Hét hetes a macskám. Éjszaka fel szokott kelni és akkor felpörög. Mit tehetnék? (beszélgetős fórum)
Arra az életkorra gondolok, amikor elkezdenek járni tanulni, és magasabb helykre is felmásznak. Emlékszel erre a korodra?
Persze mindig az a vége, hogy megcsinálják.
Az állatkölyök is, és az ember-baba is.
Szerintem is képtelenség, de azon azért elgondolkodom néha, hogy nincs-e izomlázuk néha.
Persze azt se vizsgálta még senki, hogy az embergyereknek nincs-e izomláza, az intenzívebb baba-korban. Vagy igen?
Én úgy emlékszem, a macskás könyvekben az van, hogy próbáld lefarasztani. Szerintem az képtelenség.
Én kicsuktam őt/őket játszani a lakás többi részére, vagy az udvarra (függően attól, hogy hol laktam). Aztán ha a tombolás le volt tudva, visszajött (ek).
Nálam két kis apróság van, hétfőn töltik be a 7 hetet. Itt születtek, és azt látom, hogy az anyukájuk, habár már nem szoptat, de igencsak neveli őket.
Nagyjából úgy néz ki a napjuk, hogy, ahogy Harley93 írta, ha elkezdek mozogni, akkor jönnek elő az alvóhelyükről, és első a kaja, ami azt jelenti, hogy a nagyok kajájához keverek cicakonzerv kaját és odarakom őket enni.
Aztán jön a játék és a trappolás, majd ha elfáradtak, elmasíroznak az alvóhelyükre.
Az én szobámba nem jönnek be, pedig nincs ajtó. De az anyjuk se jár ide be, csak ha "szól" valamiért.
Az alvóhelyük a fiam szobájában van. Ez azért alakult így, mert a kutya elől ezt a helyiséget tudjuk elzárni, ráadásul nyugodtabb, főleg, ha a fiam munkában van. Szóval ahogy megszülettek, pár nap elteltével ott helyeztük el a nyitott boxot, ami a "babaszobájuk" volt.
Sokat játszanak, de mindig öszebújva alszanak el.
Amelyik cica a fejemre mászik éjjel, az az egyik 8 hónapos ifjonc, szintén itt született. Az mellettem alszik, ha éppen akar.
Kinti-benti az egész csapat, a négy nagy és most a két kicsi.
A kicsik is kimennek, ha a konyhaajtó nyitva van. Még nem tudják használni a bejárót. De az anyamacska akkor kint ügyel rájuk, és még csak az ajtó közelében, a verandán játszanak.
Hamarosan elkezdődik majd a hajnalban trappolás, ahogy kergetik egymást, de ha fel is ébredek rá, majd visszaalszom.
Az én csapatomat elnézve, elég keserves lehet egy cicának egyedül felnőni.
A 8 hónaposnak jelenleg egy kiürült tabletta-fólia a kedvenc játéka. Összehajtogatva adtam oda neki, akárhogy pofozza, nem lapul el, de elgurulni sem tud.
Mindenképp legyen több játéka is a cicádnak. És semmiképpen nem szabad haragudni rá, ő még csak egy kölyök, "baba", és éppen tanulgatja a nagyvilágot, miközben neki magának is nőnie, ügyesednie kell.
Vagy ketten futnak keresztül-kasul rajtad, ahogy kergetik egymást :D
A kis drágák hogy hiányoznak! :(
Ez mindig igy lesz. Nekem 5 éves macskám van, amióta / 4 éve / egyke, menetrndszerűen éjjel 2-3 között kelt,
akkor kaját kér, de a kitett szárazkaja nem jó neki, hanem a tenyeremből kell megetetni, aztán visszafekszik, 4-5 körül újra kelt,kéredzkedik az alomba.
Ha van másik macska, akivel jóban van, akkor nem zaklatja a gazdáját.
Hét hetes? Annak még a mamacica mellett lenne a helye.
Ami az éjszakai ramazurit illeti szokd meg, ők ilyenek.
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Mit tehetnék még?
- A lányomat veri a barátja, mit tehetnék?
- A lányom nem alszik rendesen éjszaka! (Nappal sem sokat.) Mit tehetnék?
- 14 hónapos kisfiam éjszaka még kétszer felkel, és az ennivalóért ordít. Mit tehetnék, hogy végig aludja az éjszakát?
- A kicsi éjszakánként még mindig felkel többször is. Mit tehetnék, hogy végigaludja a 9 hónapos kisfiam? Segítsetek !