Hiszti!!! (beszélgetés)
Hiszel a homeopátiában? Mi nemrég kezdtük komolyabban alkalmazni. Nekem azt mondta a doki, adjak a Manómnak heti 1x5 golyócska Camomilla vulgarist. Ugyan nem pont erre való eredendően, de nekünk nagyon beválik. Most már nem üti a fejét a földe, meg nem ordít (legalábbis nagyon ritkán), csak ülősztrájkol. És ez nekem már siker!!! :)
Persze ezzel együtt nevelni kell, de hát minden gyereket! :D
Szomszédasszony 3 éves fia folyamatosan sikít. Sírni nem tud, csak sikít. Hiperaktív a gyerek, ha hozzászólunk meg se hallja. Ha kell neki valami, addig sikít míg meg nem kapja.
Volt olyan, hogy beraktuk a szobába, becsuktuk az ajtót hogy jöjjön ki, ha már nem sikít. 40 percig bírta.....lila volt a feje mikor kijött.
Sajnos nem hajlandó bilire se ülni......szeptemberből ovi.
Tudtok valamit tanácsolni?
Na az én fiam is igy néz ki csak bögyöröje van (van fönt kép róla) Ő nem a földhöz vágta magát hanem ami a közelébe volt mindenbe bele harapott. Egyszer nekem is hisztizett fogtam a kezét közben magyaráztam, megpróbáltam higgadt maradni, de a fejem már lila volt és egyszer csak belém harapott. elkapott az ideg és vissza haraptam, na nem nagyon csak, hogy érezze és megkérdeztem hogy "Neked ez jól esik" még a lélegzete is elállt úgy megdöbbent. Azóta eszébe nem jut, hogy harapjon.
Már a hisztit is megpróbáltam így kezelni, mikor hisztizett leguggoltam mellé és én is elkezdtem, mindjárt abba hagyta nem tudta mire vélni a dolgott. De ez nem mindig jött be.
Ha igazi hiszti, akkor sokat nem lehet tenni. Egy ideig figyelmenkívűl hagyható, de az se mindig használ! 3 gyerekem van, nekem csak a lányom volt hisztis, de ő annyira, hogy levegőt se vett, kékült a szája, feje, ha valamit el akart érni. És bizony néhány hónapos korától! 5-6 hónapos volt, amikor felsőlégúti gondokkal bevittük a kórházba ügyeletre, mert nagyon belázasodott. A doktornő leszívta az orrát, amirre akkora hisztit csapott, hogy már tiszta kék/lila volt a feje, s a nővérke szólt rá a doktornőre, hogy hagyja abba, mert itt hal meg a kezük között...ő bizony levegőt se vett! Nálunk erre egyetlen módszer vált csak be, ha hideg vízzel fröcsköltük szembe. Azonnal "kijózanodott". Mikor nagyobb volt, már mondta is "vizes lettem". Megkérdeztük, hogy miért? "Mert hisztiztem!" Mostmár 13 éves, de bizony az akaratossága a mai napig megmaradt, de szépszóval mostmár kezelhető :).
Másik rá jellemző eset, amikor kivártuk, hogy abbahagyja. Nyilvános helyen mindig levágta magát a földre és ott hisztizett. Mi vártunk, tőle 1-2 m-re, hogy abbahagyja, de hiába. Tudni kell, hogy egy feltünően gyönyörű baba volt, szőke göndör hajjal és gyönyörű, hatalmas kék szemekkel, csak ruhát volt hajlandó felvenni, mint egy kis tündér épp olyan volt. Namost ez a kis tündér, ott fetrengett, üvőltve a földön, aki csak elment mellette, szídta a szüleit, hogy milyen szülők azok, akik hagyják, hogy itt "sírjon" ez a baba?! Próbáltak neki segíteni, hogy felálljon, megvígasztalni...na, ez a kis tündérke úgy összerugdosott mindenkit, hogy előbb-utóbb mindenki otthagyta. Mikor megunta, felállt és odajött hozzánk szipogva...mintha mi sem történt volna :)
Tehát vannak egyedi esetek...ha az ember bírja cérnával várjon, de nálunk naponta több ilyen "előadás" is volt és bizony bevált a hideg víz :)
Én ha lepacsálom a kicsit akkor az egyből elkezd nevetni. Meg sem lepődik,azt hiszi játszom.
Ilyenkor még valami jó ötlet esetleg?
Hát azért van különbség bögre és korty víz között.
Elég csakannyi, hogy épp érezze a feje búbján, hogy valami hűvös és csorog a nyakba. De nem egyformák mint írtam az enyém utána már szívesen leöntötte volna magát.
Köszönöm!
Egyébként mániákusan félem és aggódok érte.És próbálom következetesen nevelni hogy jó ember legyen belőle.Nagyon nehéz.
Szia!
Az én fiam még túl kicsi a hisztihez, de arra még emlekszem, hogy amikor én próbálkoztam a hisztivel, akkor az én nagymamám is kapott ilyen frankó vizes tanácsot és egy meleg nyári napon nyakonöntött egy böre vízzel. Úgy három éves lehettem, de még mindig erősen él bennem a kép a megalázottságról. Fel voltam háborodva,hogy a mamám olyan eszközt használ velem szemben, amiben nem vagyunk egyenrenguak. Ezt a vizes inzultus pont olyan mély nyomokat hagyott bennem, mint a fakanállal popsiracsapás (mert szegény nagymamám ilyen gyereknevelési tanácsot is kapott). Szóval én erőszakként éltem meg a vizzel nyakonöntést és később az ezel fenyegetést.
Persze lehet, hogy a te gyereked, nem ilyen érzékeny lélek.
Hisztinentes szép napot mindenkine.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg egy hisztigép lennék, csak mert normális értékrendjeim vannak?
- Segítsetek Helga lányom hisztijét megszüntetnem!Én már mindent bevetettem!Mit csinálok rosszul?
- Tehetetlen vagyok a hisztis gyerekemmel szemben
- 5 éves gyerek hiszti
- Hogyan bünteted a gyermekedet? Mit csinálsz, ha hisztizik?
- Mit reagáltok arra, ha a gyerek nem hagyja abba a hisztit (már 1 órája)?