Hogyan kell sütni az oldalast? (tudásbázis)
feldaraboltam, besóztam. Tudom, vannak mindenféle extra, "pikánncs" barbekjú és társai, de nálam marad a klasszik. Tepsibe, alá víz, lefóliáz és viszlát :)
Félidőben megforgatom, aztán mikor már puha a husi, leveszem a fóliát és a tetejére rápirítok.
Barbecue oldalas
Hozzávalók:
80 dkg sertésoldalas,
1 vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 narancs,
4 evőkanál ketchup,
2 evőkanál méz,
3 evőkanál szójaszósz,
só,
bors,
chilipor,
50 dkg burgonya,
50 dkg kukorica,
2 fej lila-hagyma
Elkészítés: Az apróra vágott vörös- és fokhagymát vajon üvegesre pároljuk, majd narancslével felengedjük, hozzákeverjük a ketchupot, a mézet és a szóját, végül sót, borsot és chili port teszünk bele. Hagyjuk kihűlni, majd az előkészített oldalast bepácoljuk, és legalább fél napig így hagyjuk érni. A burgonyát és a kukoricát enyhén sós vízben megfőzzük. A lila hagymát cikkekre vágjuk, vajon megpirítjuk, hozzákeverjük a darabolt kukoricát és burgonyát, s együtt sütőben 10-15 perc alatt 170 ºC-on készre sütjük.
Sziasztok!
Én néha így szoktam oldalast sütni:felszelem,bepácolom,teljesem mindegy,hogy milyenbe,flekken,magyaros vagy mexikói,fő,hogy jó fűszeres legyen.Mehet be a hűtőbe l1galább 24 órára.Majd megfőzni jó puhára,aztán beleengedni a fritőzbe.
Ebből kijön egy isteni ,kívül ropogós,belül omlós husika.
Remélem kipróbálod.
kész lett :DD
nagyon büszke vagyok magamra *-*
annyira finom lett :DD
anyának viszek belőle holnap^^
Ez a fűszerkeverék jól hangzik!!
El...csenem...:))
Isteni recept:
Be kell kenni mustárral, vegetával.
Lehet sütni cseréptálban, és jénaiban .Ha felszeled kb 170 fokon bő egy óra a sütőben.
Nálunk imádjuk!!!Na és egyszerű is..
Nálam ez sokat számit. Szeretek finomat enni...de kis munkával!!!
HÚÚÚ!! Ez nagyon finom lehet!!
Utólagos engedelmeddel elvittem a Naplómba!
Köszönöm szépen!!
SAVANYÚKÁPOSZTÁS SÜLTOLDALAS
Kizsírozott tepsibe, belerakjuk a befűszerezett oldalasokat. A tetejét beborítjuk kb: 1 kg savanyú káposztával. Ha túl savanyú, leöblítjük előtte.
Alufóliával letakarjuk, és puhára pároljuk az egészet. A fóliát levesszük róla, és húsvillával úgy igazgatjuk az oldalasdarabokat, hogy most már kilátszódjanak, a káposztát a húsok közé keverjük. Ezt azért csináljuk, hogy a hús megpiruljon. Mire a hús finom piros ropogós lesz, a káposzta is megpirul.
Olyan fantasztikus íze lesz, hogy ezt mindenki szeretni fogja.
Egy jó hagymás törtkrumplival, vagy krumplipürével, mennyei eledel.
Jó étvágyat. Ja és nagyon laktató.
Nézd meg a képet a Szakácskönyvemben....45-ik bejegyzés....
így is el lehet készíteni. Feldarabolod, só, bors, fokhagyma, zsír és fedő alatt párolod, néha megforgatod. Enged vizet, így az sem kell. Ha a levét elfőtte akkor pirosra sütni. De tehetsz hozzá egy kis vizet is és ha nem párolog el teljesen akkor isteni kocsonya lesz a zsír alatt ha kihűl.
Mindent lehet több féle képpen is :-)
Én úgy sütöm, mint hölle, de Monda receptje nagyon jól hangzik.
Ha gázon / főzőlapon sütötnéd, akkor nem sercegne, hanem szétrobbanna! :-)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell rántott sajtot sütni, hogy tutira ne folyjon ki?
- Hogyan kell sütni a krumplit?
- Elmondaná valaki, hogy hogyan kell finom, ropogós libatöpörtyűt sütni?
- Hogyan kell jó sajtos tallért sütni?
- Hogyan kell sütni a sütőtököt?
- Oldalast szeretnék sütni burgonyával, mikor kell az utóbbit a hús mellé tenni?