Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Háziasszonyok segítsetek! A konyhába mit szerezzek be, ami feltétlenül szükséges a mindennapi főzéshez? fórum

Háziasszonyok segítsetek! A konyhába mit szerezzek be, ami feltétlenül szükséges a mindennapi főzéshez? (tudásbázis)


1 2 3
2010. okt. 20. 12:32
Köszönöm mindenkinek a jótanácsokat! Időközben egész jó kis konyhát sikerült összeraknunk :) már alig férnek el a cuccok a szekrényben. Ami még a szívem csücske lenne, az egy normális gáztepsi, mert most egy ezeréveset használok és egy pitetálat is nagyon szeretnék. Majd megcirógatom apát :)
2010. okt. 8. 21:56
Egypár fakanál, vágódeszka, nagyobb kés kenyérhez, húshoz. Egy porcelán tál, amiben levest lehet tálalni, de habot verni is. Konzervnyitó. Tálkák ételmaradékoknak, nasiknak. Edényfogó kesztyű. Jó szolgálatot tesz egy közepes méretű szűrőkanál is, tészta kiszedéséhez. Fűszertartó eleinte nem annyira lényeges, később ráérsz beszerezni, ha már bejáratódik, hogy hány félét használsz :)
74. k_nm
2010. okt. 8. 21:47
Szia Kiki! Így ismeretlenül is gratulálok és sok boldogságot kívánok. Mi egy éve költöztünk össze (az esküvö után), de elötte 3 évig egyedül laktam (ahol nem föztem, csak ha barátok jöttek). Idö közben összeszedtem végre a komplett konyhára való cuccokat, és mivel veled egyidös vagyok, kb egyforma igényeink vannak (a tapasztaltabb háziasszonyok jótanácsai pedig aranyat érnek, ezeket fogadd meg!). Na szóval: kell kislábos, nagyfazék, attól függ, miket szerettek enni. Dugóhúzó elengedhetetlen, számomra a fokhagymanyomó is az. Reszelö, lehetöleg többféle, méröedény, vízforraló, melegszenyósütö, jénai tál, tepszi, müzlistál, müanyag dobozok, meg mindenféle tároló az alapanyagoknak, amik a következök: nálam liszt, cukor, kávé (aromazáró tartót keress neki!), paprika (csak ungarische, az itteni boltinak se színe, se büze), só, vegeta, gríz, prézli, rizs, tészta az állandó repertoár. A füszerek a fözés során alakultak ki, mire volt szükségünk (én inkább olaszosan, a párom keletiesen föz, képzelheted, mi van a konyhában :-S)...ja, meg fakanál! Ha találsz, akkor ne csak azt a kerek fejüt, hanem a laposat is szerezz be. Meg ami nekem nagyon jól jött, a lapát, merökanál, húsvilla készlet...nem mondom, hogy ez az etalon, de minden más nélkül tudok létezni...ja, meg van palacsintasütöm is végre. A kenyeret zacsiban tartom, a nokedlit kiskanállal szaggatom, a kojást éles késsel vágom. Ami még esetleg hiányzik, az a gyümölcsprés...de egészen jól élek nélküle...Ja, ami még egy áldás: robotgép (aprítós)...ezen kívül még sok sz*al van tele a fiókom (anyós ellátott ;-D), amit abszolút nem használok (többek közt azért mert lila fogalmam sincs, mi az)...na jó sokat dumaltam, le is lépek ;-D sok szerencsét :-DDD
2010. okt. 8. 21:19

Látom kezdő háziasszony vagy ! Szeretnék én is tippet adni :

Amibe bele megy a moly: griz. füszerpaprika, zsemlemorzsa, borsó, bab, /Ezek zsizsikek / mazsola

dió,lencse,sárgaborsó, meg egyebek ezeket egyenként tett a mélyhűtőbe 24 óráig utánna ki veszed és ugyan ugy használod el mint ha nem lett volna le fagyasztva.

