Hogyan kell a családi adókedvezményt feltüntetni az adóbevallásban két gyerek esetén? (tudásbázis kérdés)
2. Tunyacsáp007
2015. máj. 11. 21:44
Az egyik gyerek után évközben én vettem igénybe (erre a gyerekre 8 hónapra járt), a másikra a férjem (rá 12 hónapra) és az adóbevallásban is így akarjuk érvényesíteni. A 03-as lapon fel kell-e tüntetni az adóbevallásomban mind a két gyerek adatait és ha igen a közös érvényesítésnél (155. sor) hány hónapot kell beírni? (8 hónapig vettük igénybe közösen, de ez természetesen nem azt jelenti, hogy a maradék 4 hónapban csak én, hanem épp az ellenkezőjét.)
1. Tunyacsáp007
2015. máj. 11. 21:44
Hogyan kell a családi adókedvezményt feltüntetni az adóbevallásban két gyerek esetén?
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell az önkéntes nyugdíjpénztárságból adójóváírásra jogosító tételt feltüntetni az adóbevallásban?
- Az adóbevallás melyik sorába kell feltüntetni az anyasági támogatást?
- 2016. évben eladott lakás után az adózás hogyan történik? Az adóbevallásban hogyan kell feltüntetni, hogyan kell fizetni?
- A 2012-es családi adókedvezmény utólag is érvényesíthető. Pl. 2013-ban adóbevalláskor?
- Az adóbevalláson hol kell feltüntetni a nyereményadót?
- Családi adókedvezményt hogy kell szerepeltetni az adóbevallásban ebben az esetben?