Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hétvégén mondta Czeizel, hogy javasolt gyümölcsnapot tartani terhesség alatt. Próbálta már valaki? fórum

Hétvégén mondta Czeizel, hogy javasolt gyümölcsnapot tartani terhesség alatt. Próbálta már valaki? (tudásbázis)

2012. márc. 7. 22:42
Én jópár doboz Rennie-t megettem a gyomorsavra. Főleg éjjel, ha feküdtem, meg evés után kínzott. De tutira hatott és lehet szedni terhesség alatt is. Ha rosszabb lesz a gyümik után, akkor ne azt edd egész nap. Már az is sokat jelent, ha napi szinten több zöldséget/gyümölcsöt eszel pl. reggelire friss narancslé, ebédre tészta helyett főzelék v. rakott zöldség...
15. a14deb9047 (válaszként erre: 13. - Orsibigyu)
2012. márc. 7. 21:50
Egyél rá pattogatott kukoricát... az olajos magvak magukba szívják a gyomorsavat. (Legalábbis így tanultam).
2012. márc. 7. 21:49
Inni gyümölcsteát cukor nélkül, citromosvizet? Vagy inkább gyümileveket?
2012. márc. 7. 21:48
Nekem problémamentes terhességem van... csak a savval küzködök. Ez nem lesz olaj a tűzre?
2012. márc. 7. 21:43

Pedig milyen jók...

Aztán még jöhet a füge, datolya, gránátalma, az olajos magvak...

11. 6b006fc769 (válaszként erre: 10. - A14deb9047)
2012. márc. 7. 21:38
Ilyent én is csináltam, nem is tudom, miért szoktam le róla
2012. márc. 7. 21:32

Ennék mindenfélét; mondjuk csinálnék egy hatalmas nagy adag gyümölcssalátát az ananásztól kezdve mindent bele, fahéj, citromlé, és aztán kanalaznám folyamatosan. Jól mutat a narancs-banán-alma-kiwi-meggy stb. összekeverve.

Hasonlóan lehet zöldségsalátát is csinálni: piros-sárga-zöld paprika, paradicsom, uborka, lilahagyma (fokhagyma) összevágva, picit sózva, borsozva, egy citrom kifacsart leve és egy kanálni olívaolaj. 1-2 óra pihenés a hűtőben és utána már önmagában is jó! Cékla salátát is lehet házilag...

2012. márc. 7. 21:29

Én próbáltam, mert muszáj volt; semmi bajunk nem lett tőle.

De ettől még győzött a toxémia.

8. orsibigyu (válaszként erre: 7. - A14deb9047)
2012. márc. 7. 21:26
Az első fiam ezért nagyon szerencsés volt, de itt ez a második, neki a téli hónapok koplalása jutott. Most be szeretném pótolni. De a baj, az, hogy sohasem csináltam ilyet. Mit kell enni? Inni? Bármilyen gyümölcs jó? Nyers zöldség sem árt szerintem. Szóval szerintetek hogyan csináljam?
2012. márc. 7. 21:20

Nem csupán a gyermekvárás időszaka alatt...

Anno az egyik előadásának az volt a lényege, hogy azok a babák, akik késő tavasszal, kora nyáron fogannak meg, egészségesebbek a sok friss gyümölcs-zöldség fogyasztása miatt.

Ő tudja, hiszen orvos-genetikus, az orvostudományok akadémiai doktora.

2012. márc. 7. 21:07

Én az első terhességemnél hónapokig csináltam. Jót tett a vérnyomásomnak, a vizesedésnek, mindennek.

De nyilván az orvossal kell konzultálni és minden nap megenni a kellő mennyiséget.

2012. márc. 7. 21:06

Anyám , velem, heti kettőt tartott....

normális lettem :)))

2012. márc. 7. 21:01
én nem, de IR-esként nekem nem is szabadna...
3. Lara anyuja (válaszként erre: 2. - 2a4f521b34)
2012. márc. 7. 20:59
Én pedig csak őszibarackot!:)
2012. márc. 7. 20:58
Hát nekem nyáron a 35 fokban volt, amikor egész nap csak dinnyét ettem :)
2012. márc. 7. 20:55
Hétvégén mondta Czeizel, hogy javasolt gyümölcsnapot tartani terhesség alatt. Próbálta már valaki?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook