Hogyan javítsunk a "NemSzeretemDeMegeszem" ételeken ízesítéssel, fűszerezéssel? (tudásbázis)
Egyébként én a spenótot nem vagyok hajlandó megenni, amióta nem kötelező.
És fogalmam sincs, ki találta ki azt, hogy a finomfőzelék az finom?
Egyiket sem kívánom a hátam közpére sem, így feljavítani sem akarom. :)
Hát eléggé jó türelmetek van. Eltelt 12 év, és az a recept még mindig nem ért ide.
Sebaj, néztem a net-en, kismillió változat van fent, lehet ízlés szerint válogatni közülük.
A harmadik a kaporleves (legalábbis nálam)
:)))
Érdekes olvasni, hogy tejfölözitek a nemszeretem kajákat, én is :).
Bár konkrétan a tojással van bajom állandóan, tehát mondjuk a tojásleves, amit említettetek, szóba sem jöhet. Semmilyen főtt tojás, semmilyen főtt tojást használó étel és a tojás rántotta sem. Csak akkor eszem meg a tojást, ha nem érzem az ízét :).
Ami érdekes, hogy ez most 30 éves koromra alakult ki. De nem is hiányzik, gondolom az Atkins diétám óta van ez így, mert akkor még megettem a tojást, tojásrántottát.
A másik ilyen nemszeretem a spenót. Magában egyáltalán főzeléknek, de mondjuk spenótos lasagne... azt megeszem, nyami, de más formában nem igen. Ez is megmagyarázhatatlan, mert anyám szerint semleges ízű, és nem érti, hogy miért nem szeretem, mikor kicsinek imádtam és a sóskát utáltam, most fordítva van :).
Bár én - sajnos - mindent szeretek, egy kis kaporral és zöld petrezselyemmel fel lehet dobni egy levest. A tejföl is jó ötlet!
Néha a borsólevesbe egy kis tejet is öntök. Akkor nyírségi ragulevesként tálalom a páromnak. Bocsánatot kérek azoktól, akik tudják, hogy valójában hogyan kell nyírségi ragut készíetni...)
Szia, Gyopár!
Végre valaki egyetéert velem! :)))
Szia Gyopár!
a második és harmadik bekezdésben foglaltakkal tökéletesen egyetértek.:))))
A harmadikhoz egy kis kiegészítés: Tejföl alatt mindig a 20%-osat értem (még jobb a piacon, közvetlenül a termelőtől vásárolt), mégpedig azért, mert mint a neve is mutatja: a tejföl az TejFöl! Nem pedig savanyított oltott mész (bár az is fehér:))))).
Számomra meglepő ez a téma: én inkább a túlfűszerezett ételeket nem szeretem. Nekem az ecet is ide tartozik: csak minimális mennyiségben (vagy inkább nem) viselem el.
Vagy talán ilyen kategória, ha a főzelékféléket túl sok rántással, habarással készítik: szeretem őket, de úgy,hogy lehetőleg minél több zöldségből álljon és a lehető legkevesebb (vagy akár semennyi) lisztes sűrítésből.
A tejföl viszont szerintem is szinte mindent megbolondít (bár az anyósom tejfölös lecsója az már nekem is túlzás).
További ajánlott fórumok:
- Használsz lestyánt fűszerezésre?
- Szerintetek, miért van az, hogy 2 éves kisfiam még mindig sír ha fogat kell mosni, nemszereti, menekül tőle első perctől..?
- Hogyan lehet fűszerezéssel izgalmasabbá tenni a csirkehúst?
- Milyen úgy a sült pulykacomb, hogy hagyományos fűszerezés mellett paradicsom sűrítmény is van rajta?