
Max. szívességi lakáshasználó lehet.
Ne írjatok már hülyeségeket!
Mivel az egész házon apukának haszonélvezete van, ő jogosult az egész házat használni.
Ő dönti el ki lakhat ott.
Itt is kezd ez a hülyeség elterjedni. Gyerekem osztálytársa is így volt.
Erről én itt hallottam először, még Gribedli írta, hogy Olaszországban ez teljesen természetes.
Az oké, hogy a gyerek nevén van a fele, de haszonélvezet az egész házra az apáé.
Kié a ház? Hogy szerezték?
Miért a gyerek nevén van, és miért nem az anyjáén?
Hogy? Egyik héten az egyik, másik héten a másik? Hivatalosan van így a láthatási megosztás?
Amíg élettársak hivatalosan már az feljogosítja magában az anyát, hogy ott legyen ő is. De ne feledd, a fele a gyermeké!!!! Te írtad.
Oda vannak bejelentkezve?
Haszonélvező beleegyezésével lakhat csak ott.
A láthatást nem akadályozhatja.
Igen jogában van, A gyermeket ő neveli, a gyermeket ki sem tehette volna a párod.
Elég tetű.
Páromnak van egy gyermeke. A volt párjával élettársi viszonyban vannak még nincs megszüntetve. Páromnak csak a fél ház van a nevén illetve az egész házra övé a haszonélvezeti jog. A háznak a másik fele a kisfia nevén van. A nő azóta már elköltözött albérletbe de azzal fenyegeti a páromat hogy őt nem is tehette volna ki a házból mivel a fél ház a kisfiú nevén van illetve fenyegeti hogy nem láthatja a gyermeket.
Az lenne a kérdésem hogy a nőnek valóban jogában áll visszaköltözni a házba a kisfiú miatt??
Kérem aki tud segítsen.
Persze utána fogunk járni hivatalosan is csak ezt most dobta be...
További ajánlott fórumok:
- Gyerek elhelyezési per
- Két kisgyerek elhelyezése - ugyanabba, vagy külön szobába költöztessem őket?
- Hogyan lehet elintézni egy 14 éves gyerek másik szülőnél való elhelyezését?
- Gyerek elhelyezése..
- Gyerek elhelyezés
- A gyerekek elhelyezését hivatalossá lehet tenni valamilyen módon, amíg a szülők el nem válnak?