Hogyan lehet a képet kicsinyíteni? Nem tudom feltölteni, mert nagy... (tudásbázis kérdés)
Az en verziómon ha változtatom az egyik értéket, automatikusan változtatja a másikat is.
A nyújtás-döntés is ott van, de azt az alatta levő paranccsal változtatom.
Nyújtás, zsugorítás, ezt kell használni. Arra kell ügyelni, hogy a kép adott állapota mindig 100 %
A változtatás ehhez viszonyított. Tehát ha már lecsökkentetted a VF méretet 50%-ra, akkor a következő lépésben az 50%-kot kicsinyíted, vagy növeled .
Start/ Minden Program / Kellékek / Paint
Fájl / Megnyitás - kikeresed a képet
Kép / Nyújtás-Döntés - menüpontban a Vízszintes és Függőleges nyújtásnál kisebb százalékot adsz meg: pl. 50
Majd a Fájl / Mentés másként menüpontban elmented egy másik név alatt
www.scroll.hu
Be lehet állítani a méretet a "képkonvertálás" ablaknál.
Paint-tel egyszerűbb szerkesztéseket is csinálhatsz: pl. kivághatod egy darabját a képnek, pl. magadat, vagy akár csak az arcképedet.
Arra kell csak figyelned, hogy nem a "szemetet" vágod le a képről, hanem a lényeget emeled ki belőle...
Ezt meg úgy a legkönnyebb, hogy kijelölöd azt a részt, amire szükséged van, majd vagy megkeresed a másolás parancsot, vagy ctrl+c segítségével másolod, majd a menüből megnyitsz egy új lapot. Ekkor felajánlja, hogy menti a régit, arra figyelj, hogy változatlanul mentsd el.
Az új, tiszta fehér lapon meg csak megnyomod a beillesztés parancsot, vagy ctrl+v. Aztán "méretre vágod" (németül: zuschneiden), és elmented valahová.
Paint-tel is lehet...
Megnyitod paintben a képet, van benne egy olyan, hogy "méret változtatása", vagy hasonló. Bocsi, az enyém német, nem tudom a pontos megnevezését.
Ha azt megnyitod, felajánlja, hogy százalékban vagy pixelben kicsinyíthetsz. Én százalékban szoktam.
Ha lekicsinyítetted (ált. 50%-ra elég), mentés másként alatt elmented valahová. Azért így, hogy az eredeti, nagy felbontású kép megmaradjon, ha később mondjuk elő akarnád hívatni.
google: Online picture editor
Lehet válogatni.
Képszerkesztővel.
Ha a gépeden nincsen az Office-ben Picture Manager (Start/ Programok/Microsoft Ofice/ Microsoft Office eszközök/ Picture Manager), akkor keress egy képszerkesztőt a neten, elég sok van ingyen letölthető.
A Képek szerkesztése címszó alatt az Átméretezés-t válaszd.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet képet feltölteni a képgalériába?
- Miért nem lehet az iphone-ról a naplóba képet feltölteni?
- Tudja valaki, hogyan lehet okostelefonról (Xperia x8) képet feltölteni hoxás naplóba?
- Megváltozott a vatera, tudja valaki hogy lehet képet feltölteni?
- Beszkennelt képet hogy lehet feltölteni az Iwiwre?
- Naplómba szeretnék képet föltenni, de nem engedi, mert nagynak véli. Lehet kicsinyíteni?