Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell sütni az oldalast? fórum

Hogyan kell sütni az oldalast? (tudásbázis)


1 2
2013. aug. 26. 11:48

feldaraboltam, besóztam. Tudom, vannak mindenféle extra, "pikánncs" barbekjú és társai, de nálam marad a klasszik. Tepsibe, alá víz, lefóliáz és viszlát :)

Félidőben megforgatom, aztán mikor már puha a husi, leveszem a fóliát és a tetejére rápirítok.

2011. febr. 26. 14:42
Nézz be a szakácskönyvembe....:)
2011. febr. 22. 20:43

Barbecue oldalas

Hozzávalók:

80 dkg sertésoldalas,

1 vöröshagyma,

1 gerezd fokhagyma,

1 narancs,

4 evőkanál ketchup,

2 evőkanál méz,

3 evőkanál szójaszósz,

só,

bors,

chilipor,

50 dkg burgonya,

50 dkg kukorica,

2 fej lila-hagyma

Elkészítés: Az apróra vágott vörös- és fokhagymát vajon üvegesre pároljuk, majd narancslével felengedjük, hozzákeverjük a ketchupot, a mézet és a szóját, végül sót, borsot és chili port teszünk bele. Hagyjuk kihűlni, majd az előkészített oldalast bepácoljuk, és legalább fél napig így hagyjuk érni. A burgonyát és a kukoricát enyhén sós vízben megfőzzük. A lila hagymát cikkekre vágjuk, vajon megpirítjuk, hozzákeverjük a darabolt kukoricát és burgonyát, s együtt sütőben 10-15 perc alatt 170 ºC-on készre sütjük.

2011. febr. 22. 17:43
Olyan sokan írjátok, hogy zsírt tesztek alá. Én csak vizet meg sót, sosem ég meg, és nagyon finom.
2011. febr. 22. 16:52
Bepácolom a következővel: olaj, zúzott fokhagyma, Piros Arany, pici méz, magyaros fűszerkeverék. Min. fél napig áll benne, aztán megy a tepsibe, alá kevés víz, lefedem. Miután majdnem megpuhult, fedés nélkül sütöm piros-ropogósra. Nagyon finom így, legjobb friss kenyérrel, savanyúsággal, de bármilyen körettel jó:-)
2011. febr. 22. 11:18

Sziasztok!

Én néha így szoktam oldalast sütni:felszelem,bepácolom,teljesem mindegy,hogy milyenbe,flekken,magyaros vagy mexikói,fő,hogy jó fűszeres legyen.Mehet be a hűtőbe l1galább 24 órára.Majd megfőzni jó puhára,aztán beleengedni a fritőzbe.

Ebből kijön egy isteni ,kívül ropogós,belül omlós husika.

Remélem kipróbálod.

2011. febr. 21. 20:10
össze vágtam a húst darabokra,össze kevertem fűszereket,be szórtam vele ,össze vágtam fokhagymát,öntöttem kis olajat,vizet rá,és be a sütőbe fóéia alatt,utánna össze vágtam a krumplit kockákra,és mellé tettem hogy süljön a lével :D
33. 2e0264df59 (válaszként erre: 32. - D7e65d27c4)
2011. febr. 21. 17:36
végül hogyan készíteetted?
2011. febr. 21. 16:31

kész lett :DD

nagyon büszke vagyok magamra *-*

annyira finom lett :DD

anyának viszek belőle holnap^^

31. geranna7 (válaszként erre: 27. - Ancsi54)
2011. febr. 21. 16:21

Ez a fűszerkeverék jól hangzik!!

El...csenem...:))

2011. febr. 21. 16:14
Én lehet, hogy a mustár mellé kennék rá pirosaranyat is, és akkor nagyon fűszerezni sem kell:)
29. Mona6908 (válaszként erre: 28. - 470f6cae11)
2011. febr. 21. 16:13
Ez is biztos finom
2011. febr. 21. 16:01

Isteni recept:

Be kell kenni mustárral, vegetával.

Lehet sütni cseréptálban, és jénaiban .Ha felszeled kb 170 fokon bő egy óra a sütőben.

