Hogy kell olyan borsólevest csinálni, amiben vannak csirkehusi-darabok? (tudásbázis)
én a borsólevesbe csak sárgarépát , borsót és nokedlit teszek.
A nokedlit 1 tojásból, lisztből, petrezselyemből, sóval keverem össze.
Épp tegnapelőtt volt nálunk.
Húst nem szoktam bele, de ha úgy csinálnám, akkor kevés olajon a csirkekockákat a répakarikákkal megpirítanám, felönteném vízzel, bele a borsó, fűszerek, leveskocka, majd a végén a nokedli és a petrezselyem.
Ez már inkább raguleves, mint borsóleves:)
A konzervborsó levét kár kiönteni, sok ízanyag van benne.
A sárgarépát, gyökeret burgonyát megpucolod, a zöldgégeket 4 be vágod hozzába és vékonyan felszeleted, a burit apro kockára vágod 1*1 a csirkemellet kockára1*1 majd olajon kicsit lepiritos hogy kioldodjon a répa szine.
felöntöd vizzel.ha másbmilyen csirkehusit akkor most tedd bele,félig megfözöd a husit és beleteszed a mirelit borsot vagy konzervest ha utobit választod akkor ajánlatos leönteni.
Izesited ahogy izlik.
esetleg galuskát szaggas bele.
További ajánlott fórumok:
- Bőrösen vagy inkább anélkül egészségesebb a csirkehús?
- A férjem nem szereti a csirkehúst, de beszeretném egy kicsit csapni.
- Tejszínes gombás csirkehúshoz milyen saláta illik szerintetek?
- Szerinted egy gyereket terelgetni kell-e afelé a tevékenység (hobby) felé, amiben tehetségesnek látod, vagy hagyni kell azt csinálni, amihez
- Készíthetjük a székelykáposztát csirkemájból v. csirkehusiból?
- Hogyan lehet fűszerezéssel izgalmasabbá tenni a csirkehúst?