Azért kell meg csinálni ha van benne moly atka az megsemmisül.

72. kiki8400 (válaszként erre: 71. - Zinnia)
2010. márc. 29. 08:45
:)
71. zinnia
2010. márc. 28. 22:24
krumplinyomó.. nyújtófa, nyújtódeszka, kenyértartó, alufólia, folpack, vágódeszka, tölcsér, húscsipesz, és egy kétlapátos kenyérsütő aranyat ér:) neten vannak kipróbált recik.. azt érdemes..
70. globus (válaszként erre: 68. - A14deb9047)
2010. márc. 27. 13:06
Szia, nekem ebből egy krémesebb változat van, főzötten kell elrakni. Kevésbé sós, de ugyanúgy eláll. A család azért szereti, mert "vastagabban" lehet enni :)
69. kiki8400 (válaszként erre: 68. - A14deb9047)
2010. márc. 27. 12:30

köszi!

ki fogom próbálni!

2010. márc. 26. 16:12
Őszre ajánlom: pritaminpaprika kicsutkázva és utána ledarálni; 1 kg paprikára 20 dkg sót számolva. Ha szeretitek a csípőset, akkor néhány cseresznye paprika bele és az egyik legfinomabb ételízesítő, nem kell külön só és piros törött paprika. És évekig is eláll, nem romlik meg. Még a zsíros kenyér is jobb tőle!!
67. b72bf01933 (válaszként erre: 66. - Kiki8400)
2010. márc. 26. 14:46
ugyanez a variáió jó mileritbe is.sztem,de ebben az esetben ha az olajat felhasználod kellemes hagyma íze lesz.
66. kiki8400 (válaszként erre: 64. - D4a2436008)
2010. márc. 26. 14:44

az olaj zárja le légmentesen a hagymát és hűtés nélkül eláll?

mennyi ideig bírja így?

65. b72bf01933 (válaszként erre: 64. - D4a2436008)
2010. márc. 26. 14:40
és ez a főzőcske mennyit fogyaszt hogy egész este megy?
64. d4a2436008 (válaszként erre: 52. - B72bf01933)
2010. márc. 26. 14:38

Szioka! En javasolnam neked,a slow cooker-t/lassu fozot/En ahogy otthon voltam,a Tescoban vettem a lanyaimnak.Ez egy ovalis fem elektromosedeny,egy porcelan kiveheto betettel.Este beleteszed, a porkoltet,vagy amit fozni akarsz,beallitod lassura,es reggelre kesz.Vagyha dolgoztok,reggel beleteszed,es delutanra kesz.En,amikor vettem,5000ft volt.Lehet otthon is kapni,kis aprito gepet,amikben kes van.Beleteszed a voroshagymat,vagy a fokhagymat nagyobb adagba,ledaralod vele,es kis uvegekbe,vagy tejfolospoharakba kiadagolod.A tetejere ontsel etolajat,es elall a speizodban.Ez a megoldas azert

jo,mert nem kell minden alkalommal a vagodeszkat,ossze hagymazni,es mindig keznel van.

Jo haziasszonyoskodast kivanok.Floridabol,Judit

63. kiki8400 (válaszként erre: 62. - B72bf01933)
2010. márc. 26. 14:35

rendicsek :)

még pár hét és beköltözünk a kis fészkünkbe :)

62. b72bf01933 (válaszként erre: 61. - Kiki8400)
2010. márc. 26. 14:31

sok sikert és kitartást hozzá.


majd mesélj milyen volt az új konyhában főzőcskézni :D

2010. márc. 26. 14:29

Köszönöm a tippeket mindenkinek! ;)

bár elég sok mindenünk van már, az a meglátásom, hogy azért itt még lesz költekezés, mire mindent beszerzünk :)

60. édesmandula (válaszként erre: 59. - Fd8e423e9e)
2010. márc. 26. 14:28
jujjj az milyen mocskot tud csinálni :DDD
59. fd8e423e9e (válaszként erre: 58. - Édesmandula)
2010. márc. 26. 14:28
igen, ez tényleg nagyon hasznos, nekünk is van - főleg a májas ételeknél hasznos!
2010. márc. 26. 14:27

kenyereskosár :) valamiért nálam abban van a kenyérke a zacskójában...nem olyan dobozban.


ha mikróztok sokat, érdemes egy tányértakaró-t venned bele, ilyen műanyag izé, ha fel is robban valami, nem kell a mikrót kinyalni utána, csak a tányértakarót...

