Hitelkérelemnél mennyire nézik a 3 hónapos munkaviszonyt, értem azalatt, hogy elég egy munk. igazolást vinni, vagy konkrétabban is nézik? (tudásbázis)
A munkáltatót felhívják ellenőrzésképpen,hogy az adatok a valóságnak megfelelnek-e.
Ahol én dolgozom,mi először felmérjük az ügyfél igényét és utána megkeressük az igényének megfelelő Bankot,több ajánlatot is viszünk,hogy az ügyfél tudjon választani.Mi teljesen ingyen dolgozunk,a Banktól kapjuk a jutalékot,így ugyanannyiba kerül mintha Te járnád le az összes Bankot,csak időt spórolsz vele.
A hitelközvetítőket én sem ajánlanám:)
Sokszor a nem tudásukkal plussz költségbe kényszerítik az ügyfeleket. A legjobb, amit tehetsz, hogy bemész személyesen a bankba és ott érdeklődsz:)
Ha esetleg többet tudnék a hitelről, amit fel akrasz venni és a hátteredről, akkor ajánlanék bankot, hogy melyiket keresd fel.
Ha gondold írj privátba:)
ÉN egyénileg saját részre intéztem 2 hitelt, és sajnos saját tapasztalatból tudom, hogy célszerű először mindennek utána kérdezni, hogy ne legyen plussz út. Én végigjártam. Viszont megérte, mert sokat spóroltam az ügyintézőn, és meg találtam a legkedvezőbbet, ami nekem tetszett, első kézből a bankokban (többet körbejártam) hallottam minden infót. Érdemes rászánni az időt és energiát.
Bocsi Sylvia, de az ügyintézők ellen beszéltem.
Vicusnak igaza van, sajnos mindenben...
Amúgy ha munkáltatóit kérnek, mindenképp kérj formanyomtatványt, és azt maradéktalanul töltesd ki. Lehetőleg ugyanazzal a tollal, ugyanaz a személy írogassa. Ha csak 1 tel.számot akar megadni, akkor is külön-külön írja be mindenhova, mert csináltak már ebből is bajt..
Hitelügyintéztem is, mikor mobilos boltban dolgoztam, innen tudom...
Ha még nem olyan hosszú a munkaviszonyod, kisebb az esélye a hitel pozitív elbírálásának. Ugyanis, ha létszám leépítés van, akkor az aki nem olyan rég ment a céghez dolgozni azok "elsőbbséges élveznek" elbocsájtás terén. Ez sajnos ilyen úgymond szokás.
Szóval figyelik, hogy mióta dolgozol ott, előtte volt-e munkaviszonyod, mennyi idő volt, milyen beosztásban dolgozol, mennyi idős vagy, nemed, egyedülálló vagy-e, mi a végzettséged, ezek mind-mind befolyásoló tényezők.
Én amondó vagyok, hogy mielőtt beadod a kérelmet menj be a bankba kérdezd meg, hogy milyen iratokat, papírokat kérnek a hitelkérelem mellé csatolni, és akkor egyben be tudod adni nem kell 100-szor egyenként bevinni a papírokat.
Én onnan tudom, hogy 2 évvel ezelőtt 2 hitelt kellett elintéznem magunknak.
Remélem tudtam segíteni.
Hitel függő.
A személyi hiteleknél kérnek munkáltatóit (6 hónapos 1 helyen töltött munkaviszony), folyószámla kivonatot (munkabérnek oda kell érkeznie), és felhívják a munkáltatót.
Jelzálog hitel elképzelhető a jövedelem igazolás nélküli igénylés is, de a válság miatt egyre kevésbé. Ha nem kérnek jövedelem igazolást, akkor APEH igazolást kérnek.
De amit tutira leellenőriznek, hogy létezik-e a cég, meg nincs-e felszámolás alatt, meg ilyenek... És sok esetben kérnek a céghez vezetékes számot is, mert az ugye helyhez kötött. Van, aki már újított, és elfogadja a mobilt is, ha az a tudakozóban lekérhető...
De mindez attól is függ, hogy milyen és mennyi kölcsönt szeretnél.
További ajánlott fórumok:
- 40 év munkaviszony utáni nyugdíj?
- Milyen hátrány ér a munkaügyi központban, amennyiben nem közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszonyom, hanem én mondok fel?
- Megszüntethetik a munkaviszonyomat GYED miatti fizetés nélküli szabi alatt?
- Ha 8 órás munkaviszonyból áttesznek 6 órásra, mire számíthatok?
- Szülő otthon tarthatja a gyerkőcöt, megfázás esetén? (..vagy kérik az oviba az orvosi igazolást)
- Nem bejelentett munkaviszony?