Hogyan készüljek fel töri írásbeli érettségire? (tudásbázis kérdés)
Kemény munkával, lelkiismeretesen.
Én csak a tételek felét tanultam meg. Ki is húztam a II. Vilháb valamelyik harci cselekményét, fogalmam nem volt róla, meg akkoriban nem is érdekelt a világháború egy kicsit se. Nem keltették fel iránta az érdeklődésemet. Mentőtételnek kihúztam Augustus császárságát, köptem-vágtam, de ez így összességében csak egy kettesre volt elég. Úgyhogy tetszik, nem tetszik: meg kell tanulni mindent legalább hármas szinten, amit meg szeretsz, azt jobban. Hiába baromság az iskola, az érettségit mindenhol elvárják. Most.
Csak, hogy kizökkentselek titeket egy kicsit a vizsgadrukkból, elmesélek egy szorit...A bátyám a történelem érettségi reggelén ül a fürdőkádban és kikiabál Anyukámnak: "Anyúúúúú, nem láttad véletlenül a történelem könyvemeeeeet?" :D
...és ennek ellenére is sikerült neki, úgyhogy nyugalom! :) Persze azért nem árt tanulni is "egy kicsit"!
Ki kell dogozni - és személyesen - az összes
tételt!
Nem ugyanaz, ha a mások által kidolgozattakat elolvasod, mert amíg csinálod, sok egyéb információ is megragad az agyadban és ezek majd segítenek visszaemlékezni.
Azt is javasolnám, hogy a könyvben az apróbetűs részeket és a képek aláírásait se hagyd ki.
Tanulás közben érdemes a történéseket a térképen is követni!
Röviden, tömören: tanulj.
Ha tudod az anyagot, azt, hogy milyen jellegű típusfeladatok vannak, nagy meglepetés nem érhet.
előző évek feladatsorait érdemes átböngészni, akár megoldani. Illetve a töri érettségitől nem kell félni, az atlasz és a források nagyon nagy segítséget jelentenek. :)
Én 90%-os érettségit írtam, bár alapból szerettem a törit.
További ajánlott fórumok:
- Ha nekem van érettségin egy ötös írásbelim, és szóbelin nem tudok semmit, akkor melyik igaz?megbuktam, vagyk négyest kaphatok csak?
- Mikor lehet megtudni, hogy mik voltak a magyar érettségi írásbeli kérdései?
- Hogyan lehet felkészülni történelem írásbeli érettségire legjobban?
- Mik a mai magyar érettségi írásbeli feladatok? (középszint)
- Ha vki 24%-ot ért el érettségi írásbeli vizsgán magyarból, szóbelin,hogy kell teljesítenie, hogy átengedjék?
- 2012-es írásbeli érettségi időpontokat honnan és mikortól lehet megtudni?