2011. febr. 21. 15:04
Lehet a gáz tetején is sütni az oldalast, de akkor lángelosztót szoktam használni és lassú tűzön fedő alatt. Én magam szoktam fűszerkeveréket előállítani / ételízesítő, bors, köménymag örölt, egy kis pirosarany csemege vagy csipős kis hogy szereti zúzott fokhagyma és ezt az egészet elkeverem egy kis olajjal és a besózott és bevagdosott oldalast ezzel megkenem egy kicsit állni hagyom és utána sütöm én is szoktam a zsir mellé egy kis vizet önteni, hogy előbb párolódjon és puhuljon meg.
26. bettike2007 (válaszként erre: 10. - D7e65d27c4)
2011. febr. 21. 14:21
jaj dehogyis:S
2011. febr. 21. 14:20
na illatok már vannak :D
24. geranna7 (válaszként erre: 21. - Gyöngybagoly)
2011. febr. 21. 13:59
Oks...ezért csinálom...
2011. febr. 21. 13:56

Nálunk imádjuk!!!Na és egyszerű is..

Nálam ez sokat számit. Szeretek finomat enni...de kis munkával!!!

22. Szeszipuszi (válaszként erre: 19. - Geranna7)
2011. febr. 21. 13:14
Én is kifogom próbálni! Nagyon finom lehet...és a képen is rendkívül ínycsiklandozó. :)
21. Gyöngybagoly (válaszként erre: 19. - Geranna7)
2011. febr. 21. 13:06

HÚÚÚ!! Ez nagyon finom lehet!!

Utólagos engedelmeddel elvittem a Naplómba!

Köszönöm szépen!!

20. geranna7 (válaszként erre: 19. - Geranna7)
2011. febr. 21. 13:06
A fűszer izlés szerinti.../só,bors, pici kömény...vagy kész bolti flekken füszer/
2011. febr. 21. 13:05

SAVANYÚKÁPOSZTÁS SÜLTOLDALAS


Kizsírozott tepsibe, belerakjuk a befűszerezett oldalasokat. A tetejét beborítjuk kb: 1 kg savanyú káposztával. Ha túl savanyú, leöblítjük előtte.

Alufóliával letakarjuk, és puhára pároljuk az egészet. A fóliát levesszük róla, és húsvillával úgy igazgatjuk az oldalasdarabokat, hogy most már kilátszódjanak, a káposztát a húsok közé keverjük. Ezt azért csináljuk, hogy a hús megpiruljon. Mire a hús finom piros ropogós lesz, a káposzta is megpirul.

Olyan fantasztikus íze lesz, hogy ezt mindenki szeretni fogja.

Egy jó hagymás törtkrumplival, vagy krumplipürével, mennyei eledel.

Jó étvágyat. Ja és nagyon laktató.



Nézd meg a képet a Szakácskönyvemben....45-ik bejegyzés....

2011. febr. 21. 13:03
Ízlés szerint fűszerezve (só, bors, fokhagyma) hozzáadott zsír nélkül is sütheted sütőzacskóban, egy fél deci vízzel felöntve. 30-40 perc után én kiszedem a zacsiból egy tepsibe, kicsit meglocsolom a kisült lével és ropogósra sütöm. Így pl. előre el is lehet készíteni és csak az utolsó pillanatban kell forró sütőben megsütni. Nagyobb vendégség esetén jól jöhet. :)
17. 2e0264df59 (válaszként erre: 10. - D7e65d27c4)
2011. febr. 21. 12:53

így is el lehet készíteni. Feldarabolod, só, bors, fokhagyma, zsír és fedő alatt párolod, néha megforgatod. Enged vizet, így az sem kell. Ha a levét elfőtte akkor pirosra sütni. De tehetsz hozzá egy kis vizet is és ha nem párolog el teljesen akkor isteni kocsonya lesz a zsír alatt ha kihűl.

Mindent lehet több féle képpen is :-)

2011. febr. 21. 12:41
Mona... elnézést, elírtam.
15. 9a8fb70e4a (válaszként erre: 8. - 82a758c5cc)
2011. febr. 21. 12:39
köszönjük, emese!
2011. febr. 21. 12:39

Én úgy sütöm, mint hölle, de Monda receptje nagyon jól hangzik.

Ha gázon / főzőlapon sütötnéd, akkor nem sercegne, hanem szétrobbanna! :-)

13. d7e65d27c4 (válaszként erre: 11. - 6ec9c0d2de)
2011. febr. 21. 12:37
Rendben :DD
12. d7e65d27c4 (válaszként erre: 9. - Mona6908)
2011. febr. 21. 12:37
úú az finom lehet *-*
2011. febr. 21. 12:36
ha elkészült, kérek egy adagot, mert kezdek éhes lenni..... :)))))
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook