Hogyan infralámpázzak, egy 2, 5 éves gyermekkel? (tudásbázis)
Az orrát és az arcát is lehet. Orrcseppet kell cseppenteni lámpázás előtt, és utána pedig jól kifújni. Mi úgy szoktuk, hogy lefekszik, egy kendővel letakarom a szemét és közben odatartom elé a lámpát és mesélek neki:)
Alvás közben még jobb, csak akkor utána fel kell kelteni orrot fújni.Ez csak akkor van, ha tele az orra, el van dugulva. Amúgy ha a homloka fáj vagy az arca, akkor nem kell orrcsepp.
Több kára lett az infrázásnak mint haszna... addig "matekolt" még jól megégette a kis ujját.. még hólyag is lett rajta..
Anyám!!!:)
Szia!
Én alváskor szoktam.Szépen odaállítom a fejével egyforma magasságba a lámpát kb.30 cm-re tőle.Nekünk ez bejött.Annál is inkább, mert infrázás után nem szabad kimenni egy jó ideig (1-2 óra).
Nem tudommit szeretnél orvosolni a lámpával, de nekünk a dokinénink azt mondta,az orrfolyás és hasonlókat nem tanávsos, mert beszárítja a váladékot(nincs tisztulás),ezért csak a fülre javasolja.
Sok sikert!
én olyankor szoktam,mikor tv-t néz,vagy kajál.és napszemüvegben ül előtte.:)))
(naplómban pont van egy kép)
További ajánlott fórumok:
- Ti elmennétek egy 1 évessel gyermekkel külföldre nyaralni, pl.Görögországba?
- Korhatáros (6) mesére beengednek a moziba 5 éves gyermekkel?
- Örökbefogadás élettársi kapcsolatban, gyermekkel, hogyan kezdjük?
- Januárban, 2 éves gyermekkel Belgiumba utaznék(repülővel) Mit/miket kell addig feltétlenül elintéznem?
- Szerintetek a 3. gyermekkel 8 éves korig maradhat valaki otthon, vagy amíg be nem iratják az iskolába pl. 7 évesen?
- Budapest kornyeken hova erdemes menni kirandulni 4 eves gyermekkel?