Hogyan lehet a gőzölős vasalót vízkőteleníteni, hogy a vasaló ne menjen tönkre? (tudásbázis)
Lehet kapni speciálisan vasalóhoz való vízkőoldó folyadékot, de a leírás szerint nem tesz jót a vasalónak. Én ezt nem tudtam, és azt sem, hogy van vízkőmentesítő programja és beleöntöttem.
Alapvető hiba volt, hogy nem zártam el a kis gőzcsapot és az egész trutyi a vasalódeszkára folyt, de ez még hagyján, utána legalább 3x kiküldtem rajta egy egész tartály vizet a gőzölős gombbal, és még mindig feketés barna lé jön belőle. Szóval kioldja, de most felfedeztem a vízkőmentesítő programot, eztán csak ezzel fogom csinálni, bár nem hiszem, hogy a vízkőoldó bármit is ártana neki...
Az enyém is öntisztítós. Megtöltöd ecetes vízzel. Bekapcsolod, s egyszerűen ráállsz vele arra a programra. Magától csinálja.
Jó sok trutyi fog kijönni belőle a talpán, ha megnyomod a gőzgombot. Ezután ezt csináld meg sima vízzel is, mert át kell öblíteni.
Én nem öblítettem át e legelső tisztításnál, s aztán amint elkezdtem vasalni gyönyörű foltot tettem vele a férjem ingére. Azt tanácsolom hogy tisztítás után, mielőtt gőzölnél ruhát vele, próbáld ki valami rossz rongyon, nehogy foltozzon.
Ecettel.
Viszont ha vasaláshoz való vizet veszel (desztillált vizet, ez nem drága, de vannak márkás illatosak is, ezek drágábbak), akkor nem lesz vízköves a vasaló. Imádom az illatosítottakat, az ágynemű a következő mosásig extra fincsi illatos tőle, ezerszer jobb, mint az öblítők. Sőt, a vasalástól az egész lakás illatos lesz. :D
További ajánlott fórumok:
- Gőzölős vasaló vásárlása
- 4 éves kisfiam tegnap hozzá ért a vasalótalphoz. A fájdalom elmúlt, de hólyagok vannak a kis ujjain. Van rá valami, ami segít?
- Mivel tüntethetem el a vasalótalpáról az odaégett szennyeződést?
- Milyen talpú vasalót ajánlanátok (alumínium, kerámia, nemesacél)?
- Hogyan lehet vasalótalpat tisztítani?
- Használt már valaki Steam Master gőzölős vasalót?