2010. márc. 26. 14:27
a sütőpapír is hasznos, nemcsak sütemények alá, én szoktam grillezett zöldségek alá is tenni, nem kell a tepsit súrolni
2010. márc. 26. 14:27

Tésztaszűrő, zöldségpucoló, kézi habverő, műanyag tálak, jénai tálak, rozsdamentes edények(soha nem égett le benne semmilyen kajám még), reszelő, merőkanál, konzervnyitó, kis műanyag szűrő, tölcsér, mérleg, mérőpohár, fakanál...


Só, bors, vegeta, pirospaprika, rétesliszt, búzaliszt, sütőpor, vaníliás cukor, kakaó por, tészta, rizs, szódabikarbóna, pudingpor, zsemlemorzsa, tojás....

2010. márc. 26. 14:26
teáskancsó, ha szeretsz teázni, egy nagyobb üvegkancsóba megéri befektetni, főleg ha van hozzá jégtartó betét, azt csak megtöltöd vízzel (de van amelyik előre töltött valami zselével) és nyáron hűs marad az italod :) télen meg ugye teaaaa :D
2010. márc. 26. 14:25
szuper jó kis konyhád lesz :D
2010. márc. 26. 14:25

annyi szerencsénk van, hogy a spájzunkat a nagyik feltöltik sok finomsággal, és otthonról is sokmindent kaptam, csak nem nagyon akarom sem anyuék, sem a saját pénztárcánkat megterhelni drága dolgokkal, így próbálom összeszedni, hogy a legalapvetőbb dolgokat beszerezzem még, ami hiányzik (nokedliszaggató szintén felírva)

Az összeköltözést már elég régóta tervezgetjük, úgyhogy karácsonyra már melegszendvicssütőt és kenyérpirítót kaptunk :)

52. b72bf01933 (válaszként erre: 49. - Édesmandula)
2010. márc. 26. 14:24
igen azt hiszem egyre gondolunk. :D
2010. márc. 26. 14:24
Só, cukor, liszt, tarhonya, rizs, (esetleg zsemlemorzsa, savanyúság. Fűszerek csak kis üvegben jól lezárva, (nekem mint különböző formájúak, alakúak), így nem megy el az aromájuk; kakaó, kávé, capucino, teák, citromlé, kecsap, mustár.
2010. márc. 26. 14:24

száraz bab,lencse,sárga borsó...ezek mind száraz zacskósak,eláll sokáig.

hagyma,krumpli...hogy mennyit veszel attól függ milyen gyakran eszitek.

nekünk egy hónapra 5kg krumpli,3kg hagyma tökéletes.

49. édesmandula (válaszként erre: 28. - B72bf01933)
2010. márc. 26. 14:24
olyan az alakja, mint a csúzlinak :D és az ágai között van egy fémlemez, lyukas középen és kissé hajlított...de van az a nyélre szerelt egyágú is, na azzal sem boldogulok...milyen van még?? :)
48. f952b8e896 (válaszként erre: 45. - F952b8e896)
2010. márc. 26. 14:24
bocsi,gyümölcstorta csak mellé ütöttem
47. 2934fa17dd (válaszként erre: 39. - Kiki8400)
2010. márc. 26. 14:23

cukor liszt tészta étolaj ecet hagyma krumpli répát zöldséget lepucolom nekem mindig van onyhakészen csak elő kell venni,húsféle mosópor öblitő wc papir,fűszerek

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook