Szembe szomszédék még tudatosabban étkeznek nálam is. Csak hétvégén főznek mikor otthon vannak a gyerekek is. Annyit, hogy szerdáig kitart. A fennmaradó 2 napban hideget esznek nem szoktam kérdezősködni, de azt tudom hogy sok salátát, zöldségfélét nyersen fogyasztanak, esznek hozzá sajtot, vagy a fagyóból kiolvasztanak egy kis eltett valamit.
Én sem főzök hétköznap, csak ritkán. Szerencsére van lehetőségem az iskolában olcsó ebédet venni, így hétköznap azt esszük (mi ketten vagyunk csak a férjemmel hétközben otthon), amikor nem szeretem kaja van, akkor szoktam főzni. Munka után annyi mindent kell csinálni egy családi házban, ott a kert, a virágok, stb. jobban van ezekre időm így.
Ha a hűtőbe beteszed, ott talán nem zabálják fel a sáskák. Ha nincs kedved főzni, elmész egy kajáldába vagy rágcsálsz egy kiflit vagy vizet iszol vagy fogyózol. 😉
Na hallod nincs is jobb, mint amikor főzöl annyit, hogy másnapra legyen ebéded, aztán a sáskák felzabálják. Máskor meg eheted három napig ugyan azt, mert akkor még nem kell nekik
Nekem sincs. Igyekszem hétvégén annyit főzni, ami kitart szerdáig, talán csütörtökig. A maradék 1-2 napra (csütörtök-péntek) szerdán dobok össze valami nagyon gyorsat, pl. tészta + szósz, túró pizza, stb. Vagy csak szimplán hideget eszünk és kész. Hétköznap esténként már nekem sincsen se erőm, se kedvem.
Teljesen megértem. Amióta kiderült, hogy várandós vagyok, örülök ha egy héten 2x tudok főzni. Egyszerűen a munka után se erőm, se kedvem. A hányinger is gyötör sokszor, rá se bírok nézni az ételre. Szerencsére a párommal meg tudjuk oldani a munkahelyen az ebédet, rendelünk. Estére meg eszünk amit találunk.