Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan ajánlatos a padlizsánt lefagyasztani? Milyen módszerek vannak? fórum

Hogyan ajánlatos a padlizsánt lefagyasztani? Milyen módszerek vannak? (tudásbázis)


2014. szept. 5. 10:15
Sziasztok.A kérdésem az lenne ,hogy miként tegyem el a padlizsánt a fagyasztóba ha töltött padlizsánt akarok belőle készíteni később?
12. c33bd8536b (válaszként erre: 11. - F758a7200f)
2011. okt. 6. 15:16
Ez tetszik. Ki is próbálom.
11. f758a7200f (válaszként erre: 7. - Csanett)
2011. okt. 6. 15:13

:) imadom!!!


Egyebkent az erdelyi konyha is sok finom padlizsanos receptet tartalmaz nemcsak a mediterran konyha de a legfinomabb szerintem a rakott etelekben (muszaka stb)


Ha elkeszitesi modokat keresel, pl amit eddig felsoroltunk, azon kivul meg lehet mediterran koretkent:


Cukkini felkarikara, hagyma cikkekre, paprika 2 centis kockara, padlizsan (elokezelve) kockara vagva. Tepsibe raksz mindent, megszorod so-bors-oregano-val es meglocsolod olivaolajjal. 200 fokon 20 perc, lehet ra parmezant reszelni az utso 5 percben de anelkul is fini, grillcsirkehez, husokhoz.


Es szinten fagyaszthato ez is

10. c33bd8536b (válaszként erre: 6. - Csanett)
2011. okt. 6. 15:08

Műanyag tasakba teszem, a fél kilósba, lenyomkodom, hogy lapos legyen. Nálam hat kiló padlizsánból 4-5 csomag lesz.

De mi csak ketten vagyunk rá. Ha hazajönnek a gyerekek két adagot készítek.

2011. okt. 6. 15:07
Én is megsütöttem, turmixoltam, de be is ízesítettem, kivéve a tojást, olajat (majonézt), ki hogy szereti. Azt majd frissen teszem bele. Adag meg akkora szerintem, ami tudod, hogy elfogy belátható időn belül.
2011. okt. 6. 14:59
Ez az egesz sozas-macera egyebkent azert is van mert a padlizsan tartalmaz egy emesztest gatlo anyagot es ezt valahogy semlegesiteni kell, es pl a krumplit sem lehet nyersen fagyasztani (ugyanezert), szoval a kremnek, lecsonak valot is erdemes mar lefozve fagyasztani
7. csanett (válaszként erre: 3. - F758a7200f)
2011. okt. 6. 14:59
Köszönöm szépen !:)úgy látom te nagyom jártas a vagy a témában!:)
6. csanett (válaszként erre: 2. - C33bd8536b)
2011. okt. 6. 14:57

Én is padlizsánkrémet készítenék majd belőle!

Milyen adagokat teszel el és miben?

2011. okt. 6. 14:57
megsütve
2011. okt. 6. 14:56
Én is megsütöm,leturmixolom, kiadagolom,és lefagyasztom.Amikor kell előveszem,kiolvasztom,és ízesítem.
2011. okt. 6. 14:56

En gyakran eszem padlizsant es fagyasztom is, csak elofozve vagy elosutve, grillezve lehet.


A sutes-fozes elott mindig "megsiratom" vagyis be kell sozni hogy elfolyassa a kesernyes levet. Felvagod tetszes szerint egycentis szeletekre ha grillezni/sutni akarod es ha ratatouille vagy koret lesz akkor kockara.


Ezutan a szeleteket egy vagodeszkara fekteted amit ugy allitasz a mosogatoba hogy lejtosen legyen es jol megszorod soval a szeleteket. Ha viszont kockara vagtad akkor tesztaszuroben retegezve soval es a mosogato fole teszed.


Kb fel orat igy kell hagyni, ha picit tobb, nem baj. Papirtorlovel letorlod a sot de nem kell vizzel obliteni, viszont az etelt sozni sem mert igy is sos lesz. Ezek utan sutod meg, vagy siman

sutopapir 180fok fel ora, vagy kisutod bo olajban vagy pedig par perc grillezes.


Sutes utan fagyaszthatod. Ha ratatouille-t csinalsz azt viszont keszre fozod es igy fagyasztod le dobozolva.


A grillezett, szeletelt padlizsanbol en musszakat vagy melanzane alla parmigiana-t csinalok (tok ugyanaz csak ragu helyett paradicsomszosz, kecskesajt helyett mozzarella van

benne), esetleg toltott padlizsant(ajult imam)


Ja, es a hejat is megenni, ha igy meg van sozva meg minden, a heja sem lesz keseru:)

2011. okt. 6. 14:53

Attól függ, mit akarsz készíteni belőle.

Én megsütve, megtisztítva, adagonként fagyasztom. Padlizsánkrémnek.

2011. okt. 6. 14:33
Hogyan ajánlatos a padlizsánt lefagyasztani?Milyen módszerek vannak?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook