Heti menü ajánlat (beszélgetős fórum)
Na az igen,👍 megkóstonám!
Tészta nékül.
Nálunk még 2 napig a tegnap főzött tejfölös paprikás csirke lesz, ez tésztával. Tegnap készítettem elő baconbe göngyölt cs.májat, az majd rizzsel és joghurtos salival lesz.
Van a fagyasztóban hekk, illetve egy tócsin is gondolkodom.
Bocsi!
Mellé nyúltam, FI-nek akartam.
De természetesen, ha tetszik, akár te is megcsinálhatod. :))
Ha szeretitek a sült hagymát, akkor gyors vacsora:
- karikára szelt sült krumpli, rá a tányér egyik felére
- májat natúr (lisztbe mártva) megsütni, rá a tányér másik felére
- vöröshagymát szálára vágva, lisztbe mártva ropogósra sütni, ezzel beborítani a krumplit, májat
az egészet megszórni őrölt paprikával, sóval, borssal
káposzta salátával, vagy akár nyers hordós káposztával
Jó étvágyat kívánok!
Hét közben, csak gyors kajákat csinálok.
Ha a kaja úgy fogy el, hogy ho-ban vagyok, akkor belefér az is, amit macerásabb elkészíteni.
Nekem gyors a rántott cucc (hús, gomba, karfiol, sajt, csirkemáj, stb.), mert amíg panírozok, felmelegszik az olaj és már dobálhatom bele, közben készítek valami köretet (rizst, krumpli, párolt zöldség)
Gyorskaja még a csirke ételek, kb. 30 perc alatt megfőnek, így csirkemellből vagy csirkecomb filéből szoktam készíteni fűszeres csirke csíkokat (curryst, gyros fűszerest, zöldségest, stb.)
Szoktam csirkemájat is sütni, ezt általában kenyérrel esszük.
De úgy is szoktam készíteni, hogy baconbe csavarom és tepsiben megsütöm, ehhez petrezselymes krumplit szoktam csinálni.
Hétfő: sült máj zöldséges rizottóval (maradék máról)
Kedd: fasírt zöldbab főzelékkel
Szerda: kolbászos paprikás krumpli ecetes uborkával
Csütörtök: főtt tészta valami feltéttel, vagy pizza
Péntek: rakott káposzta, rakott krumpli..
Szombat: sült krumpli, sült kolbász, tükörtojás káposzta saláta
Vasárnap: csirke pörköltnek, vagy rántva, valami pohárkrém
Kirántotthús,,sültkrumli, sertéspöri penne, herőce, puding, pampuska, pacalpöri, rizsa sültmáj, krumlistészta csemegeuborkával,
Rakottkarfiol,zöldbabfőzelék.
Almakompót!
Na tessék, van kedvencféle benne?
Én ezt mindszeressem!
Én nem nagyon főzök a héten, mert maradt rakott krumpli is és sülthús is és még van egy adag chilisbab is.
Illetve, a frankfurti leves sem fogy el ma.
Majd talán szerdán fog elfogyni minden kaja, akkor csütörtökön valószínű, hogy rántok valamit (csirkemell vagy gomba)
Hétvégén fogok majd újra főzni, húslevest (sok zöldséggel, így inkább raguleves) és valamilyen sertés tokányt+rizst.
Ja, kaptunk sok diót, így lehet, hogy diós tésztát is csinálok valamelyik napra.
További ajánlott fórumok:
- Heti menü
- Heti menü! Ti csináltok? Megéri? Hogyan állítod össze? Esetleg egy-két tipp?
- Heti bevásárlólista 20 alapanyagból és ebből menü
- A párizsi Brigitte Klinika ajánlata - fogyókúrás heti étrend
- Segítsünk egymásnak összeállítani egy heti menüt, ételszállító cégek étlapjáról!
- IR diétával kapcsolatban szeretném a segitségeteket kérni! Recepteket, esetleg heti részletes menüt hol találok a neten?