Hogyan lehet a túlfogyasztást kifizetni? (beszélgetés)
Mindent jelentsetek az áramszolgáltatónál.
Kérjétek a hivatalos eljárást!
Szia!
Egy jó tanács:
Írassátok át az órát és hitelesítsék újra!
Ha még nem költöztetek be, és gondolom nem akarod a más tartozását kifizetni, akkor jelezd az ELMŰ fele, hogy szerinted áll az óra. Tuti rögtön ugranak.
De ez csak tényleg beköltözés előtt, mert utánna az "isten" sem hiszi el, hogy nem annyi volt benne.
Vagy írtok egy szerződést a nagybátyáddal, hogy ilyen, és ilyen óra állásokkal vetted bérbe a lakást.
őket ez a vita nem fogja érdekelni.
ha nem lesz befizetve a tartozás, ki fogják kötni
amúgy meg szerintem maguktól is kikötik, ha nem lesz befizetve leolvasáskor
érdemesebb megelőzni és fizetési hajlandóságot mutatni
fogyasztó ki-be jelentésnél kimennek leolvasni az órát
akkor azt rögzítik és gondolom a fennálló tartozásra lehet kérni részletfizetést
Elég bonyolult a helyzetem ,a kérdést rövidre fogtam,de hosszabb a dolog,a helyzet az,hogy egy bér(vasutasház)házba szeretnénk költözni ami a nagybátyám bérleménye, természetesen nem bérlőként,hanem szívességből,a bibi az ,hogy a sógoromék laktak ott és az álltalányt fizették ami igen csak kevesebb mint amit fogyasztottak,(kb 150.00.- a hátralék)Ez a mi számításunk mivel az ELMŰ csak júniusban jön leolvasni az órát!
Az lenne a kérdésem,hogy mit tudunk tenni lehet ezt részletre kérni?Vagy csinálhatunk olyat,hogy lezáratom azt az órát és a nevemre kérek egy újat?Amennyiben lehet meg-e tudja valaki mondani ,hogyan is kell,és mennyibe kerülne? (Az elműtől egy hete várom a választ!!)
Mielőtt valaki a fejemhez vágja,hogy miért nem a sógoromék fizetik ki akik ezt ráadásul tudatosan csinálták ,csak annyit tudok mondani ,nagy az isten állatkertje, és alacsony a kerítése!!!
További ajánlott fórumok:
- Bírósági költség mekkorára lehet egy hiteltartozás ügyében? 15 napunk lenne kifizetni egy hitelt, de nem tudom sajnos.
- Öröklés, hagyaték: van-e valami lehetőség, hogy ne kelljen olyannak (igaz papíron rokon) a tartozását kifizetni akiről azt sem tudjuk ki?
- Mikor és hogyan kell az illetéket kifizetni a vásárolt lakás után és hol?
- Nem tudom kifizetni interneten a Telekom számlámat. Azt írja ki, hogy általános hiba. Mi lehet a baj?
- Hogyan lehet a hiteleimet teljesen kifizetni? Mi a menete?
- Két hónapja regisztráltam a Díjnet oldalán, de eddig ott nem sikerült kifizetni a számláimat, mi lehet a baj?